Şimdi Ara

TOMTOM YENİ VER.8XX TURKIYE HARİTASI EKSILER ARTILAR GUNCEL !!!!!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
77.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • infotech in sitesinden bir alıntı .kendileri yazmışlar.Yaıznın tamamını okursanız sonuç olarak ellerinde güncel data olarak olsa olsa 3 aylık güncel data vardır..

Tele Atlas ve Infotech’in harita üretimi için kullandığı süreç temel olarak aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır:
    Harita üretimi, hava fotoğrafları, uydu görüntüleri, kağıt haritalar, kamu veya özel sektör tarafından oluşurulan veriler gibi bir çok değişik kaynaktan alınan bilgi ve belgeler baz alınarak başlar. Araç takip uygulamalarının GPS logları, Tele Atlas mobil harita üretim aracının (Tele Atlas Mobile Mapping Van) logları da bu amaçla kullanılmaktadır.
    Infotech saha ekipleri en yeni teknolojik ekipmanları kullanarak araziden toplanan verileri en hızlı şekilde işleyerek navigasyon haritası veritabanına aktarırlar.
    Infotech ve Tele Atlas ekipleri ayrı ayrı, üretilen veriyi sahada test ve kontrol ederek en yüksek seviyedeki doğruluk ve hassasiyetin oluşmasını sağlarlar. Test sonuçları SLA (Service Level Agreemet) kriterlerinin mutlak üstünde olmalıdır. Hergün yapılan harita güncelleme işlemleri, üç aylık periyotlarla Tele Atlas tarafından piyasaya sürülmektedir Son olarak Infotech ve Tele Atlas servis merkezi, değişik erişim kanalları kullanılarak kullanıcılar ve müşteriler tarafından gönderilen eleştiri ve yorumları da dikkatle değerlendirip veritabanını güncelleyerek son ürünün müşteriye en iyi kalitede erişmesini sağlar..

• Merhaba arkadaşlar

Ailem Avustralya'dan gelirken yanlarında TOMTOM XL AUSTRALIA modelini getirdiler malum bu modelde şu an sadece avustralya haritası var
    buna türkiye haritasını yüklemek istiyordum bunun için en son sürüm Turkey_825_2218 haritasını indirdim

ve gps aygıtını bilgisayarıma bağladım bilgisayarıma girip oradan cihazın icindeki dosyalara baktım ve avustralia haritasıyla işim olmayacağı için o klasörü kesip masaüstüne yapıştırdım (elimde bulunsun diye) sonrasında indirdigim turkiye klasorunu de cihazın içine attım

cihazı açtığımda bir harita seçin diyor ve Altında Turkey yazıyor Turkey'e bastığım zaman HARİTADA SORUN Bu haritayı bu cihazda kullanamazsınız : Turkey diyor

acaba bu sorunu bir şekilde giderebilirmiyim Ailem cihazı alırken haritanın yüklenilerek kullanılabilecegini soylemişler fakat gördüğünüz gibi bir durum var

Umarım para boşuna gitmez...
    Cevabınızı bekliyorum.

• tomtom xl 275 tl nasıl fıyat arkadaslar
    ıstanbuldan fethıye ve cesıtlı akdenız sehırlerıne gıdecegım ve bu sehırlerdekı guzel yemek yenen yerler koylar vs dolasmak ıstıyorum. bu cıhaz işimi gorurmu?
  • Bende piranha escalade almıştım ama tam sürekli kilitlenip duruyor. Servise gönderiyorum, yazılım yükleyip gönderiyorlar ve geldiği gün yine arızalanıyor. Bu nedenle Tomtom almaya karar verdim ama tele atlas haritası beni düşündürüyor. Bu cihazın şuanda harita düzeyi ne durumdadır acaba, kullananlardan yardım rica ediyorum.

Orijinalden alıntı: xuye
    Bende piranha escalade almıştım ama tam sürekli kilitlenip duruyor. Servise gönderiyorum, yazılım yükleyip gönderiyorlar ve geldiği gün yine arızalanıyor. Bu nedenle Tomtom almaya karar verdim ama tele atlas haritası beni düşündürüyor. Bu cihazın şuanda harita düzeyi ne durumdadır acaba, kullananlardan yardım rica ediyorum.

