Şimdi Ara

Toplumsal Sınıfı olmayan Türkler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bir Polonyalı'nın Bulgar'dan, Bulgar'ın Yunan'dan yaşayış olarak ne farkı var diye bir soru sordum kendi kendime...
    Hiçbir fark yok diye düşündüm.
    Çünkü onlar hiristiyan...

Bize "Türk" diye dikta ettikleri andan itibaren bizimde onlardan bir farkımız kalmadı bence.
    Bizi onlardan ayıran tek şey İslami öğretilerdi. Onlar domuz yer ama biz yemezdik, onlar kurban kesmez biz keserdik, bizim hanımların başı örtülü onların açıktı, biz oruç tutardık akşam ezanını dört gözle beklerdik ama onlar oruç tutmazdı..aramızda zilyon tane fark vardı.
    Şimdi ise bizim Polonyalı'dan Bulgar'dan Yunan'dan hiçbir farkımız yok.

Düşünün biraz, kendinize sorular sorun benim kendime sorduğum sorular gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 19:11:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Ben neren Türk diye sordum.
    Sen ağaca çaput bağlamak, hıdrellezde zıplamak dedin.
    Aslında senin Türklüğünden hiçbir eser kalmamış ama Türklük diye birşey uydurulmuş bize, biz sadece o şeyi yaşıyoruz kafamızda saçma sapan.
    Bende kendime Türk diyorum ama bana göre saçma birşey gibi geliyor artık bana bu ifadeler çünkü Türk namına hiçbirsey yaşamıyoruz dikkat edersen.

Alıntıları Göster
    Her millet değişti. Bu ölüm gibi kaçınılmaz. Milletler hepsi bir şekilde birbiriyle etkileşime geçti(bakarsın bunu şeker kelimesinin de neredeyse bütün dünyada yaşadığını görürsün
    www.indifferentlanguages.com
    Do You Know How to Say Sugar in Different Languages?
    https://www.indifferentlanguages.com/words/sugar
    ).
    Türk namına göre ne yapılacakmış? Ben "Türk sakız çiğnemez" diye Türklükölçer kursam bunun hiçbir manası olmaz. Çünkü bu şahsidir. "Türk erkeği dibini dövdürmez" demek keza.
    Zannedersem İbn Fadlan'ın meşhur "Seyahatname"siydi. Onda Oğuzlar arasında eş cinselliğin yasak olduğunu gördüm. Bu ne demek? Çok basit: Böyle bir yasağın olmasının sebebi, o yasağı uygulayan Oğuzların da olması.
    Farz ediyorum iki bin senelik bir x ülkesinin kanunlarında, hırsızlığın cezası el kesmek olduğu yazıyorsa, bunun gösterdiği "Babillerin kültüründe hırsızlık yoktur" değil. Babillerin topraklarında da hırsızlığın olması. Hırsızlık ve erkeğin dibini dövdürmesi insanlık tarihinde hep vardı :D.
    Türk'ün, İngiliz'in tarifi yok. "Ay şunu yapınca Türklükten çıktım, ay gavurluğa girdim" denmez; denmesi saçma olur. Çok meraklıysan Türkoloji okursun, sosyoloji okursun. Sonrasında çoğu şey üzerinden Türklük tarifini veremeyeceğini görürsün.

Bana göre ve benim için; Türkçe konuştuğunda, Türk memleketinde yaşadığında, -belki de Türkçe konuşan bir- Türk cemiyeti arasında yaşadığında, kültürel tarihini Türk tarihinden gördüğünde ve o tarihte kendinden bir parçalar hissettiğinde vs Türk olursun. Belki Türklük budur. Türklüğün -bırak davranışı- kıyafette, genetikte aranması çok kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

Adam troll :)
    Yahu bir ara Qtrone'la tartıştım, sinirlenip blokladım da ama bir şeyler yazıp çizmeyi sevdiğimden bloğu kaldırdım. Milleti bloklamak da anlamsız. "Mesajı göster" diye seçenek koymuşlar, dayanamayıp bakıyorum.
    Belki bir Türk genci bu konuyu okuyup da Qtrone'la onun kafasına gidebilirdi. Belki de o Türk gencinin beyninde bir kıvılcım çaktırdım. Kim bilir? (Bunu okuyan gencoya bakıp) Öyle değil mi Türk gencosu ;)

