Şimdi Ara

Topal Osman Ağa kimdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda bilgim çok az bildiğim kadarıyla Giresun ilinde Milli Mücadelenin öncüsüydü ve Atatürk'e de yakınmış diye duydum. Benim asıl merak ettiğim ölümü, Atatürkün öldürttüğünü söyleniyor hatta Atatürk kıskandığı için öldürttü diyeni bile duymuştum. Nedir bu işin aslı kimdir bu Topal Osman Ağa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • karadenizi temizlemiş düşmandan. Atatürk önemli mevkilere getirmiş ama sonradan kendi başına işler yapmaya başlamış ,mebus falan öldürmüş diye duydum bende.sonradan asmışlar.
  • Karadenizi düzenli orduya ihtiyaç duymadan temizlemiştir.Yöntemleri pekte hümanist değil ama anlatılanlara göre.Gerçi o devirde hümanizm beklemek komik olurdu.Ayrıca Atatürk'ün Samsuna geliş nedeni Topal Osman Ağa'nın düşman işgaline karşı çıkarttığı isyanlardır.Padişah bu durumu durdursun diye Atatürk'ü yollamıştır.Sonra bilindiği gibi milli mücadele başlamıştır.Ayrıca Topal Osman Ağa Koçgiri isyanını da bastırmıştır.Bu yüzden pkklılar kendisinden nefret eder.42. ve 47. Giresun gönüllü alaylarının kurulmasında rol oynamıştır ve bu alaylardan 42 . tamamı şehit olmuş 47. alaydan 285 kişi sağ kurtulmuştur.Ölümüne gelirsek bu konuda tam bir netlik yok.Ama benim bilgim Atatürk, Osman Ağayı muhalefetin üzerinde bir baskı olarak kullanıyordu.Çünkü muhalefette gericiydi ve devrimlerin yapılmasını engelliyordu.Sonra kimine göre Atatürk'ün emri ile kimine göre ise kendi başına Ali Şükrü beyi öldürdü.Bu onun sonunu hazırlamıştı.




  • Ali şükrü öldüren adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kürtün yanına gidip Topal Osman de cevabını alıcaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.