Hic dusunme git al dostum.dort dortluk cihaz.teleatlasta gayet iyi ,en son kavsaklar.avm ler hepsi var haritada.tavsiye ederim
  • teleatlasa a iyi diyenler daha bnaşarsoft datalı cihazları kullanmamış anlaşılan.
    Sakın ha gidipte telatalaslı cihaz almayın.SOnra yolda olmayan sokaklarda caddelerde facia POI lerde kaybolunca tüh demeyin....
    bence forumları biraz araştırın...
    Teleatlas Türkiye haritasının durumunu..
    sevgiler.

Next yada Gpsturk markalarından hangisini tavsiye edersiniz? Nextin hangi modelini tavsiye edersiniz?

Tteknik konulardan cok iyi anlamıyorum o yuzden cok detaya giremiyorum.

Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler

Burda başlık 2008 yılında açılmış ve 2009 dan sonra kimse yorum ve ekleme yapmamış. 2010 un 2. çeyreğine girdiğimiz bu günlerde tomtom kullanan arkadaşların yorumları nedir acaba? Harita güncellemeleri ile hatalar ve eksiklikler ne derecede düzeltildi?

Baştan sona okuduğum bu bölümde sadece haritası nedeni ile tercih edilmemesi gereken bir cihaz olarak algıladığım TOMTOM da ki son durumu merak ediyorum açıkçası..
    Panasonic 42PV70 - Onykyo HT-S590 - Philips HMP5000
  • arkadaslar meraba.
    günde 200 km yol yapıyorum her gün anadolu ve avrupa yakasına geciyorum. Petrol istasyonlarına mal bırakıyorum yolları bilmedigim için navigasyon kullanıyorum ama navigasyon yolları bilmiyor. bazen yanlıs götürüyo gittigim yerleri haritada göstermiyo tarlada gidiyo gibi boşa gidiyo harita. bazen uyduya bile baglanmıyo.
    gitmek istedigim adresi bile zor giriyorum sadece şehir ve sokak ismi girmemi istiyo bunun normali önce şehir sonra semt sonra mahalle sonra sokak sonra numara degilmidir ?
    yazılımını mı güncellemeliyim yoksa yeni bi navigasyon mu almalıyım ?
    birde aracım minibüs oldugu için bogaz köprüsünü kullanamıyoruz mesala karsıya gecmek gerektiginde bogaz köprüsünü muaf tutup direk fsm köprüsüne dayalı rota çizdirebilirmiyim ?
    iyi forumlar , saygılar.
     TOMTOM YENİ VER.8XX TURKIYE HARİTASI EKSILER ARTILAR GUNCEL !!!!!!!

• TomTom Go 730 cihazım var.Ama haritalar biraz garip sanki.Kullananlar hangi haritayı kullanıyorsunuz

Orijinalden alıntı: The_ERCAN

arkadaslar meraba.
    günde 200 km yol yapıyorum her gün anadolu ve avrupa yakasına geciyorum. Petrol istasyonlarına mal bırakıyorum yolları bilmedigim için navigasyon kullanıyorum ama navigasyon yolları bilmiyor. bazen yanlıs götürüyo gittigim yerleri haritada göstermiyo tarlada gidiyo gibi boşa gidiyo harita. bazen uyduya bile baglanmıyo.
    gitmek istedigim adresi bile zor giriyorum sadece şehir ve sokak ismi girmemi istiyo bunun normali önce şehir sonra semt sonra mahalle sonra sokak sonra numara degilmidir ?
    yazılımını mı güncellemeliyim yoksa yeni bi navigasyon mu almalıyım ?
    birde aracım minibüs oldugu için bogaz köprüsünü kullanamıyoruz mesala karsıya gecmek gerektiginde bogaz köprüsünü muaf tutup direk fsm köprüsüne dayalı rota çizdirebilirmiyim ?
    iyi forumlar , saygılar.
     TOMTOM YENİ VER.8XX TURKIYE HARİTASI EKSILER ARTILAR GUNCEL !!!!!!!