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

Her millet değişti. Bu ölüm gibi kaçınılmaz. Milletler hepsi bir şekilde birbiriyle etkileşime geçti(bakarsın bunu şeker kelimesinin de neredeyse bütün dünyada yaşadığını görürsünhttps://www.indifferentlanguages.com/words/sugar ).
    Türk namına göre ne yapılacakmış? Ben "Türk sakız çiğnemez" diye Türklükölçer kursam bunun hiçbir manası olmaz. Çünkü bu şahsidir. "Türk erkeği dibini dövdürmez" demek keza.
    Zannedersem İbn Fadlan'ın meşhur "Seyahatname"siydi. Onda Oğuzlar arasında eş cinselliğin yasak olduğunu gördüm. Bu ne demek? Çok basit: Böyle bir yasağın olmasının sebebi, o yasağı uygulayan Oğuzların da olması.
    Farz ediyorum iki bin senelik bir x ülkesinin kanunlarında, hırsızlığın cezası el kesmek olduğu yazıyorsa, bunun gösterdiği "Babillerin kültüründe hırsızlık yoktur" değil. Babillerin topraklarında da hırsızlığın olması. Hırsızlık ve erkeğin dibini dövdürmesi insanlık tarihinde hep vardı :D.
    Türk'ün, İngiliz'in tarifi yok. "Ay şunu yapınca Türklükten çıktım, ay gavurluğa girdim" denmez; denmesi saçma olur. Çok meraklıysan Türkoloji okursun, sosyoloji okursun. Sonrasında çoğu şey üzerinden Türklük tarifini veremeyeceğini görürsün.

Bana göre ve benim için; Türkçe konuştuğunda, Türk memleketinde yaşadığında, -belki de Türkçe konuşan bir- Türk cemiyeti arasında yaşadığında, kültürel tarihini Türk tarihinden gördüğünde ve o tarihte kendinden bir parçalar hissettiğinde vs Türk olursun. Belki Türklük budur. Türklüğün -bırak davranışı- kıyafette, genetikte aranması çok kötü.

Alıntıları Göster
    Japonya, Rusya, Çin, Hindistan dediğin anlamda değişti mi?
    Hiçbir şeyin Türk değil dostum bunun üzerinden boşuna kasma artık başka şekilde düşünmen gerekiyor. Türk dediğin insanlar geçmişte kaldı artık, Moğollar devrinde kaldı, tiplerine bakarsan bizim şu anki tiplerimizle bile ilgisi yok.
    Şu an kwnsinw tuek diyorsun ama hiçbir şeyin Türk değil.
    Ben de kendime Türk diyordum artık demeyeceğim saçma gelmeye başladı düşününce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 22:19:0 >

• quote:

Japonya, Rusya, Çin, Hindistan dediğin anlamda değişti mi?
    Hiçbir şeyin Türk değil dostum bunun üzerinden boşuna kasma artık başka şekilde düşünmen gerekiyor. Türk dediğin insanlar geçmişte kaldı artık, Moğollar devrinde kaldı, tiplerine bakarsan bizim şu anki tiplerimizle bile ilgisi yok.
    Şu an kwnsinw tuek diyorsun ama hiçbir şeyin Türk değil.
    Ben de kendime Türk diyordum artık demeyeceğim saçma gelmeye başladı düşününce.

Alıntıları Göster
    Kanunları değişti zaman içinde.
    en.wikipedia.org
    List of national legal systems - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_national_legal_systems

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Haziran 2020; 20:53:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Kanunları değişti zaman içinde.

Alıntıları Göster
    Değişmedi
    tr.qwe.wiki
    Meiji Anayasası - Meiji Constitution - qwe.wiki
    https://tr.qwe.wiki/wiki/Meiji_Constitution

• quote:

Peki bir Polonyalı'nın Bulgar'dan, Bulgar'ın Yunan'dan yaşayış olarak ne farkı var diye bir soru sordum kendi kendime...
    Hiçbir fark yok diye düşündüm.
    Çünkü onlar hiristiyan...

