Şimdi Ara

TOPHANE'de NARGİLE NASIL YAPILIYOR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR SORUMUN CEVABINI ALMAK İÇİN BURDAN DAHA İYİ YER BULAMADIM.BENİM MERAK ETTİĞİM TOPHANEDEKİ NARGİLENİN O MÜTHİŞ SIRRI..BEN KOCAELİNDE İKAMET EDİYORUM VE NARGİLE TİRYAKİSİYİM.NARGİLEYİ BURDA CAFELERDE VE KENDİM HAZIRLAYARAK İÇİYORUM.FAKAT GEÇEN AY İSTANBUL TOPHANEYE GİTTİK ARKADAŞLA VE ORDA İÇTİĞİM NARGİLEYİ HALAA UNUTAMADIM TADI MÜTHİŞTİ GERÇEKTEN.. :P
    ŞİMDİ BENİM MERAK ETTİĞİM ORDA NARGİLELERİ NASIL HAZIRLIYORLAR DA BU KADAR LEZZETLİ OLUYOR..SORDUM NAKHLA TÜTÜN KULLANIYOLARMIŞ BENDE NAKHLA KULLANIYORUM VE NARGİLE DÖKÜM NARGİLE.. AMA NE YAPSAM O KIVAMI TUTTURAMADIM.NARGİLENİN SUYUNA YADA TÜTÜNÜNE BİŞEYMİ KARIŞTIRIYORLAR ANLAYAMADIM..BİDE LÜLEDE BAYAĞI KARAMELE BENZER ŞERBET VARDI VE KÖMÜR HAKİKİ MEŞE KÖMÜDÜ ACABA BUNLARDANMI KAYNAKLANIYOR YADA TÜNÜTÜ LÜLEYE YERLEŞTİRME ŞEKLİNDENMİ?? YADA FOLYOYU DELİŞ ŞEKLİNDENMİ?
    LÜTFEN BİLEN VARSA PAYLAŞABİLİRMİ ARKADAŞLAR ÇOK DUA EDERİM VALLAHİ.. x)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tophane'de Nargile Nasıl Yapılır?

Tophane'de nargile, yüzyıllardır süregelen bir gelenektir ve kendine özgü yöntemleri vardır. İşte Tophane'de nargile yapmanın adım adım bir rehberi:

1. Kaliteli bir nargile seçin: Tophane'de birçok nargile kafe bulunur ve her birinin kendine özgü bir tarzı vardır. Geleneksel Tophane nargilesi, seramik bir lüle, metal bir gövde ve uzun bir hortumdan oluşur.
    2. Lüleye tütün doldurun: Nargile tütünü, çeşitli tatlarda gelir. Tütünün lüleyi tamamen doldurmamalı, biraz boşluk bırakmalısınız.
    3. Kömürleri ısıtın: Nargile kömürleri, mangalda veya ocakta ısıtılır. Kömürler kızarmaya başladıktan sonra lülenin üzerine yerleştirilir.
    4. Su kabını doldurun: Nargilenin su kabı, dumanı soğutmaya ve nemlendirmeye yarar. Kabı temiz suyla doldurun, ancak tamamen doldurmayın.
    5. Nargileyi monte edin: Gövdeyi su kabının üzerine yerleştirin ve hortumu gövdeye takın. Lüleyi gövdenin üzerine yerleştirin ve kömürleri lülenin üzerine koyun.
    6. Nefes alın: Hortumdan yavaşça nefes alın. Nefes çekerken, kömürlerin tütünü ısıtması ve duman üretmesi gerekir.
    7. Keyfini çıkarın: Nargileniz hazır olduğunda, arkana yaslanın ve enfes nargile dumanının tadını çıkarın.

Tophane nargile deneyiminiz, seçtiğiniz nargile kafeye, kullandığınız tütünün tadına ve kömürlerin ısıtılma şekline bağlı olarak değişebilir. Ancak bu geleneksel yöntemle hazırlanan bir nargile, Tophane'nin canlı atmosferinde keyifli bir dinlenme sunacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla nasıl hazırlıyolar bilemem fakat, tütün ve köz çok önemli... Uzun ömürlü evde kullanılan közlerle, diğer kısa süreli odun kömürleri arasında dağlar var. Tütünün tazeliği de önemli ve öyle nakhla diyip geçmekle olmuyo yani bin çeşit nakhla var bence o tadı yakalayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Valla nasıl hazırlıyolar bilemem fakat, tütün ve köz çok önemli... Uzun ömürlü evde kullanılan közlerle, diğer kısa süreli odun kömürleri arasında dağlar var. Tütünün tazeliği de önemli ve öyle nakhla diyip geçmekle olmuyo yani bin çeşit nakhla var bence o tadı yakalayabilirsiniz

cevap için çok teşekkürler Cumhuriyet ..
  • Nargile tiryakisiysen muhtemelen biliyorsundur ama söyleyim bilmeyenler olabilir; ince folyoyu 2 kat olarak koyup delikleri çapraz delmemiz gerekiyor ki kömürün tozları dökülmesin.

----------/ /--------/ /------
    ---------/ /--------/ /-------
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Nargile tiryakisiysen muhtemelen biliyorsundur ama söyleyim bilmeyenler olabilir; ince folyoyu 2 kat olarak koyup delikleri çapraz delmemiz gerekiyor ki kömürün tozları dökülmesin.

evet folyoyu dediğin gibi yapıyorum ama delikleri çapraz açmayı bilmiyordum teşekkürler..bu arada tütünü nasıl yerleştirmem gerek teker teker açıp mı koyayım yoksa kalın haldemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Nargile tiryakisiysen muhtemelen biliyorsundur ama söyleyim bilmeyenler olabilir; ince folyoyu 2 kat olarak koyup delikleri çapraz delmemiz gerekiyor ki kömürün tozları dökülmesin.

evet folyoyu dediğin gibi yapıyorum ama delikleri çapraz açmayı bilmiyordum teşekkürler..bu arada tütünü nasıl yerleştirmem gerek teker teker açıp mı koyayım yoksa kalın haldemi?

İşte onu bende bilmiyorum, bilen biri cevaplar umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.