Şimdi Ara

Topofil ve Toposid

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forum sakinleri bugün size iki kavramdan bahsetmek sonra sizin de bu kavramlara örnek verip veremeyeceğinizi sormak istiyorum.
    Hani bazen bir yerle ilgili iyi ya da kötü biçimde yargılarınız vardır. Herhangi bir mekan sizi iter ya da çeker işte bu durumlara bazı isimler verilmiş: topofil ve toposid.
    Topofil sizin bir mekanla kurduğunuz pozitif bağın adıdır. Gitmekten, bulunmaktan veya zaman geçirmekten hoşlandığınız yerler sizin için bir topofil merkezidir yani; kendiniiz orada daha rahat-mutlu hissedersiniz. duruma göre bu pozitif durumların çeşitlemelerini siz de oluşturabilirsiniz.
    Topsid ise sizi iten mekanlarla kurduğunuz duygusal bağın adıdır. Zannımca öğrenciler için okul bir toposid alanıdır; fakat hayat boyu karşınıza çıkan insanlara veya yaşadığınız olaylara bağlı olarak toposidler de değişiklik gösterir.

Tabii ki kurduğunuz bağın şiddeti değişkenlik gösterir ancak bu durum sizin belli mekanlarla aranızda bir itim ya da çekim kuvveti olduğu gerçeğini değiştirmez. Sizin için topofil ya da toposid olarak tanımlayabileceğiniz alanlar varsa forumda paylaşabilirsiniz. İstanbullular için herhalde en toposid alanları Kartal Köprüsü, Esenler otogarı veya 500 ES otobüsleridir diye tahmin ediyorum, naçizane

• popofil diye okudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.