Şimdi Ara

Toplama PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam millet aşağıda belirttiğim sistem parçalarından oluşan bir kasa toplamayı düşünüyorum.... bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan sistem parçalarının birbiri ile uyumluluğu ve olası performans değerlendirmesi hakkında görüşlerini rica ediyorum...

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci

ASUS GTX460 DirectCU TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

KINGSTON 6GB (3x2GB) KIT Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Ram

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

ASUS DRW-24B3LT 24X ± DOUBLE LAYER LIGHTSCRIBE SATA DVD YAZICI

AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası

Küçük bir ayrıntıyı da özel olarak sormak isterim anakart o.c ile 2000 mhz desteği veriyor resmi siteside o.c olmadan 1333 mhz maks. hız desteği var bu durumda benim almayı düşündüğüm 1600 mhz lik ram ler o.c olmadan 1333 mhz hızında mı çalışır yoksa hiç mi çalışmaz???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: frensizferrari

Selam millet aşağıda belirttiğim sistem parçalarından oluşan bir kasa toplamayı düşünüyorum.... bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan sistem parçalarının birbiri ile uyumluluğu ve olası performans değerlendirmesi hakkında görüşlerini rica ediyorum...

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci

ASUS GTX460 DirectCU TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

KINGSTON 6GB (3x2GB) KIT Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Ram

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

ASUS DRW-24B3LT 24X ± DOUBLE LAYER LIGHTSCRIBE SATA DVD YAZICI

AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası

Küçük bir ayrıntıyı da özel olarak sormak isterim anakart o.c ile 2000 mhz desteği veriyor resmi siteside o.c olmadan 1333 mhz maks. hız desteği var bu durumda benim almayı düşündüğüm 1600 mhz lik ram ler o.c olmadan 1333 mhz hızında mı çalışır yoksa hiç mi çalışmaz???

anladığım kadarı ile oyun için bir bilgisayar toplamışsın fakat işlemcinin 6 çekirdekli olması pek işe yaramaz phenom2 x4 650be tavsiye ederim tam bir f/p ürünüdür ama sen bilirsin tabii 6 çekirdekli programlar kullanacak isen iyi işlemcidir.

o sisteme daha güzel bir ekran kartı alabilirsin özellikle yeni seri olması açısından gtx560ti öneririm.

ramlerin 1333mhz'de çalışır.

• Hem oyun hem tasarım programları (3d max, photoshop, autocad) için toplamaya çalıştım gtx 560 ların fiyatı yaklaşık 100 lira kadar fark yaratıyordu bi kaç tane incelemeden sonra gtx 460 da aslında yeterli olabilir diye düşündüm. zaten limitleri zorlayarak vatan pc den toplamıştım aslında sistemi.

Ekran kartı içinhttp://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_460_DirectCu/ sitesindeki incelemeyi kullandım.

İşlemciyi isehttp://www.pclabs.com.tr/2010/07/19/amd-phenom-ii-x6-1090t-be-islemci-incelemesi/ sitesindeki inelemeden dolayı seçtim.

Aklıma birde güç kaynağı takılıyor 550 watt lık güç bu sistem için yeterli olur mu?

• quote:

Hem oyun hem tasarım programları (3d max, photoshop, autocad) için toplamaya çalıştım gtx 560 ların fiyatı yaklaşık 100 lira kadar fark yaratıyordu bi kaç tane incelemeden sonra gtx 460 da aslında yeterli olabilir diye düşündüm. zaten limitleri zorlayarak vatan pc den toplamıştım aslında sistemi.

Ekran kartı içinhttp://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_460_DirectCu/ sitesindeki incelemeyi kullandım.

İşlemciyi isehttp://www.pclabs.com.tr/2010/07/19/amd-phenom-ii-x6-1090t-be-islemci-incelemesi/ sitesindeki inelemeden dolayı seçtim.

Aklıma birde güç kaynağı takılıyor 550 watt lık güç bu sistem için yeterli olur mu?

bütçeniz kısıtlı ise gtx460 yeterli olacaktır.

işlemci seçiminiz güzel.

ramlerinizi 3 kanal yerine 2 kanal olarak seçip gereksiz 1600 mhz yerine 1333 mhz alabilirsiniz böylece aynı fiyata 6 yerine 8 gb alırsınız ve zaten 3 kanal tam performans çalışmaz önerilen 2 kanal bellektir. öneri olarak:

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl9d-8gbsr-8gb-(2x4gb)-sniper-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53562

psu şimdilik yeterli gelecektir ileride sisteminizde güncelleme yaparsanız psu değiştirmek zorunda kalırsınız ama.

• Ekran kartı senin biraz bütçene kadar ne kadar bütçen var ona göre tekrar araştırılabilir.

Diğer parçalarda sıkıntı yok kulanabilirsiniz ama.. Ramleri 6 GB - 3 Kanal değilde 2*2-4*2 Şeklinde alınacak şekilde ayarlayabilirsiniz onu yani örneğin 4*2 Ram 8 Gb düşünülürse iki tane 4 Gb alınabilir.

Yani mümkünse iki tane Duat kit Ram yada 4 gb yada 2 gb lık tek modül ram alıp kullanabilirsniz ama söyle sıralanacak 2*2+2*2 Ayarlanacak şekilde yapınız.

1600 MHZ ye gerek yok 1333 MHZ bile rahat yetiyor yani aralarında Çok az bir fark vardır.(Low woltaje önerimdir-düşük güç tüketiminden dolayı)

Kasada anormal geliyor İyi kaliteli sağlam kasa alarak güç kaynağını ayrı almanızdır.. ama şu anlık 550 wattılk güç kaynağı yeterli gelebilir ama bir yada iki sene sonrasında güç kaynağı değişimine gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 21 Ağustos 2011; 14:22:44 >
  • Tavsiyelerin için çok teşekküler dostum ram leri dediğin şekilde değiştirdim psu da sıkıntı çıkarmaz inşallah 10 güne sistemi kurmuş olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frensizferrari -- 21 Ağustos 2011; 16:52:02 >
  • 550 watt yerine kaç watt tavsiye edersiniz peki??? almışken daha iisini alabilirmiyim bi bakayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frensizferrari -- 21 Ağustos 2011; 15:09:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem toplama
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

550 watt yerine kaç watt tavsiye edersiniz peki??? almışken daha iisini alabilirmiyim bi bakayım?

Güç kaynağı için ayrı bir bütçeniz önemli ama önerim size Saphire pure 620watt yada seasonic 620 watt güç kaynağını alabilirsiniz ayrıca bunlara fazla paranız yoksa 520 liği çok rahat görür işinizi yani bazı istisnalar ve durumlarda 580 watta kadar güç verebilmektedir(Seasonic)

Bunun dışında High power 600 wattlıkta olabilir ama.. alırken mutlaka 80+ PLUS,BRONZE,GOLD etiketinin herhangi birisi olsun.
  • tavsiyeler için çok teşekkürler... güç kaynağı ilerki zamanlarda sorun çıkarırsa dediğiniz şekilde bi değişikliğe gidebilirim maddiyat nedeniyle dediğiniz şekilde şimdilik bu sistemi korumaya çalışıcam ilginiz için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frensizferrari -- 21 Ağustos 2011; 16:58:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.