Şimdi Ara

Toplum İslam’ı hızla terk ediyor, deizm çığ gibi yayılıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
2
Favori
26.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Allah Allah nedenki.

    Akp'li güya Müslümanların önemli kısmına bakıyoruz.

    Aaa yalan bunlarda, iftira bunlarda, kul hakkı yeme bunlarda, yolsuzluk bunlarda.
    Ama hiçbir cumayı aksatmadan kılıyor adamlar. Selfiler falan havada uçuşuyor.

    Sonra neden millet deist oluyor neden acaba?

    Yolsuz bir ateist, hristiyan, budist görünce yapmıştır kendi karaktersizligi diyenler, müslüman bir yolsuz görünce inancı böyle emrediyor, dini bozuk diyorsa, bunu söyleyenlerin hepsi art niyetlidir, önyargılı ve kötü karakterlidir. Bu kötulukleri yapan musluman da dinim böyle emrediyor diyorsa, ya münafıktır ya da gayrimüslimdir yani müslüman değildir. Bunu anlamayacak kadar bile kendini yetiştirmeyen insanlar ise din cahilidir. İslam dini başta olmak üzere tüm ilahi dinler konusunda cahil olduğu için anlamıyordur. Bu cahilliği belki kafası almadığındandır, belki de mağarada yaşıyordur bilinmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 21.yüzyıl bilgi çağı olduğu için bu oluyor olmasın?


    Bugün genç nesillerin beyinlerini yıkamak bundan 30-40 yıl öncesine göre daha zor hatta imkansız.Bunun olması için ülkeyi K.Kore gibi tamamen dışarıya kapatmak ve interneti kesmek gerekir.Dahası vatandaşların yurt dışına çıkışlarına da yurt içine turistlerin gelmesine de mani olmanız gerekir.Bunlar olmadığı sürece insanların beynini yıkayamazsınız.


    Mesela muhafazakar bir ailenin çocuğunu ele alalım.Bu çocuk ailesinden dolayı namaz kılan,oruç tutan ve camiye giden bir yapıda olsun.Yaz tatillerini Kuran kurslarında geçirsin.Orta okulu ve liseyi de imam hatiplerde okusun.İstedikleri kadar bu çocuğa kendi inanışlarını empoze etsinler ancak bu çocuk akşam oldu mu bilgisayarla başbaşa kalıyor.Bilgisayar başında bir iki tuşla tüm Dünya'yı gözlerinin önüne getirebiliyor.Her ne kadar ailesi ve şuan ki iktidar yasaklamış olsa da internet üzerinden evrimi anlatan bilimsel belgeselleri izliyor,tarih belgeselleri izliyor,doğa belgeselleri izliyor,din belgeselleri izliyor.İçinde yaşadığı insanlar arasında hayatta konuşamayacağı, öğrenemeyeceği,tartışamayacağı konuları internet üzerinde rahatça bulabiliyor.Okuyor,araştırıyor ve tartışıyor.Evrimi ve bilimi anlatan kitapları belki eve fiziksel olarak sokamıyor ama internet üzerinde pdf dosyalarına ulaşarak bunları okuyabiliyor.Dahası farklı ülkelerin çekmiş olduğu dizileri ve filmleri izleyerek Dünya'nın sadece yaşadığı çevreden ibadet olmadığını,farklı kültürlerin,inanışların ve yaşamların olduğunu görebiliyor.Bir nevi oturduğu yerden Dünya'yı tanıyabiliyor.


    Şimdi siz bu çocuğa istediğiniz kadar beyin yıkama yapın bu çocuğun beyni yıkanır mı?


    Toplum İslamı terk ediyorsa bu insanların sorguladığı anlamına gelir.Gençler artık televizyonlarda yayınlanan 'Makatıma su kaçtı orucum bozulur mu?','Kayın babamın elini sıktım zina mı işledim?','Torunumu kucağıma alabilir miyim?','Tuvalete sağ ayakla mı sol ayakla mı girilmeli?' tarzında soruların cevaplandırıldığı programları izlemiyor.İnternet üzerinde yayın yapan sözde modern görünümlü tarikatçıları da ciddiye almıyor.


    Gençler her ne kadar gerici bir eğitim sistemine mahkum etseniz de Dünya'nın geliştiğini ve ilerlediğini görüyor.Bu durum sadece Türkiye'de değil tüm Dünya'da yaşanıyor.Bu bilgi çağında tüm dinlerin ömürlerinin maksimum 50-100 yılı kaldığını söyleyebiliriz.O halde bu durumu kabullenmek gerekir.Bu durumu inkar etmekle ya da bu durumla mücadele etmekle gençlerin dinden çıkmasına mani olamazsınız.Beyhude bir çapadır bu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    İlk insan nasıl ortaya çıktı... Bu eşşiz organ üreme görme tat duyuları nasıl gelişti. Vücudun dengesini sağlayan herşey sadece bir tesadüf mü. Mesela bir göz kapağı niye var insanda. Olmasa olmaz mıydı.