Kullandığınız tomtom cihazı ve navecore (yani cihaz yazılımına) göre değişkenlik gösterir ancak bütün tomtom cihazlarda istediğiniz yollardan muaf olma durumu mevcuttur. Bunun için cihaz menüsünden harita düzeltmeleri sekmesine girmelisiniz. Orada harita hatasını düzelt ve sokak kapat/aç seçeneğini seçmelisiniz. İster haritadan isterseniz de elle Boğaziçi köprüsünü seçip her iki yönde de trafiğe kapatırsanız bir daha boğaziçi üzerinden rota hesaplamaz. Ancak bu değişikliği map share ile diğer kullanıcılarla paylaşılsın mı sorunusa hayır deyin ki insanlara yanlış bilgi vermemiş olun. Ayrıca her harita güncellemesinden sonra aynı menüden boğaziçinin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Son olarak en kısa rota yerine her zaman hızlı rota daha iyidir. Çünkü geniş ve açık yola sevkeder sizi. Kısa rotada ise az yol gidersiniz ama dar yollarda yapacağınız dur kalk hem yakıt sarfiyatını arttırır hem de süreyi uzatır.

• tomtom türkiyedeki haritalarını son dönemde infotech isimli bir gis firmasına yaptırıyor. güncel ve sağlıklı verilerden oluşan haritalar için yatırımını güçlendirdiğini düşünüyorum. en kısa zamanda daha sağlıklı haritaları piyasaya sunup rakipleri karşısında güçlenecektir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha da güzel olacak inşallah:)apple bile ios 6 da tomtomu seçmiş google maps'i bırakıp.mutlaka türkiyeye de yansır bu durum.Tomtomun içinde de Türkiye verisi 2011 yılında en iyi geliştirilen 2.harita seçilmiş,gerçi diğer harita üreticilerine göre bir kıyas sayılmaz ama yine de iyi birşey bu ülke verisi adına.Navteq'e bakıyorum uzun süredir kullanıcılardan döbnen önemli güncellemeler dışında sıkı bir çalışmaları yok sanırım,il ve ilçeleri bitirmişler çoğu yerde takdir ettim,zaten köy yollarını bile gps loguyla topluyorlar,başarsoftun haritalarını kullananlar biliyordur zaten kullanmadıgım için bilemiyorum,yine de kimseyi övmeye veya kötülemeye kimsenin hakkı yok,sonuçta mükemmel veri de yok...ama inandığım olay metodoloji konusunda uzun yıllar bu işte olan veri üreticilerin daha kesin çözümler sundugudur,sadece üreticide de iş bitmiyor,sonuçta o haritanın yüklendiği bir cihaz var o cihazın da kullandıgı bir yazılım.yazılımı yönlendiren de içindeki verinin sadece kendisi değil üretilirken ne şekilde akıllandırıldıgı,hepsi birer parametre,bunun içinde veri üretim çalışanın özverisi de var,metodolojinin yeterliliği de.büyük şehirlerde söylendiği gibi her navigasyon herkesin işini görür,anadoludaysanız işiniz şansa kalmış,tanıdık bir navigasyon kullanıcısı bulmak en akıllıca çözüm,çünkü teknoloji marketlerde çalışan reyon görevlileri içerik konularında hiçbirşey bilmiyorlar normal olarak...

• Benim şu anki TomTom Haritalardan hiç bir şikayetim yok; Mapshare güncellemeleri sürekli olarak -her gün- gelmekte iphone cihazıma.

Eksik bölgeler var; her güncellemede hızla yerine koyuyorlar. Takdir ettiğim bir ilerlemedir.
    Kızılay-Eryaman arası yol yapım çalışması var. Bu navigasyonun hafızasında yok ve bana yolu şaşırttı. araçların çoğunun gittiği yönü takip ederek yolu bulabildik. Bir de içnde Ziraat Bankası Bankacılık Okulu görünmesine rağmen rota hesaplayamadı. Aydınlıkevler istikametinden Ankamall tarafına gelirken. Bu ilk kez oldu.

Bunun dışında gerek alışveriş merkezlerine , gerekse eşe dosta kaybolmadan gidebildik.

Bu arada cihazımı en son temmuz başında güncellemiştim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.