Bize "Türk" diye dikta ettikleri andan itibaren bizimde onlardan bir farkımız kalmadı bence.
    Bizi onlardan ayıran tek şey İslami öğretilerdi. Onlar domuz yer ama biz yemezdik, onlar kurban kesmez biz keserdik, bizim hanımların başı örtülü onların açıktı, biz oruç tutardık akşam ezanını dört gözle beklerdik ama onlar oruç tutmazdı..aramızda zilyon tane fark vardı.
    Şimdi ise bizim Polonyalı'dan Bulgar'dan Yunan'dan hiçbir farkımız yok.

Düşünün biraz, kendinize sorular sorun benim kendime sorduğum sorular gibi..
    Bilmem, hiç Evropa'ya gitmedim. Gitmeme de gerek yok; internetten bu memleketlerin insanının kültürünü, iyi kötü, öğrenebilirim. Elbette bunların farkları vardır. Din üzerinden insan tasnifi tam olarak doğru olmaz. Bir sürü etken var.
    Mesela Gagavuzlar. Kendileri Türk'tür ve (Ortodoks) Hristiyan'dır. Yaşadıkları coğrafyadaki Moldova, Romanya, Ukrayna kültürlerinden de mutlaka bir şeyler kapmıştır fakat dilleri Türkçe. Tanrılarına Allah derler. Bunun sebebi din değil, kültür. Türkiye'de yaşayan Hristiyan(Gagavuzlar gibi onlar da Ortodoks) Rumlar da Allah der.
    Diğer dediklerin Sümerlerden beri olan şey. Eskiden süperdik, şimdikiler kötü. Fakat bir bakarsın ki Rüstem Paşa'nın rüşvetten, bilmem neden aldığı paralarla öldüğünde geride 155 milyon akçe bıraktığını görürsün. Şimdiki siyasetçiler de aynı değil mi? İnsanoğlu hiçbir zaman süper değildi. Fakat yaşlılar her şeyi abartır.

Şimdi yine mesaj attığını gördüm. Ona da buradan cevap vereyim: Ne bileyim abi? Ne bileyim ben Çin, Japon tarihini mi okudum? Alfabe sadece sesin göstergesinin -belki farklı kurallarla- farklı şeklidir. Bilimin gözünde olay budur.
    Alfabeye çok gereksiz anlam veriliyor. İyi ki Latin temelli alfabe yaptık ki Batı'dan bilgi transferimizi ve Batı'yla ilişkimizi kolaylaştırdık. "Batı pis, kaka, öcü; biz süperiz yahut süperdik" diye bir şey de yok.
    Alfabe değişimini sadece biz mi yaptık? Vaktinde Azerbaycan yaptı, Yakutlar yaptı, Tatarlar yaptı. Kimisini Ruslar geri değiştirtti. Sonra Sovyetler yıkılınca kimisi geri Latin temelli alfabeye döndü, kimi Kiril alfabesine devam etti. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan Latin temelli kullanıyor. Kazaklar yakında Latin'e geçiyor. Tatarlar Ruslara nasıl yapacak bilmiyorum ama onlar da Latin alfabesine geçecek sanırım. Kırgızlar ve Rusya'daki Türk memleketleri bildiğim kadarıyla hâlâ Kiril temelliyi kullanıyor.
    Yine söylüyorum Batı-Doğu diye bir duvar hiç olmadı. Belki Berlin Duvarı oldu.
    Türk Orta Asya'daydı. Güneyindeki İranlıdan, Soğd'dan duyunca beş vakitli İslam ibadetine "salat" demedi, "namaz" dedi. Sonra Anadolu'ya geldi. Atasına "baba" dedi. Türk İran'dayken İranlıdan siyasetçi aldı. Anadolu'ya gelip Yunan'ı, Arnavut'u kendine siyasetçi yaptı. Bunlar bizim kültürden değillerdi ama Türk, İslamcı değildi.
    Osmanlı yeri geldi Katolik Hristiyan Fransa'yı, yeri geldi Hristiyan Protestan Prusya'yı, yeri geldi Hristiyan Anglikan Britanya'yı da kendine müttefik yaptı. Hatta başlarda Bizans'tan gelin alıp verdi Osmanlı. Neler oldu neler şu 600 senelik, küçücük tarihte.

