Şimdi Ara

Tomtom mu İGO' mu Çok Önemli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tulipomaniac

Yaklaşık 2 hafta önce seninle aynı durumdaydım. Ebay'den sipariş etmiştim ben de tomtom car kiti. Kit gelene kadar tomtom ve igo arasında çok gidip geldim. Arkadaşımın jailbreakli telefonunda hem tomtom ve hem de igo yukluydu. İkisini de kullandım. Yazılım olarak tomtom sanki daha iyi ve göze daha hoş geliyordu açıkcası ama sonunda Basarsoft haritası kullandığı için tercihimi igo'dan yana kullanıp satın aldım Europe versiyonunu. Ayrıca ucretsiz tomtom car kit tool'u indirdim appstore'dan. Gayet sorunsuz kullanıyorum tomtom car kiti igo ile. Basarsoft'un haritası çok iyi, son derece memnunum, sana da tavsiye ederim.

İşte aradığım cevap.Arkadaşım teşekkür ederim...

• kenks karar verdin mi iGO mu alıyoz
  • Evet kanka igo alıyoruz ben alayım indireyim sonra sana veririm kullanıcı adı şifremi sende indirirsin ;)
  • Arac kiti fiyatini hala merak ediyorum.
  • Arkadaslar igo indirip şifresini paylaşan biri çıkabilirmi acaba şimdiden sagolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanedantr

Arkadaslar igo indirip şifresini paylaşan biri çıkabilirmi acaba şimdiden sagolsun

Çıkmaz :D
  • valla süper olur ya eğer satın alıpta şifresini paylaşan olursa bende 20 çalışır arkadaşım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Arac kiti fiyatini hala merak ediyorum.

arkadaş yurtdışından sıfır 99 euroya sipraiş edicek ebayda falan nasıldır bilmiorum
  • valla ben burdan sipariş ediyorum

http://www.neckermann.de/TomTom%20Car%20Kit%20f%C3%BCr%20iPhone%20(9UOB.001.01%20)/22a7595d7d0ce61f1d5a3c634070e65608ee5e76,de_DE,pd.html?topcgid=root&start=0&q=tomtom%20iphone&Submit=Los&simi=94.84&origPos=1&psz=&sz=1

Normalde türkiye satışı yok ama kayınço almanyada o alacak benim adıma gelirken getirecek bidahaki aya araştırdım çok her yerde aynı fiyat arkadaşlar.

• İkisinide kullanıyorum, ikisininde kendilerine göre artıları ve eksileri var.

TomTom'un ara yüzü inanılmaz iyi, "user friendly" konusuna tomtomu yapanlar çok özen göstermiş. haritaları fena değil. Yol ile senkronizasyonu son derece başarılı, yani kaçla gidersem gideyim haritada lag olmuyor yerimi çok doğru bir şekilde tespit edip gecikme olmaksızın tarifte bulunuyor. Ancak haritaları fena değil dediğimden haritalarının iyi olduğunu çıkarmayın :) POI dediğimiz sabit önemli yerler konusunda çok büyük sıkıntılar var. Mesela bir okulun adını girmeye çalışıyorsunuz ama o da ne? sadece üniversiteleri bilirim ben diyor.
    Gelelim IGo'ya, igo herkesin dilinden düşürmediği gibi Başarsoft haritası kullanıyor inanılmaz detaylı her şey var haritalarda. ufacık parklardan okullara eczanelere aklınıza gelebilecek her şey var. yani google mapste olup burda olmayan bir şey neredeyse yok. gelelim igo nun eksilerine. Kullanması resmen işkence gibi geliyor bana, menüsünü yalın yapmak istemişler ama bir şey bulunmaz hale gelmiş. Son 3 sürümünüde denedim ama yolda giderken ses komutları çok geç kalıyor. geç kalmaktan kastım trafiği zora sokacak şekilde değil bildiğiniz sokağı geçtikten sonra bana sağa dön diye komut veriyor. burda igo nun uydu bağlantısı konusunda zaafı ortaya çıkıyor.

Kısacası günlük hayatımda sürekli Tomtom kullanıyorum. Nezaman Tomtom'da bir yeri bulamasam iGo'yu açıp onu kullanıyorum...

• @taliban

Cihazın ne ?
  • Yanliz birsey söyleyeyim eger iphone 4 kullaniyorsan calismiyormus ip4 ile ben magazada sordugumda satici öyle söylemisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: taliban

İkisinide kullanıyorum, ikisininde kendilerine göre artıları ve eksileri var.

