Şimdi Ara

Toplaşın ZEKA Sorusu! (Einstein Yazmamış Bu Soruyu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

her yıl lisemizde matematik olimpiyatları oluyor. Burda arada bir ufak zeka soruları (bu tarz sorulara öyle diyorlar yoksa soruyu çözen zekidir anlamında kullanmıyoruz ve DİKKAT ÇEKMESİ amacıyla da ekledim) da ekliyoruz. Bu yıl da önceden soruları hazırlamak için harekete geçtik

Şu an aşağıdaki sorumuz deneme aşamasındadır ve herhangi bir kalıba henüz sokmadık. Yani cümle düşüklüğü vs olabilir.

SORUMUZ ŞÖYLE:

Bir öğrenciye okul numarası sorulmuştur o da cevap olarak şöyle demiştir:

''dokuz yüz doksan sekiz yüz yirmi beş on beş yirmi altı''

öğrencinin okul numarasının kaç basamaklı olduğu bilinmemektedir. Öğrenci okul numarasını söylerken sayıları 2'li 3'lü ya da 1'li gibi tek bir şekilde kodlayarak söylememiş olabilir. Buna göre

öğrenci numarası kaç farklı değer alabilir?

Tam anlamayan varsa şöyle mesela bu öğrencinin okul numarası aşağıdaki 2 değer de olabilir:

90098100205105206
    99812515206

ya da daha da farklı değerler alabilir işte kaç farklı değer alabilir diye soruyoruz soruda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 19 Eylül 2012; 18:32:07 >

• çogiyi
  • Sınırsız?
  • Eğer gerçekten de üniversiteliysen yazıklar olsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Eğer gerçekten de üniversiteliysen yazıklar olsun diyorum.

Niye ki hata mı ettim anlamadım soruyu sevdim ben sevmediyseniz nedenini belirtirseniz sevinirim kolay soru gibi gelmedi bana
  • amele sorusu tek tek yazıp bulcaksın işte.böyle saçma soruları zeka sorusu diye sormanızda çok komik ayrıca.
  •  Toplaşın ZEKA Sorusu! (Einstein Yazmamış Bu Soruyu)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Soru yazmak için yapay zeka
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • burası dolar taşar

'dokuz yüz doksan sekiz yüz yirmi beş on beş yirmi altı''

-

90090800251526

9100908100205105206
    9100981205105206
    9190812515206

... .... .. uzarda uzar bunun formülü flan vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GR33K -- 19 Eylül 2012; 18:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

amele sorusu tek tek yazıp bulcaksın işte.böyle saçma soruları zeka sorusu diye sormanızda çok komik ayrıca.

Zaten zeka sorusu olmadığını ayraç içinde yazdım biraz dikkat çeksin diye öyle yaptım.

Ancak amaç zaten biraz vakit alması da kısa yoldan çözümü var mı diye sordum vakit almadan da belki çözümü vardır.
  • Saçma
  • zekalıyım ama amele olacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

İyi günler öncelikle arkadaşlar,

her yıl lisemizde matematik olimpiyatları oluyor. Burda arada bir ufak zeka soruları (bu tarz sorulara öyle diyorlar yoksa soruyu çözen zekidir anlamında kullanmıyoruz ve DİKKAT ÇEKMESİ amacıyla da ekledim) da ekliyoruz. Bu yıl da önceden soruları hazırlamak için harekete geçtik

Şu an aşağıdaki sorumuz deneme aşamasındadır ve herhangi bir kalıba henüz sokmadık. Yani cümle düşüklüğü vs olabilir.

SORUMUZ ŞÖYLE:

Bir öğrenciye okul numarası sorulmuştur o da cevap olarak şöyle demiştir:

''dokuz yüz doksan sekiz yüz yirmi beş on beş yirmi altı''

öğrencinin okul numarasının kaç basamaklı olduğu bilinmemektedir. Öğrenci okul numarasını söylerken sayıları 2'li 3'lü ya da 1'li gibi tek bir şekilde kodlayarak söylememiş olabilir. Buna göre

öğrenci numarası kaç farklı değer alabilir?

Tam anlamayan varsa şöyle mesela bu öğrencinin okul numarası aşağıdaki 2 değer de olabilir:

90098100205105206
    99812515206

ya da daha da farklı değerler alabilir işte kaç farklı değer alabilir diye soruyoruz soruda.

Sanırım bu saçma sorularla vakit kaybetmeyenler "Zeka" testini geçiyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: budavar

zekalıyım ama amele olacam

• 11!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.