• quote:

Değişmedi
    https://tr.qwe.wiki/wiki/Meiji_Constitution

Alıntıları Göster
    Ülkedeki hukuk sisteminden bahsediyorum ben. İmparator Meiji ülkeyi batılılaştırmış biri zaten. Batı usulü kurumları ve kültürü ülkeye yedirmek için gayret etmiş biri. Attığın linkte bile anayasa hazırlanırken Prusya modeli esas alınmıştır diyor.
    tr.wikipedia.org
    Meiji Restorasyonu - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Meiji_Restorasyonu

Japonya şu anda o anayasayı kullanmıyor bu arada:
    tr.wikipedia.org
    Japonya Anayasası - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Japonya_Anayasası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Haziran 2020; 21:44:23 >

• quote:

Ülkedeki hukuk sisteminden bahsediyorum ben. İmparator Meiji ülkeyi batılılaştırmış biri zaten. Batı usulü kurumları ve kültürü ülkeye yedirmek için gayret etmiş biri. Attığın linkte bile anayasa hazırlanırken Prusya modeli esas alınmıştır diyor.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Meiji_Restorasyonu

Japonya şu anda o anayasayı kullanmıyor bu arada:
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Japonya_Anayasası

Alıntıları Göster
    Kendi içinde güncelleme elbette olur.
    16 Türk devleti var dünyaya hukmetmiş.
    Bunlar bana tuhaf geliyor kardeş sana normal geliyorsa zaten senin fikrin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 23:2:43 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Enacted after the Meiji Restoration in 1868, it provided for a form of mixed constitutional and absolute monarchy, based jointly on the Prussian and British models.

Adamlar Alman-İngiliz sistemini temel almışlar diyorum. Sen başka ülkeden "kanun vs alınmamış" diyorsun.

Türkiye'nin kullandığı 1924 anayasası ise kendi üretimi olup başka ülkelerinkini temel almamıştır.
    en.wikipedia.org
    Turkish Constitution of 1924 - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Constitution_of_1924

Yok eğer bahsettiğin hukuk sistemiyse Japonya da Türkiye de Kıta Avrupası'nın Alman hukuk sistemini kabul etmiştir. Osmanlı da Almanlarla müttefikti.
    en.wikipedia.org
    List of national legal systems - Wikipedia

• quote:

Alıntıları Göster
    Yahu kanunlar geleli 90 sene olmuş. Neler değiştirmiştir neler. Anayasanın ilk üç maddesi gibi "değiştirilemez" ibaresi yok hiçbirinde. Spesifik bir maddeden rahatsan bir vekile ulaşıp şikayetini et. O da meclise sorar ya da sormaz.

quote:

Enacted after the Meiji Restoration in 1868, it provided for a form of mixed constitutional and absolute monarchy, based jointly on the Prussian and British models.

Adamlar Alman-İngiliz sistemini temel almışlar diyorum. Sen başka ülkeden "kanun vs alınmamış" diyorsun.

Türkiye'nin kullandığı 1924 anayasası ise kendi üretimi olup başka ülkelerinkini temel almamıştır.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Constitution_of_1924

Yok eğer bahsettiğin hukuk sistemiyse Japonya da Türkiye de Kıta Avrupası'nın Alman hukuk sistemini kabul etmiştir. Osmanlı da Almanlarla müttefikti.

Alıntıları Göster
    Japonya ikinci dünya savaşında yenildiği için yenen devletlerin müdahalesi ile hukuk sistemini değiştirdiler, bu sana hangi devleti anımsattı acaba..

• quote:

Japonya ikinci dünya savaşında yenildiği için yenen devletlerin müdahalesi ile hukuk sistemini değiştirdiler, bu sana hangi devleti anımsattı acaba..

