Şimdi Ara

Toplu ulaşımda yetersiz bakiye ile karşılaşıp akbil isteyenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
9.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplu taşımayı sık kullanan birisi değilim ama yetersiz bakiyesi olan kişiler için kartımı kullandım. Kartımı kullanan kişi para vermezse zorla alırım. 5 TL uzatırsa, cebime atarım. Sonuç itibariyle ben büfe değilim, bozuk para verme gibi bir lüksüm yok. Biraz uyanık olun kimseye paranızı yedirmeyin sonra buraya gelip içinizi dökersiniz.
  • Sabahın köründe bursa terminale gideceğim. Otobüse bindim. Benden sonra ki binen adam kartı yokmuş. Otobüstekilerden kart istiyor. Çıkarıp verdim. Para verseydi almayacaktım zaten. Kartı bastı. İşi görüldü. Bırak para uzatmasını teşekkür bile etmedi. İnsanlar bu kadar gevşek işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere başıma geldi. Birisi sağolsun yardımcı oldu akbil bastı. Bozuk yoktu 5 tl verdim o da yalvar yakar kabul etti adam.

• Bu konuda aylık akbil kullandığım için kafam rahat.
  • sen metroda tek geçişli jeton'un 5 tl olduğunu bilmiyorsun heralde?bu yüzden özellikle metroda bozuk parası olanlara akbil basıyorum,gidip 5 tl'ye jeton'a vermesinler diye.ama soran kişinin elinde para görmezsem basmıyorum,sonuçta kullandığı hizmet belediyenin,ben niye ödeyeyim bu parayı?
  • o duyguyu hiç yaşayamayacağım limitsiz otobüs kartım var
  • Valla ne otobüsde yer veririm nede akbil bastırırım. Bir kere yaptım o hatayı dersimi aldım.

• Birkaç kez başıma geldi, hiçbirinde para almadım, sorun değil, önemi yok deyip uzaklaştım daha fazla ısrar etmesin diye..

otobüste metroda falan asla hiç kimseye yer vermem, oturmaya çok meraklı değilim, metroda yer kapmak için at gibi merdivenlerden koşan anadolu çomarları ile aramda bin yıllık kültür farkı var, ama eğer oturmuşsam bir daha inene kadar kalkmam, çünkü herhangi birine sırf benden daha önce doğdu diye yer vermem gerektiği konusunun kendime mantıklı bir izahını henüz yapamadım, o yüzden vermem. ne yaşlıya ne hamileye ne de çocukluya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 21 Aralık 2017; 23:5:35 >
  • Oda bişeymi.Hem akbil basmayıp milletin akbilini basıp hemde akbilini bastırdığı adamın parasını alanda var :D
  • Bu kadar vizcdansız olmayın ya

Yaklaşık 6 senedir otobüs kullanan biriyim,günde 6 kere akbil basarım şuana kadar 2 kere yetersiz bakiyeyle karşılaştım.Birinde aylık yapmıştım,bittiğini unutmuşum bastım yetersiz bakiye dedi şoför amcamız sağolsun geç dedi.

Diğerinde ise arkadaşla metrocitye gitmiştik,kaç para kaldığını unutmuştum arkadaşa sordum vardı hatırlıyorum dedi,bastım yetersiz bakiye dedi ön tarafta oturan teyzemiz sağolsun kartını verdi bastım,zorlada olsa 3 tlyi verdim.(Allahtan bozukluk vardı yanımda)Allah razı olsun o teyzeden

Her isteyenede bilerek yapıyor muamelesi yapmayın,cidden böyle talihsiz durumlar insanın başına geliyor.