TomTom'un ara yüzü inanılmaz iyi, "user friendly" konusuna tomtomu yapanlar çok özen göstermiş. haritaları fena değil. Yol ile senkronizasyonu son derece başarılı, yani kaçla gidersem gideyim haritada lag olmuyor yerimi çok doğru bir şekilde tespit edip gecikme olmaksızın tarifte bulunuyor. Ancak haritaları fena değil dediğimden haritalarının iyi olduğunu çıkarmayın :) POI dediğimiz sabit önemli yerler konusunda çok büyük sıkıntılar var. Mesela bir okulun adını girmeye çalışıyorsunuz ama o da ne? sadece üniversiteleri bilirim ben diyor.
    Gelelim IGo'ya, igo herkesin dilinden düşürmediği gibi Başarsoft haritası kullanıyor inanılmaz detaylı her şey var haritalarda. ufacık parklardan okullara eczanelere aklınıza gelebilecek her şey var. yani google mapste olup burda olmayan bir şey neredeyse yok. gelelim igo nun eksilerine. Kullanması resmen işkence gibi geliyor bana, menüsünü yalın yapmak istemişler ama bir şey bulunmaz hale gelmiş. Son 3 sürümünüde denedim ama yolda giderken ses komutları çok geç kalıyor. geç kalmaktan kastım trafiği zora sokacak şekilde değil bildiğiniz sokağı geçtikten sonra bana sağa dön diye komut veriyor. burda igo nun uydu bağlantısı konusunda zaafı ortaya çıkıyor.

Kısacası günlük hayatımda sürekli Tomtom kullanıyorum. Nezaman Tomtom'da bir yeri bulamasam iGo'yu açıp onu kullanıyorum...

bu yorumun her kelimesine katılıyorum:) cihazım iphone 4 ve bendede ikiside bulunuyor. tomtom kullanıyorum bulamazsam igo ya geçiyorum. tomtom la yaklaşık 1500 km yol yaptım hiç bilmedigim yerlerde beni 1 kere bile "neden köşedeki bakkala sormadım ki" diye pişman olmadım igo nun haritası cok daha iyi gercekten ama programın kullanıslılıgı olarak tomtom daha iyi geldi bana. biraz POI sıkıntısı olabiliyor bazen o kadar

• yukarıdada yazdığım gibi tomtom kullanıyorum...

istanbul sabiha gökçen havalanından yenibosna kavak sokaktaki starcity alışveriş merkezine gidecektim...istanbulda yaşayanlar mesafenin uzunluğunu anlayabilirler bilmeyenlerde google map'ten bir baksınlar :) haritaya girdim. alışveriş merkezini göstermedi ama alışveriş merkezinin adresini girdim hatasız problemsiz götürdü... daha haritada giriş gözükmüyorken "SAĞDAN ÇIKIŞ VAR" diyerek uyardı... sadece girişleri göstermiyor örneğin SAĞDAKİ ÇIKIŞA GİRİN SONRA SOLDA KALIN" uyarılarıda yapıyor...

bilginiz olsun...
  • Uzunca bir süredir iGo kullanıyorum. Batı Avrupa + Türkiye haritası olan 99 Dolar'lık orijinal versiyon var.

Dönüşlerde geç kalıyor diyen arkadaş nasıl öyle bir sorun yaşamış bilmiyorum, bende kesinlikle öyle bir durum olmadı. 3GS ile kullanıyordum, telefonu değiştirdim, şimdi iPhone4'te yüklü. Dönüşlerden yeteri kadar önce haber verip beni bilmediğim her yere götürdü.

Tomtom'u kullanmadım, o yüzden karşılaştırma yapamayacağım ama iGo'ya hiç küfür ettiğimi de hatırlamıyorum, öyle diyeyim

Karşılaştırma yapamıyorum ama en azından kullanım deneyimlerimi aktarabilirim:

Yurtiçinde çok alakasız yerlerde çok alakasız yollarda bile iGo'yu kullanıp birçok yere gidip geldim, ana yoldan ayrı şekilde köy yolları, garaj girişine benzeyen "bu yol bir yere çıkmaz ki" diyebileceğiniz toprak abuk subuk yollar dahil her yeri gösterdiğini görünce baya bi şaşırmıştım. Ankara'da bir kavşağı kaçırınca mezarlığa beni götürmek istediği yolu görmeliydiniz, arabayı oraya sokmak istemediğim için girmedim ama gerçekten orada öyle bir yol vardı

Yurtdışında da Prag'da araba kiraladığımda kullandım.
    Prag'ın doğusu ve batısı olmak üzere 100 km ve 80 km dışarı çıktık ve geri döndük.
    Normalde araç şarjım yanımda olmadığı için kiraladığımız araçla birlikte GPS istedim, gelen alette ana yollardan götürsün diye hızlı rotayı işaretledim (markası, haritası neydi bilmiyorum), ona rağmen bizi şehir dışına çıktığımızda otobandan ayırıp salak salak kasaba yollarına soktu. Hız sınırlamaları yüzünden 1 saatte gidebileceğimiz yere neredeyse 1.5 saatte gittik. Rota ayarlarını kontrol ettik, değiştirdik, hep aynıydı. Dönüşte artık şarj sıkıntım olmadığından, verilen aleti kapadık, kendi telefonumu açtım, iGO ile tamamen ana yollardan süper bi şekilde Prag'a ulaştık.