    Evrim tam olarak budur.


    O "denge" dediğiniz şeyin bir arada bulunduğu bir organizma, çevre şartlarına uyum sağlayabilmiş organizmadır zaten.


    Göz kapağı olmayınca gözünü kaybeden hominid üreyememiştir, nesli tükenmiştir.


    Doğru tat alamadığı için zehirli mantarı yiyen hominid ölmüştür, üreyememiştir.


    İlk insan dediğiniz şey yoktur. Bu bir süreçtir. Siz de biz de bir sürecin parçalarıyız hâlen.


    Kuyruk sokumumuz var. Çünkü primat dönemimizde kuyruklarımız vardı.


    Apandisimiz var, hâlâ bir işe yarıyor mu tartışmalı.


    20lik dişler dediğimiz çene yapımız daha genişken otları çiğniyor oluşumuzdan kalan dişler, artık çene kemiğimize sığmıyorlar ve işlevsizler, çıktıklarında arızalara sebep oluyorlar.


    "Tüylerimiz diken diken oluyor" çünkü tüylerle kaplı olduğumuz dönemde ürktüğümüzde biz de kabararak tepki verirdik.


    Başka hayvanların bebekleri doğduğu gibi en kötü ihtimalle yürüyebilir haldeyken insan bebekleri tamamen aciz oluyorlar. Gelişimleri anne karnının dışında devam ediyor çünkü kafalarımız büyüdüğü için çocuğun erken doğması gerekiyor, bu yüzden hatta bıngıldak dediğimiz parçalı kemik yapısı var.


    Karşı taraftan, kanser oluyoruz, kimisi albino doğuyor, kimisi astım, her şeye alerjik, 6 parmaklı doğan, cam kemikli olanımız var. Biz mükemmel yaratıklar falan değiliz, bir sürecin içinde en sağlıklı uyum sağlayabilmiş bir türün bireyleriyiz.


    Size bu hikayeyi satanları oturup bir kez olsun sorgulayın.





  • hardday kullanıcısına yanıt

    Evrime göre ilk insan diye bir şey yok. Evrim yavaş yavaş ilerleyen bir süreçtir. Bir bebeğin yetişkinliğe ulaşması gibi mesela. Senin ilk çocukluktan çıkıp yetişkin olduğun gün, dün çocuktum bugün yetişkin oldum dediğin gün hangisi. Var mı öyle bir gün. Her gün aynaya baktığında aynı kişisin.

    İşte evrim de böyle. Milyonlarca yılda meydana gelen çok küçük değişimler ile türler birbirinden farklılaşıyor. Ama hiçbir çocuk babasından farklı bir tür değildir asla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radical

    Arkadaş bu bakış açısıyla bir arpa boyu yol alamazsın, din felsefe değildir. Arayan bütün bunların cevabını bulur (pek çok bilinç seviyesi için tafsilat lı cevap var, tatmin edecek cevabı bulman için farklı yerlerden cevap bulmanı tavsiye ederim) bulmak istiyorsan tabi.

    Madem tatmin olmadın cevabına göre bir kanıt daha koyayım;


    Bahsettiğin kaynaklara baktım araştırdım ve dinlerin insan ürünü olduğuna kannat getirdim. Şimdi iki seçeneğim var, mantıklı olanı seçip cehenneme gitmek ya da mantıksız olanı seçip cennete gitmek.


    Alıntı

    metni:
    “Biz bir seferde Resulullah (sav) ile beraberdik. Aramızda bir kısmı oruç tutuyor bir kısmı da tutmuyordu. Sıcak bir günde bir yerde konakladık. Gölgelenenlerin çoğu elbisesi olanlardı. Bir kısmımız güneşe karşı eliyle korunuyordu. Derken oruçlular yığılıp kaldılar, oruçsuzlar kalkıp çadırları kurdular, hayvanları suladılar. Bunun üzerine, Resul-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselam: "Bugün sevabı oruçsuzlar kazandı!" buyurdular. (Kütubu Sitte 3205) diye anlatmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 26 Aralık 2020; 2:49:31 >




  • Roumiruez kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim insanı oluşturan şey ilk var oluşu nasıl oldu. Onu anlatın. Yani topraktan ete mi büründü. Yada su idi içinden kemikler mi oluştu.. İlk insanın süreci nasıl başladı. Kaç sene öyle yaşadı ve eşleşme başladı. Neden kadın ve erkek olarak farklı oldu... Neden birinde yumurtalık var birinde yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    Merak ettiğim insanı oluşturan şey ilk var oluşu nasıl oldu. Onu anlatın. Yani topraktan ete mi büründü. Yada su idi içinden kemikler mi oluştu.. İlk insanın süreci nasıl başladı. Kaç sene öyle yaşadı ve eşleşme başladı. Neden kadın ve erkek olarak farklı oldu... Neden birinde yumurtalık var birinde yok.

