Şimdi Ara

Tomasetto kite khein enjektör (konu acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Honda Accord 2.4 aracım var 2004 model.
    Eski sahibi Tomasetto adında italyan bir LPG kiti bağlatmış.Ben arabayı alır almaz LPG bakımı yaptırdım.Filtreler vs değişti.
    Sonra araba kırmızı ışıkta yada durmaya yakın stop etmeye başladı.Bu problem benzinde yoktu.Stop etme olayı bakımdan sonra oldu.

Tomasetto bayisine gittim ve bana aynen şu denildi.
    "Araba 190 beygir ama bu arabaya 150 beygire kadar arabalar için kullanılan regülatörden takılmış.Bunu turbo regülatör ile değiştirelim."
    Bende tamam dedim ve değiştirdik.
    Sonrasında ise arabada bir güç kaybı olduğunu hissettim.Sanırım regülatördeki gaz basıncı daha yüksek ama enjektörler daha küçük.
    Alt devirlerde araba uçak gibi ama mesela 80 km/h ile gidiyorsunuz gaza yüklendiğiniz zaman motor sağır gibi..

Regülatör değişimi sonrasında kalibrasyon ayarı yapılırken bilgisayarda enjektörlerin küçük olduğunu gördüm.Ustada kendisi dedi enjektörleride küçük arabaya göre ama yeterli dedi.Enjektör sibopları matkapla çok az büyütüldü.Araçta şuan kırmızı enjektörler var aşağıdaki gibi..

Tomasetto kite khein enjektör (konu acil)

Soruma gelecek olursak Khein marka enjektörlerin marifetlerini duydum. Bu enjektörlerden alırsak Tomasetto kitte çalıştırabilirmiyiz?
    Özel honda ustam var az önce onun yanındaydım.
    "Buna Landi Renzo'nun büyük enjektörlerinden takalım biraz sesli çalışır ama sağlam enjektörlerdir" dedi.

Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caytem -- 15 Kasım 2011; 13:04:17 >

• Yerinizde olsam KitMTM yada Prins araştırırdım. Bugün keihin enjektör taksanız tomasetto'nun ecu'su kısa süre sonra arızalanacak, birde ecu ile uğraşacaksınız. Ben 2.4 aracımda kitMTM tercih ettim, özellikle üst devirlerde enjektör kalitesini hissedebiliyorum.

Orijinalden alıntı: mscsi

Bu sıkıntılar montajla ilgilide olabilir, özellikle rölantide benzin ecu'su parametrelerinin stabilliğini kontrol etmeniz lazım.

Hocam valla ben kontrol etmeyeceğim için ustaya tam olarak ne demem gerek Aslında ben anlattım durumuda usta bunda bişey yok normal diyor. Çok sayıda tomasetto bayiside olmadığı için gideceğim yerler kısıtlı.
    Lpg tank değişimi hakkında??
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.