Alıntıları Göster
    Sen sadece ikna olmamaya bahane arıyorsun.

Yahu kanunlar geleli 90 sene olmuş. Neler değiştirmiştir neler. Anayasanın ilk üç maddesi gibi "değiştirilemez" ibaresi yok hiçbirinde. Spesifik bir maddeden rahatsan bir vekile ulaşıp şikayetini et. O da meclise sorar ya da sormaz.

Alıntıları Göster
    Bir tane Türklerle ilgili kanun yok diyorum bu nasıl Türklük diyorum sen bana "kanunlar geleli şu kadar sene olmuş" diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 23:3:30 >

• quote:

Bir tane Türklerle ilgili kanun yok diyorum bu nasıl Türklük diyorum sen bana "kanunlar geleli şu kadar sene olmuş" diyorsun.

Alıntıları Göster
    Geldik yine başa. Papağan gibi aynı şeyleri tekrar mi edeyim? İnsanı çileden çıkarırsın yeminle.

Alıntıları Göster
    Hayır. Adamlar Meiji restorasyonu döneminde hukuk sistemlerini büyük ölçüde değiştirmişlerdi. Valla hiçbir devleti anımsatmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Haziran 2020; 22:35:25 >

• quote:

Geldik yine başa. Papağan gibi aynı şeyleri tekrar mi edeyim? İnsanı çileden çıkarırsın yeminle.

Alıntıları Göster
    Sen bana cevap veremeyince senden alıntı yapmadım fark ettiysen.
    Diğer arkadaşla olan tartışmaya katılan sensin.
    Cevap veremiyorsan benim suçum mu, kafayı değiştireceksin o zaman bak bende Türk diyordum kendime artık demeyeceğim, kendini eleştir biraz benim gibi, değişime açık ol fark edince sorgula birşeyleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 22:21:50 >

Sen bana cevap veremeyince senden alıntı yapmadım fark ettiysen.
    Diğer arkadaşla olan tartışmaya katılan sensin.
    Cevap veremiyorsan benim suçum mu, kafayı değiştireceksin o zaman bak bende Türk diyordum kendime artık demeyeceğim, kendini eleştir biraz benim gibi, değişime açık ol fark edince sorgula birşeyleri.

Alıntıları Göster
    Çünkü Türklerde kanun diyebileceğimiz tek şey töreydi. O da 20. yüzyıl için çok ilkel kalıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Haziran 2020; 22:55:16 >

Çünkü Türklerde kanun diyebileceğimiz tek şey töreydi. O da 20. yüzyıl için çok ilkel kalıyordu.

Alıntıları Göster
    16 tane koca koca Türk devleti kuruldu hoca.
    Tabi bunlar da ilkeldi, Osmanlı da yobaz zaten, hele Osmanlı halkı iyice gerici.
    Bir ileri Fransa İtalya Almanya İsveç..Avrupa tuvaletten sonra arkasını bile yikamiyordu Osmanlıya kadar.
    Madem 16 Türk devleti yobaz ve ilkelse neden adına Türk dedin,
    Yunan deseydin????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Haziran 2020; 22:22:25 >

16 tane koca koca Türk devleti kuruldu hoca.
    Tabi bunlar da ilkeldi, Osmanlı da yobaz zaten, hele Osmanlı halkı iyice gerici.
    Bir ileri Fransa İtalya Almanya İsveç..Avrupa tuvaletten sonra arkasını bile yikamiyordu Osmanlıya kadar.
    Madem 16 Türk devleti yobaz ve ilkelse neden adına Türk dedin,
    Yunan deseydin????

Alıntıları Göster
    Çünkü tarihimizin birer parçaları. Türk oldukları için Türk diyorum. Günümüze göre ilkel olmaları Türk oldukları gerçeklerini değiştirmiyor. İlkel olmaları da normal, geçmişte kaldılar çünkü. Roma İmparatorluğu da günümüze göre ilkel, Yunan şehir devletleri de.

Makatını yıkamakla medeni kanun arasında kurduğun bağlantının yolunu söyle ben de ona göre cevap vereyim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.