Şimdi Ara

Tolkien'in Orta Dünya Kitapları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tüm orta dünya kitaplarını sırayla alıyorum. Elimde olan kitaplar:

    -Silmarillion
    -Hobbit

    Sırada tek cilt olan yüzüklerin efendisi var. Ancak bundan sonra neleri almalıyım? Hurin'in Çocukları, Tehlikeli Diyarlardan Öyküler gibi kitaplar var ancak tam adlarını bilmiyorum. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



  • Bence ilk başta Silmarillionu bir kenara koyarak başla işe sonra hobbiti oku daha sonra yüzüklerin efendisi ancak daha sonra bu olaylardan önce ne olmuş diyorsan(ki diyeceksin) silmarillionu oku derim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraljoe31

    Bence ilk başta Silmarillionu bir kenara koyarak başla işe sonra hobbiti oku daha sonra yüzüklerin efendisi ancak daha sonra bu olaylardan önce ne olmuş diyorsan(ki diyeceksin) silmarillionu oku derim ben.

    Hocam Silmarillion ve Hobbit'i okudum zaten(Silmarillion'u 3 günde notlar tutarak ve haritalar çıkartarak okudum(ikinci çağ sonunda harita karman çorman olmuş resmen), Hobbit'te gerek yoktu nota pek). Elimde olan kitaplar diye yazmıştım hatta. Yinede teşekkür ederim hocam.

    Sıralamamı ise kendim oluşturdum. Bundan sonra;

    - Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt
    -Hurin'in Çocukları
    -Tehlikeli Diyarlardan Öyküler


    Ayrıca Hobbit - Oradaydık ve Şimdi Buradayız ile The Hobbit aynı kitap sanırsam(basım tarihleri farklı galiba). Roverandom ise orta dünya ile alakalı olmayan bir kitap. Akallabêth ve Güç Yüzüklerine Dair bölümleri Silmarillion içinde mevcut, bu yüzden güç yüzüklerine dair kitabını almayı düşünmüyorum.

    Not: Yanlışım varsa düzeltin




  • hobbit oradaydık ve şimdi buradayız 6.45 yayınevinin yayınlamış olduğu artık yeni yayınlanmıyor.eski bulabilirsin. the hobbit ithakiden onu al
    ben de silmarilliondayım ve güç yüzükleri var içinde. güç yüzüklerine dair şimdi basılmıyor. denk gelirsem kitapçılarda bakarım silmarilllionda anlatılandan fazlalık var ise alırım yoksa gerek yok.
    şimdi silmarillionda turin tarambar kısmının genişletilmiş haliymiş hurinin çocukları ben aldım okuyacam(tolkienin oğlu çıkarmış)
    roverandom tolkienin çocuklarına yazdığı bir masal (köpeğin maceraları) ile ilgiliymiş. ben aldım daha başlamadım.
    tehlikeli diyarlarlardan öyküler kitabını da aldım neyle ilgili bilmiyorum
    kayıp öyküler var 12 adet yalnızca 2 si türkçeye çevrilmiş(forumlarda kendileri çevirmiş türkler)
    yalnız silmarillionun taslağı şeklinde karma karışık bişeymiş oğlu sürmüş piyasaya. şu an için almayı düşünmüyorum.

    umarım yardımcı olmuşumdur.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.