Şimdi Ara

Toplama bilgisayarda giderilemeyen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    başlıktan da anlaşılacağı üzere topladığım bilgisayardaki sorunu bir türlü gideremiyorum.Şu aşamada ne yapacağımı bilemediğimden öneri almak istedim.
    Bilgisayar parçalarını 3 ayrı yerden aldım.
    İşlemci (Ryzen 5 2600):İtopya
    Ekran Kartı (Sapphire radeon nitro radeon rx580 4gb oc):Hepsiburada
    Harddisk (WD Blue 1tb):Vatan
    Kasa (Xıgmatek):Vatan
    Anakart (gigabyte b450m gaming):Vatan
    Ram (gskill 8gb 3000mhz):Vatan
    Güç kaynağı (rampage 750w 80+):Vatan

Oyun oynarken birden bilgisayarın ekranı gidiyor ve görüntü vermeyi kesiyor.Bilgisayarın ledleri ve fanları dönmeye devam ediyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.Bekliyorum değişen bir şey yok.Bu problem yeri geliyor 1 saat içerisinde yeri geliyor 3-4 saat içinde tekrarlanıyor.Buna ek olarak şu sıralar ses cihazlarında da problem yaşıyorum.Şöyle ki kulaklığı veya hoparlörü bağladığımda bilgisayardan bazen ses alamıyorum.(anakart girişinden de bilgisayarın girişinden de denendi sorun devam ediyor)
    Şu aşamada sorunun hangi parçadan kaynaklandığını bir türlü tespit edemiyorum dolayısıyla da sorunlu parça şudur diyerek garantiye yollayamıyorum.
    Ne yapmamı önerirsiniz?

• Hocam bilgisayar yük altındayken mi oluyor bu görüntü vermeyi kesme olayı yoksa boştayken mi? Ben everest ürünlerini önermiyorum ama bir şey test edilmeden de hatayı direk PSU'da arayamam. Size önerim ilkten işlemciyi, sonra ekran kartını, sonra ramleri ve sonra hepsini birden aynı anda stres testine tabi tutmanız. Bunları yaparken aida64, intel burn test, p95, furmark gibi stres testi programları kullanabilirsiniz. Hepsini aynı anda stres testine tabi tutarken OCCT'nin PSU testini kullanın. Bakın bakalım yük altında neler olacak. Bir de neler denediniz biraz daha açıklayıcı olsanız daha çok yardım gelir. Bu sorunu çözebilmek için ne yaptınız şimdiye kadar? hangi işletim sistemi kurulu? hangi sürüm? driverların sürümleri ne? sorunu aşmak için başka işletim sistemi başka driverlar denendi mi? vb. vb. Kolay gelsin umarım kısa sürede çözülür
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken oluyor.(gta5,apex legend vs.)
    Vatana gittiğimde güç kaynağından kaynaklandığını söylediler.(sistemde 2. el güç kaynağı kullanıyordum)Bunun üzerine vatandan yeni güç kaynağı aldım fakat sorun devam etti.Bir bilgisayardan anlayan arkadaş vasıtasıyla da işlemci ve ekran kartını 2 ayrı program ile kastırdık.(programların ismini hatırlamıyorum)
    İşlemci 110 dereceleri ekran kartıysa 70 dereceleri buldu.Fakat sistem kendini kapatmadı.Bunun dışında bir deneme yapmadım.Sorunun neyden kaynaklandığını da çözemedim.Şu 1 haftadır da ses problemi peyda oldu.Bunun üzerine sorunun anakartta olduğunu düşünmeye başladım.
    Afterburner programıyla bilgisayarın genelde işlemci ve ekran kartı 60-70 derece aralığındayken kapandığını gördüm.
    Şunu da belirteyim 2 gündür pcnin yan paneli açık duruyor.Herhangi bir kapanma sorunuyla karşılaşmadım.Yan paneli kapattığımda pc kapanıyor.Bu durumda pc kendini soğutamıyor gibi duruyor.(kasanın kendi fanlarını kullanıyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: batcher1035

Oyun oynarken oluyor.(gta5,apex legend vs.)
    Vatana gittiğimde güç kaynağından kaynaklandığını söylediler.(sistemde 2. el güç kaynağı kullanıyordum)Bunun üzerine vatandan yeni güç kaynağı aldım fakat sorun devam etti.Bir bilgisayardan anlayan arkadaş vasıtasıyla da işlemci ve ekran kartını 2 ayrı program ile kastırdık.(programların ismini hatırlamıyorum)
    İşlemci 110 dereceleri ekran kartıysa 70 dereceleri buldu.Fakat sistem kendini kapatmadı.Bunun dışında bir deneme yapmadım.Sorunun neyden kaynaklandığını da çözemedim.Şu 1 haftadır da ses problemi peyda oldu.Bunun üzerine sorunun anakartta olduğunu düşünmeye başladım.
    Afterburner programıyla bilgisayarın genelde işlemci ve ekran kartı 60-70 derece aralığındayken kapandığını gördüm.
    Şunu da belirteyim 2 gündür pcnin yan paneli açık duruyor.Herhangi bir kapanma sorunuyla karşılaşmadım.Yan paneli kapattığımda pc kapanıyor.Bu durumda pc kendini soğutamıyor gibi duruyor.(kasanın kendi fanlarını kullanıyorum.)
    Toplama bilgisayarda giderilemeyen sorun

kasanın bu kısmından mı bahsediyorsunuz acaba açık bırakıyorum derken? Bu arada 110 derece çok fazla işlemci için. 95 derece ryzen işlemciler için zaten kapanma sıcaklığı. hocam kapak açık olarak bir Intel Burn Test indirip Max seçeneğini seçerek strese sokar mısınız işlemciyi?

• KciD kullanıcısına yanıt

Görseldeki gibi yan kapağı açık şekilde çalıştığında problem yok.
    Dediğiniz programı indirdim fakat pek bir şey anlamadığımdan ve yanlış birşey yapmak istemediğimden kapattım tekrar.Net olarak işlemci 110 dereceleri buldu ve kapanma yapmayınca biz durdurmuştuk programı.

• Ekran kartin sorunlu
    Baska bir ekran karti takip deneme yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Malesef başka ekran kartı deneme şansım yok.(elimde yedek kart yok)
    Fakat neden ekran kartı dediniz?Çünkü bir programla ekran kartını kastırdık +70li dereceleri görmesine rağmen herhangi bir kapanma sorunu yaşamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç bir anakart sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: batcher1035

Malesef başka ekran kartı deneme şansım yok.(elimde yedek kart yok)
    Fakat neden ekran kartı dediniz?Çünkü bir programla ekran kartını kastırdık +70li dereceleri görmesine rağmen herhangi bir kapanma sorunu yaşamadım.
    Tecrubeme dayanarak soyledim
    Sorun kesinlikle ram yada islemcide degil
    2. Bir ihtimal daha var o da anakart fiziksel olarak hasar gormus olabilir, ve ekran karti dahil bazi soketlerine anlik cevap veremiyor olabilir, anlik kopmalar sonrasi geri yanit olusmasi icinde restart gerekir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Anakart bizim elimizde herhangi bir hasara uğramadı vatanda uğramış mıdır bilemiyorum tabi.
    Ses sorunun peyda olması üzerine anakart gibi duruyor ama?Siz hep görüntü üzerine yoğunlaşmışınız ses problemi de var bu ne kaynaklı olabilir?Sanırım anakart?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.