    Hocam sen okuduğunu anlamak istemiyorsun. Çamurdan yaratılmaya inanıyorsun, ne anlatalım sana biz?

  • LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Mesela bilim adamları güneşin dünyaya uzaklığı 1 mil daha yakın olsa dünyanın sonu olurdu diyorlar. Nasıl oluyor da bu düzen kendiliğinden böyle oluşuyor. Akla sığmıyor...
  • hardday kullanıcısına yanıt
    Oha, buna da inanıyor olamazsınız.

    Abicim sen bir merdivene çık 1 milimetre değil 10 metre den yüksel, madem böyle bir şey varsa görelim.

    Akli melekeleriniz yerinde mi gerçekten?
  • LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bir insan gibi mucizevi organlara sahip varlığın kendi kendine oluşmasını aklım almıyor. Kan neden var neden kirleniyor, o kanı temizleyen al yuvar olması neyle izah edilir. Kendiliğinden ortama uydu demek çok basitçe kaçmak gibi geliyor bana...
  • LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Ben demiyorum nasa ve bilim insanları diyor... Dünya ya bir mil bakın mil diyorum örneği bunun üzerinden verdiler. Dünyadaki su buharlaşması kuraklık ve sonu felaket olur diye açıklama yaptılar... Evrenin sonsuz ve her geçen zaman büyümeye devam ettiğini de eklediler... Takip edin bilim insanlarını.. Muazzam bir sanat eseri var dedi Rus astronot, ve ekledi sanki bir sanatçının eserini izliyoruz diye... 😉
  • hardday kullanıcısına yanıt
    Genetik bilimini biyoloji bilimini bana özetle diyorsunuz, sorduklarınıza bildiğimiz ölçüde yanıt verdik, hoşunuza gitmeyince bir profesörün yanıt verebileceği kan neden var gibi soruları diziyorsunuz.

    "Basitçe kaçmak" sözkonusuysa "üstün bi varlık var hebsini o ayarladı"dan daha basiti yok, kendinizi kandırmayın.

    Siz körü körüne inanmışsınız, o tuhaf is bulutundan ancak isterseniz çıkarsınız, bu misyonu başkalarına yüklemeyin.
  • hardday kullanıcısına yanıt
    Yav dünyayla güneşin arasındaki mesafe sabit bile değil, yıl boyunca değişiyor, hangi nasa diyormuş bunu hocam vallahi 6 yaşındaki bebelere anlatılan şeylerle muhatap ediyorsunuz bizi.

    Hadi iyi geceler, bu nece cehalettir ya, valla içim şişti, emoji falan atıyor bi de göz kırpmalı.
  • LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Basit bir soru sordum, evren muntazam bir şekilde akıp gidiyor.. Dünya güneş ve gezegenler in bile birbirine uzaklığı hayata yaşam tanıyor. Bir insanın vücudunun haritası cerrahları hayrete sevk ediyor. Bunlar nasıl işte ortam öyleydi onlarda ayak uydurdu olur 😄 tesadüf her zaman mı denk gelir... İnsan tesadüf gezegen tesadüf güneş in amacı gezegenlere uzaklığı tesadüf yada öyle ayak uydurdu... Gerçekten sorgulayınca cümleleriniz ikna etmeyi bırakın, komik bile oluyor.
  • Bu deli halen yaşıyor mu ?


    Neden felaket oluyormuş veya ülke için tehdit oluyormuş onuda anlamadım.Bizde tam tersi düşünüyoruz.

  • İnanç insanların hür iradesi dışında hiç bir yol bulamaz. Yani kim ne yaparsa yapsın nafile çabadır. Evet yüzyıllardır İslam ile karakteri şekillenmiş Türk halkı iman konusunda farklı düşüncelere gidebilir ancak Türklük şuuru veya Türkçülük bilincinin farkinda olan bir toplum olursak dünyada yer yerinden oynar.
    Varolsun Türkçülük...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş hala mantık akıl flan filan felsefe yapıyorsun, din nedir iman nedir yaradılış nedir yakınından bile geçmiyorsun. Materyalist kafayla bu kadar oluyor demekki. Cennet cehennemde takılıp kalıyorsun bunları zaten sen oluşturuyorsun senin fiillerin oluşturuyor. Metafizik bilginin olsun, boyutlar zaman mekan ruh... bazı şeyleri kavra hele. Görünenden öte neler var neler. İnsanoğlu modernlik diye çok şeyden cahil kaldı, yok saydı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardday kullanıcısına yanıt

    Hocam Google a girip, dolaşım sisteminin evrimi, üreme sisteminin evrimi yazıp okumak zor mu geliyor.

    Evrim ağacının aşama aşama anlattığı makaleler var tek tek anlatmış adamlar dolaşım sisteminin sıfırdan evrimini.

    https://evrimagaci.org/sistemlerin-evrimi-2-dolasim-sistemi-ve-kalbin-evrimi-273


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasal islamcıların eteği tutuşmuş..


    Gerçek müslümanlar için farkeden bir durum yok.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.