• Kardeşim elbette suistimal edenler var ama gerçekten ihtiyacı olanlarda var. Ben tipe göre eli yüzü düzgünse yardım ederim. Diğer türlü

"Aktarma yapıcam dayı"

• Bir gün yine fakir halimle metrobüse binmiş iş yerimin yolunu tutmuştum, birkaç durak sonra kalabalık azalınca 3 sıra gerideki koltukta olağanüstü güzel bir kıza gözüm takıldı, kız o kadar güzeldi ki gözümü ondan alamıyordum, işin ilginci o da bana kaçamak bakışlar atıyordu ama bunun,

'bu öküz niye bana bakıp duruyor" bakışı mı, yoksa "ay ne hoş çocuk" bakışı mı olduğunu o an için anlayaşamıştım,

cesaretimi toplayıp, kıza yaklaşıp onunla konuşabilecek miydim, yoksa terslenirim diye çekindiğim için belki de hayatımın aşkının elimden kaçmasına izin mi verecektim?

o an durakları birbir geçerken, millet inip binerken benim için zaman durmuş gibiydi, aklımdaki tek soru; "bu kıza nasıl yanaşıp, bir bahane üretip konuşmaya başlayabilirim?"di.

Ben bunları düşünürken kız birden yerinden kalktı ve kapıya doğru yöneldi, işte o an gelmişti, ya kızla birlikte inecek ve ona, onu ne kadar beğendiğimi anlatacak ve bir şekilde telefonunu alacaktım, ya da önümüzdeki birkaç hafta boyunca bu anı hatırlayıp 'merhaba biraz konuşabilir miyiz?" deseydim ne olacaktı diye düşünüp duracaktım,

Kız metrodan indi, ben de arkasından indim, ama onun için indiğimi çaktırmadım, çünkü daha başından olumsuz bir vücut hareketiyle istenmediğimi anlarsam inmemin aslında onunla bir ilgisi olmadığını ben de kendi vücut dilimle anlatmaya çalışacaktım, metro istasyonundan çıktık,

hemen istasyonun önündeki caddenin kenarında durdu, "kız birini mi bekliyor acaba?" diye düşünüp durumu anlamaya çalıştım, aradan birkaç dakika geçti ve range rover evoque'lu bir adam gelip arabadan indi, kızla öpüşüp selmalaştılar, kısa bir konuşmanın ardından adam kızı arabaya bindirdi ve uzaklaştılar, giderken kızın camdan bakıp bana küçükmseyici bir gülüş atması ise o anda kendimi karınca boyutlarınnda hissetmeme neden oldu,

başımı öne eğdim, uzaklara daldım, bir süre öyle üzgün üzgün dolaştım, başımı kaldırdığımda gördüğüm ilk şey ise bim tabelası oldu :(

bu da böyle hüzünlü bir anımdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 22 Aralık 2017; 0:16:32 >

• Ben herkese basarım bakiyem varsa.son bile kalsa.Ama kmseden isteyemem.Otobuse nadir binerim.çok başıma gelmiştir.Paşa paşa aşağı inerim akbil bufesi bulana kadar yururum.

Bir keresinde tam inecekken istemeden hoş bir bayan bana kartını uzattı.Ulan sanki dunyalar benim oldu

Bu güne kadar hayrına bastığım akbillerin karşılığını almış kadar oldum.Bu kadar cins olmayın.suistimal edenler bile olsa bir kişiyi zor durumdan kurtarmanın ,insanlara yardımcı olabilmenin hazzı bir başka.Papaza kızıp oruç bozmanın anlamı yok.Hayatı çekilir kılan şeylerdendir bu küçük yardımlaşmalar.

Mesela bazen yolda sigara isteyen olur.Ben mutlu olurum bir dal uzatınca.İyilik yapma fırsatını kaçırmayın derim.

• akbil bittmis arkaya dogru donup sordum "Akbili olan varmi? " diye kimsede cıt yok.

sofore dondum bu kez : bak gordunmu kimsede Akbil yokken benden neden istiyorsun ? :)

• Okula gittiğim otobüs saatte 1 geçiyor. Durağın hemen arkasında doldurabiliyorum. Bir gün okuldan erken çıkar doldurur binerim diye gittim dükkanı açmamış adam. Yukarı çıksam otobüsü kaçıracağım kesin, cepte 5 lira vardı girdim bi poğça aldım parayı bozdurdum. Binince en öndeki teyzem sağolsun yardımcı oldu bende 2.5uğunu verdim. Başkasına gerek olunca bende kartımı veriyorum. Eksik verirlerse de önemli değil zaten her zaman olan bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marinexx

