Şimdi Ara

toplam 5 mt şerit led vu metre yapımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    forum da çeşitleri mevcut ancak daha gelişmiş biraz kafa karmaşık bir vu metre
    yapmak istiyorum. bunun içinde siz değerli üstadların yorum,yardım ve önerilerine
    başvurayım dedim.
    elimde lg bh9530tw ses sistemi var. bunun ön hoparlörlerine elimde bulunan şerit ledleri
    kullanarak bir vu metre yapma gayretindeyim. bu konuda çok fazla bilgim olmadığını belirtmek isterim
    hiç bir devre entegre direnç kullanmadan ses sisteminin basına 120 cm lik bir şerit led bağladım.
    ledler sesi belli bi seviyede açtığımda basa göre yanıp sönüyor ancak sürekli yüksek sesle dinlemem gerekiyor
    ve daha uzun led kullanamıyorum. ses sistemi korumaya geçip kendiliğinden kapanıyor.
    ön hoparlörlerin uzunlukları 125 cm. ben bunların ilk 95 cm lik kısmına mavi veya yeşil 5 cmlik kısmına sarı
    ve 25 cmlik kısmada kırmızı ledler koymak istiyorum.
    bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
    şimdiden herkese teşekkür edip iyi forumlar diliyorum.

• 5 metre led ile vumetre yapmak biraz uğraştırıcı olacaktır internette araştırırsanız devrenin ne kadar uzun olduğunu göreceksinizdir (mantar ledler ile yapılanlar çıkar genelde)

sesin şiddetine göre sırasıyla yanıp sönen devredir vumetre.

ama sizin şuan bassa bağlamış olduğunuz şerit ledde bütün ledler aynı anda yanıp sönüyor. bunun gibi istiyorsanızhttp://forum.donanimhaber.com/m_49669428/tm.htm bu konudaki mantar ledler yerine şerit ledinizin + ve - uçlarını bağlayın. ledinizin uzunluğunun ihtiyacı kadar amper verecek 12v adaptör ayarlayın direk bassa bağlamaktan çok daha güzel sonuç alırsınız. bassa bağlamak ses sisteminize zarar verebilir bende denedim çok ses açmadan verim alınmıyor. ama tip31 ile küçücük bir devre ile ayrı bir adaptörden besleyerek ledlerin aynı anda yanıp sönmesini sağlayabilirsiniz.

vumetre ile suanki kullandığınız sistem çok farklı

• tip 31 devresi nasıl yapılır bi türlü basüt anlatım bulamadım
  • tip31 basit anlatım bulamadıysanız, bence vaz geçin,, en verimsiz,, en basit ,, yapmadığım devredir,,

en iyisi ka2284/5 veya an6884 entegreleri ile yapılan 5 ledli vu metre devresidir,,, en kolaydan biraz zor fakat en verimli vumetre için tasarlanmış entegrelerdir,, hoparlör çıkışı ile değil, ses kaynağı çıkışı ile çalışır, telefon kulaklık çıkışı, pc kulaklık çıkışi gibi ,, iki adet yaparsınız, sağ sol tüm frekanslar ışıldar,,, ben aliexpress den hazır olarak, 4-6 lt gibi bir fiyata led devre plaket malzemeler hepsi içinde paket olarak aldım,, programlı 12 ledli stereo toplam 24 ledli devre ise 40 tl,, 4-5 farklı çalışma şekli sunuyor,,,
    bir adette 40-50 tl gibi bir fiyata 7 kanal 5 er led li vumetre aldım, onu kullanmıyorum,,
    12 ledli stereo vu metreden sonra gerisi çöp,,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 METRE ODA LED TV KAÇ İNÇ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.