Şimdi Ara

TOPRAKLAMA TESISATINIZ NE KADAR GUVENLI??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • staj yaptigim firmada Havai elektrik hattını yer altına alıyoruz. geçen gün bi evin baglantılarini yaptik elektigi verdigimizde farkettik ki geç oldu ama evin girişinde ek kablo felan varmiş boylece 2 faz yane direk 380volt girdi içeri :) sonucmu Kombi Bulaşık makinasi ve monitör tamire gitti :) Kombinin topraklamasi sağlam degildi sanırım anlattiginiz nötr muhabbeti vardi:) birde aynı anda kullanılan buzdolabi hasar görmemişti tabiki buzdolabinin topraklamasi saglamdi garip işte
  • Sadece voltmetre ile toprak tesisatı kalitesi ölçümü yapamazsınız.Bu iş için özel ölçü cihazları wardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Sadece voltmetre ile toprak tesisatı kalitesi ölçümü yapamazsınız.Bu iş için özel ölçü cihazları wardır.

Pekala ölçüm cihazları hakkında bilgi verirmisin ?
  • Bildiğim kadarıyla topraak direnci ölçüm cihazları war biraz fiyatlarıda tuzlu haliyle ben böle biliyorum yanlışım warsa düzeltin lütfen
  • 0.3 volt
  • toprak direncini ölçmek için meger kullanıyoruz. ama burada bağlantının doğruluğu çok önemli, çünkü birkaç milimlik fark büyük ölçme hatalarına yol açabiliyor.
  • şimdi evimizde kullandığımız çamaşır makinası elektrik kaçırınca ve toprak hattımız varsa ne olacak,sigorta atacakmı, yada ben dokunsam çarparmı,
    şu bi gerçek, nötr ü toprak olarak yani sahte topraklama deniliyorya,
    bu şekilde yaparsak sigorta anında atıyor,
    gerçekten bir topraklama olursa ve fazdan makinanın gövdesine elektrik kaçağı olursa sigorta atıyormu,
  • nötr veya toprak fark etmez, sigorta üzerinden geçen akımın miktarına göre devreyi açar veya kapatır. ama sigortayı faz yerine toprak hattına bağlarsanız, üzerinden geçmeyeceği için atmaz. kaçak akım koruma rölesi kullanıyorsanız, kesinlikle devreyi keser.
  • Evdeki sigorta 16 A farzedelim.Bu sigortanın hemen açması için 80-90 amper akım geçmesi lazım.
    yönetmelikte kaçak neticesi oluşabilecek gerilim değeri sınırı 50 volt verilmiş.
    R=50/90=0.55 ohm topraklama direncinin olması gerekir.Çok düşük bir değer.
    Daha az akım geçerse sigorta uzun süre atmayabilir.
    Onun için kaçak akım rölesi zorunlu tutulmuş.Bu röle olduğu zaman toprak direnci
    birkaç yüz ohm olsa bile röle devreyi keser.Sınır değer; 50 Volt / 30 mA=1667 ohm.
  • ben evimin bi kenarına 2.0 metre uzunluğunda şu eskiden kullanılan galvanizli su borusu çaktım,
    ve bundan topraklama yaptım,
    elektrikcilerin kullandığı ve yere çaktıkları bakır boruya baktın bir metre bile yok uzunluğu,
    hem bakır oksitlenme neticesi yer içinde zamanla kaybolacaktır.
    ben memnunum,
    çok iyi bir toprak iletimi yapıyor,
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01
    Faz-Nötr Arası 239V

Faz-Toprak Arası 239V

Nötr-Toprak Arası 9V

Ya elektrik tesisatı sakkatta yada avometrenin pili zayıf

bence de pil zayıf gibi.. faz nötr arası 239v faz toprak arası 239v ise 239-239=0v gibi bi değer olmalı nötr toprak arası..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

toprak direncini ölçmek için meger kullanıyoruz. ama burada bağlantının doğruluğu çok önemli, çünkü birkaç milimlik fark büyük ölçme hatalarına yol açabiliyor.

katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.