Sadece şehiriçinde bizi bir sokağa soktu, onda da yol çalışması vardı, bir sonraki sokaktan döndük, artık o kadarı da olsun

Bir de bazı arkadaşlar iGO için "uydu bulamıyor" diyordu, bence kendi telefonlarından, kılıflarından falan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Çünkü geçen kış Amasra'ya yolculuk yaptık, hava tamamen gri ve yağmurluydu, o şekilde bile şehrin içinden çıktık sağa sola gittik, geri döndük, ne yerimizi kaybetti, ne bulma sıkıntısı yaşadı... Artık benim şansım mı bilmiyorum

• Arkadaşlar burda iGo kötüdür diyen neredeyse herkes crackli kullanıyodur. Eğri oturalım doğru konuşalım. Yeni olan 1.3.x sürümleri cracklenemiyor, piyasadaki dolaşan kırık versiyonlar da (eski 1.2.4'ün üzerine harita atmışlar mesela sadece) yeni cihazlarda özellikle çok yavaş çalışıyor ve MT gibi önemli özellikleri yok.

Bende de orjinal Europe versiyonu var ve çok iyi çalışıyor (iphone 4). 2005 yılından beri smartphone ile navigasyonla uğraşıyorum. 3 yıl boyunca Garmin kullandım. Garmin de çok iyiydi. Yazılımı da iyiydi haritaları da başarsofttu. Ama iGo'da olan bazı özellikler yoktu onda. TomTom'un haritası TR için gerçekten çok yetersiz.

Şu an için eğer ilerde çıkarsa Garmin Turkey öneririm.. Ama bu günün koşullarıyla iGo My Way 2010 forever Çok iyi çalışıyor. Zaten iPhone 3G'de çok kötü çalışırdı. 3GS ve 4'te çok iyi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 13 Ocak 2011; 18:53:01 >

• valla bende igo,navigon ve tomtom yüklü ama hepside dönüşlerde sapıtıyor ve bir süre yolun dışında gösteriyor aracımı..3g kullandığımdan olabilir diye düşünüyorum.
    kullanış açısından hepside birbirine yakın bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Arac kiti fiyatini hala merak ediyorum.

arkadaş yurtdışından sıfır 99 euroya sipraiş edicek ebayda falan nasıldır bilmiorum

Ben EBay'den aldım. Zkarlo diye bir satıcıdan. FEDEX ile gönderiyor ve gelene kadar çok korktum gümrüğe takılmasından internette FEDEX ile ilgili gümrüğe takılma hikayeleri okuyunca. Ama adam paketinden çıkarmış içindekileri, güzelce sarıp bir zarfa koymuş, paketin üstüne sadece mount kit yazıp gümrük bedeli olarak da 15.30 USD beyan etmiş. 99 dolar ve üstüne 30 dolar kargo, 129'a patladı bana. Ama son baktığımda aynı satıcıda fiyatı 89'du. (Aslinda 150 euro ve alti gumruge takilmamali ama paketin icinde telefon veya elektronik oldugundan suphelenirlerse gumruge giriyor ve bir kere gumruge girince gumrukten muaf oldugu anlasilsa bile kargo firmasi yok konsimento yok antrepo ucreti acayip geciriyormus) . Alacaksanız eğer iPhone 4 için olmasına özellikle dikkat edin. Paketin icinde iPhone 4 uyumu için bir aparat çıkıyor. Benimkinde aparat kite uygulanmıştı ve takip çalıştırdım.

Ayrıca satıcıya paketin üstünde telefon vb resim ve tomtom ve iPhone gibi ibareler olmaması için not yazın siparişi verirken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black_Tower

quote:

Orijinalden alıntı: tulipomaniac

Yaklaşık 2 hafta önce seninle aynı durumdaydım. Ebay'den sipariş etmiştim ben de tomtom car kiti. Kit gelene kadar tomtom ve igo arasında çok gidip geldim. Arkadaşımın jailbreakli telefonunda hem tomtom ve hem de igo yukluydu. İkisini de kullandım. Yazılım olarak tomtom sanki daha iyi ve göze daha hoş geliyordu açıkcası ama sonunda Basarsoft haritası kullandığı için tercihimi igo'dan yana kullanıp satın aldım Europe versiyonunu. Ayrıca ucretsiz tomtom car kit tool'u indirdim appstore'dan. Gayet sorunsuz kullanıyorum tomtom car kiti igo ile. Basarsoft'un haritası çok iyi, son derece memnunum, sana da tavsiye ederim.

İşte aradığım cevap.Arkadaşım teşekkür ederim...

Rica ederim, iyi günlerde kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: prooge

@taliban

Cihazın ne ?

İmzamda yazdığı gibi Iphone 4

iGo konusunda kesinlikle kötü diyemem mükemmel haritası var en ufak detaylar var kabul ediyorum ama kullanmak için niye çaba sarfedeyim ki? TomTom haritaları iGo kadar iyi olmasada kullanım kolaylığı sayesinde kendini affettiriyor hemde fazlasıyla...

Bu arada kullandığınız alet çok önemli bu konuda, TomTomun kendi orjinal aleti ve iphone 4 e aynı haritayı yükleyip bir noktadan diğerine gidişle ilgili bir video testi izlemiştim. orjinal alet çok geç kalıyor iphone 4 işlemcisi sayesinde çok daha hızlı hesaplamalar yapıyor ve çok daha doğru kordinat bildirimlerinde bulunuyor. tahminim odurki 4 ve 3GS arasında bile fark vardır...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.