Şimdi Ara

topladığım kasayı değerlendirir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır sağlam bi masaüstü hayalimdi.

1.5 aydır çalışıyorum, taksitle alayım bi pc diyorum, ama işe girdiğimden beri bilgisayara ayırdığım sürede azaldı baya

Yinede hayalimi gerçekleştireyim diyorum.

ebrarbilgisayar ın fiyatlı uygun gibi, ordan topladım herşeyi, donanımın ince detaylarını bilmem çok, ama bu sistemin gideri var gibime geldi.

Genel olarak oyun oynamak üzere alacağım, çok hardcore oyuncu değilim, oynadığım oyunlarıda düzgün oynayım diyorum.
    Onun haricinde kodlama ve günlük takılma için kullanırım.

Yorumlarınızı bekliyorum :)

topladığım kasayı değerlendirir misiniz ?

• Kardeşim anakartın Intel işlemci için ama işlemcin AMD. Ayrıca o ram lar anakart ile yine uyumlu değil daha doğrusu gereksiz. Öncelikle işlemcinin ne olacağına karar ver sonra anakartı seç derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Kardeşim anakartın Intel işlemci için ama işlemcin AMD. Ayrıca o ram lar anakart ile yine uyumlu değil daha doğrusu gereksiz. Öncelikle işlemcinin ne olacağına karar ver sonra anakartı seç derim.

anakarttan hiç anlamam :)

intel e 1.5 vermektense 900 e amd alayım diyorum.
    amd ryzen serisine iyi diyorlar.

ayrıca ram ler neden gereksiz?

uzun vadeli olarak ne tavsiye edersiniz işlemci anakart ram ?
  • DonhanımNaber kullanıcısına yanıt
    Çünkü o anakart 2400 mhz destekliyor en fazla. Ama eğer B350 chipsetli AMD anakart alırsan ki Ryzen için mecbursun, 3200 bile gereksiz değil. B350 chipset seçip gelen anakartlardan birini seçebilirsin.

• amd al ve ssd tak birde zaten bir kere alıcaksın iyisini al zaten 7 8 sene çok verimli kullanırsın.
  • Tek bir siteden alma farklınfaklınsitelerden en ıygun olanımın al minimum 200 lira kar edersin. Ayrıca rx 570 e o para verilmez erkan kartı alma daha iyi. Araştırısan 1300 1400 civarı gtx1060 6 gb bulabilirsin.

İnventus teknobiyotik itopya vatan sinerji nanokatolog gübü sitelerden en ıygun fiyatlıları seç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlarınız ve tavsiyleriniz için sağolun

işlemciyi aynı bırakıcam
    3000+ mhz destekleyen amd anakart
    gtx 1060 6gb

şeklinde yapıcam

işlemciye sıvı soğutma düşündüm, performans açısından iyi olur mu o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Performans açısından tabii ki daha serin kalacağından iyi olur ancak ilk etapta Oc yapmayacaksan gerek yok çünkü stok soğutucu yeterli. Ancak şunu bilmiyorum bazı Ryzen işlemcilerde soğutucu yok 1600 de yoksa sıvı soğutucu alabilirsin direkt.

• Yapacağın iş işlemciyi zorlayacak bir iş değil, overclock yapıp sistemi sürekli 4 ghz de çalıştırmayacaksan sıvı soğutmanın o sisteme hiçbir anlamı olmaz. Stok fan anlattığın işler için gayet yeterli.

Ayrıca SSD için daha düzgün bir markadan daha verimli bir şey seçmeni tavsiye ederim. (Samsung Evo yada Toshiba serisi)

Kasa için güç kaynağın 80+ bronze üzeri olmalı kasa zevk meselesi ama güç kaynağı değil. Kasa ile güç kaynağını ayrıda alabilirsin. İkisi bir arada istiyorsan dediğim özelliklere dikkat et.
  • işlemci için ekstra bi soğutuca ihtiyaç yok diyosunuz yani, amd işlemciler çok ısınıyor diye kalmış benim aklımda o yüzden yapıştırdım bi tane :)

ssd de haklısınız, azıcık ucuza kaçayım demiştim

güç kaynağının watt değeri min kaç olmalı peki

500w sistem için yeterli ancak güç kaynaklarının kullandıkça veriminin düştüğünü düşünürsek ben olsam güvende kalır 600w alırdım.
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    parçalar güzel fakat ekran kartının ufak ve tek fanlı olması garibime gitti biraz, performans veya sıcaklık açısından sıkıntı olmaz mı ?
    sıcak ve ayni zamanda sesli çalışır. fakat performansta bi değişim olmaz.

• yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    uzun vadeli kullanımda alınmaya değer mi, fiyat performans olarak çok iyi duruyor. ses konusuda çok sıkıntı değil ama sıcaklık sıkıntı hele yaz mevsiminde :)
    yukarida incelemesini paylastim hocam inceleyip karar verebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.