Bir gün yine fakir halimle metrobüse binmiş iş yerimin yolunu tutmuştum, birkaç durak sonra kalabalık azalınca 3 sıra gerideki koltukta olağanüstü güzel bir kıza gözüm takıldı, kız o kadar güzeldi ki gözümü ondan alamıyordum, işin ilginci o da bana kaçamak bakışlar atıyordu ama bunun,

'bu öküz niye bana bakıp duruyor" bakışı mı, yoksa "ay ne hoş çocuk" bakışı mı olduğunu o an için anlayaşamıştım,

cesaretimi toplayıp, kıza yaklaşıp onunla konuşabilecek miydim, yoksa terslenirim diye çekindiğim için belki de hayatımın aşkının elimden kaçmasına izin mi verecektim?

o an durakları birbir geçerken, millet inip binerken benim için zaman durmuş gibiydi, aklımdaki tek soru; "bu kıza nasıl yanaşıp, bir bahane üretip konuşmaya başlayabilirim?"di.

Ben bunları düşünürken kız birden yerinden kalktı ve kapıya doğru yöneldi, işte o an gelmişti, ya kızla birlikte inecek ve ona, onu ne kadar beğendiğimi anlatacak ve bir şekilde telefonunu alacaktım, ya da önümüzdeki birkaç hafta boyunca bu anı hatırlayıp 'merhaba biraz konuşabilir miyiz?" deseydim ne olacaktı diye düşünüp duracaktım,

Kız metrodan indi, ben de arkasından indim, ama onun için indiğimi çaktırmadım, çünkü daha başından olumsuz bir vücut hareketiyle istenmediğimi anlarsam inmemin aslında onunla bir ilgisi olmadığını ben de kendi vücut dilimle anlatmaya çalışacaktım, metro istasyonundan çıktık,

hemen istasyonun önündeki caddenin kenarında durdu, "kız birini mi bekliyor acaba?" diye düşünüp durumu anlamaya çalıştım, aradan birkaç dakika geçti ve range rover evoque'lu bir adam gelip arabadan indi, kızla öpüşüp selmalaştılar, kısa bir konuşmanın ardından adam kızı arabaya bindirdi ve uzaklaştılar, giderken kızın camdan bakıp bana küçükmseyici bir gülüş atması ise o anda kendimi karınca boyutlarınnda hissetmeme neden oldu,

başımı öne eğdim, uzaklara daldım, bir süre öyle üzgün üzgün dolaştım, başımı kaldırdığımda gördüğüm ilk şey ise bim tabelası oldu :(

bu da böyle hüzünlü bir anımdır..

Ağlattın. :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok az toplu taşıma kullanan biriyim 2-3 yılda bir otobüse biniyorum, sırf bunun içinde kart almıyorum. Otobüse bindiğimde ilk şöför'e teklif ediyorum eğer kabul etmezse başkasından alıp ücretini veriyorum. sanırım 3tlmi 4tl .
  • Geöen çocuğun teki 16 17 yaşında falan akbil istedi bende kartı zaten babam dolduruyor cebime bozukluk girsin diye bastırıyorım genelde. Kartı bastı bana geri verdi teşekkür bile etmeden arka tarafa geçti it. Sen öğrenciysen ben de öğrenciyim bari deseydin kusura bakma yanımda para yok falan -_-

• Toplu taşıma çok sık kullanırım daha ömrümde kimseye akbil basmadım basmamda. Ne halleri varsa görsünler umurumda olmaz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaş ben de bazen bastırıyorum bazen de basıyotum hayat bu düşmez kalkmaz bir Allah art niyetle yapan adamda 3-5 le zengin olacağını düşünsün!Hiç unutmamm son paramı cebimde ego kart var diye yemiştim bilen bilit eskiden kart basmalıydı silik oluyordu bazen tam bastım yetersiz bakiye dedi hiçkimse dönüp bakmadı oysa daha 14 yaşındaydım.Dolandırıcı gibi attı aşşağı anneme durumu telefonda anlatırken adamın biri döndü elime 4 lira bıraktı o gün dedim ki başkasının başına gelirse ben de yardım edecem.Tercih meselesidir saygı duyarım ama veren adama aptal o duruma düşenede kaypak gözüyle bakmayın insanız sonuçta

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.