Şimdi Ara

Togg T6X prototip tasarımı ilk kez gösterildi! Tarih açıklandı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
3
Favori
8.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
30 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli malını alın kullanın o zaman. Hindistan tata yapmış satıyor çinde cherry byd satıyor. Yabancı Fransız arabayı yerine bunu kullanalım işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yeni araçlarda da hala "çözüldü" denilmesine rağmen veya fanatik gruplarda kabul edilmemesine rağmen salak salak sinir bozucu yazılımsal problemler devam ediyor. Bu anlamdaki altyapının acilen değişmesi gerekiyor.

• 10X ve 10F Alman ekolü genlerine sahip araçlardı. Konforlu, sürüş keyfi olan sağlam ama verimsiz ve üretimi pahalı araçlardı. Şimdi CATL platformu üzerine gayet daha uygun üretim maliyetli Çinli köklere sahip bir araç göreceğiz. Maliyet odaklı olduğu sürece ve donanım özelliklerinden de kısılmazsa birde daha fazla kişileştirilebilirse ciddi satışlara imza atabilirler. Finansman desteği de cabası. ÖTV düzenlemesi ile yapılacak yanlış bir adımlarda ölü doğmasına sebep olabilir.

• Demek ki mevcutlara zam gelecek üst matrah a geçecekler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Togg tabiki ayakta kalmalı ve inşallah kalır da lakin şunu da unutmamak lazım kendi halkına 50.000 dolar fiyat çekmek de ne kadar doğru bunu da düşünmek gerekiyor. Bence patlayacak diyen kişi bunu kastediyor.

Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bence ikinizde haklısınız hem 400 km altı hemde 500 km altı iki versiyon olacaktır.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • muhtemelen t6x çıkmadan önce t10'lar %45 ötv dilimine sokulacak, haliyle t6'ları %25 ötv ile rahatlıkla t10'ların yarı fiyatına satılacak.

• Sedat2222 kullanıcısına yanıt
    servis sorunu en az 10 yılda çözülür. servis işi araba yapmaktan daha zor. oturması yıllar alır.

• Yerli diye kendi halkına Yurtdışı fiyatı çeken batsın gitsin.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • gun kullanıcısına yanıt
    Tabiki gelmez. Türkiyede ne zaman yeni yüksek vergi gelmiş ki. Bunu söyleyenler devletimize iftira atmaya çalışan dıj güçler.

• Togg patlayacak demiş şuna para gönderenler 😂

Togg T6X prototip tasarımı ilk kez gösterildi! Tarih açıklandı!

Fakat, Catl’den komple platform alınarak üretilecek bu araba.

- Pil çinden,
    - Şasi çinden,
    - Güç aktarma organları çinden,
    - Direksiyon sistemi çinden,
    - Süspansiyonu çinden,
    - Elektrik motoru çinden,

Yerli katma değeri düşük olacak. Çine bağımlı olacağız. Çinle sürtüşsek;
    - mal göndermez,
    - üretim durur,
    - arızalılar onarılamaz.

Buna karşı hangi önlemleri almışlar. Yerlileştirme çalışmaları yapılacak mı? Amacım kesinlikle Togg’u kötülemek değil. Bu senaryoya karşı hangi önlemler alınacak.

- Şasi yerli üretilecek mi?
    - Pili yerli üretilecek mi?
    - Güç aktarma organları yerli üretilecek mi?
    - Direksiyon sistemi yerli üretilecek mi?
    - Süspansiyonu yerli üretilecek mi?
    - Elektrik motoru yerli üretilecek mi?

Alternatif yerli parça üreticileri olacak mı? Yan sanayisi Türkiye’de olacak mı?

Çinlilerin ürettiği metali kullanan şasiler kolay ve hızlı paslanıyor, paslanma garantiside olacak mı?

Çinden gelecek aracın elektronik sistemlerinin, lisans altında dahi olsa yerli üretime başlanması planlanıyor mu?

Ne kadar süre boyunca çinden parça tedarik edilerek üretilecek?

Ne Togg’un üretimini durdurmasını, ne vatandaşların aylarca ambargo gelirse hatta yıllarca çinden parça gelmediği için araçlarının onarılamamasını istemiyorum.

Her şeye rağmen halkımızın uygun fiyatlı yerli otomobil hayali gerçek oluyor. Bu kıvanç verici bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 31 Ağustos 2026; 12:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• madprospar M kullanıcısına yanıt
    olacak olanı tahmin etmeden çıkmış bu senin temennin gibi olmuş

• genel anlamda söylüyorum, yanmayan güvenli bir batarya teknolojisi çıkana kadar elektrikli araçlara 1 kuruş vermem, hele şu 1 hafta önce yanan mercedesi gördükten sonra iyice soğudum, katı hal bataryaların testlerini takip ediyorum, yaygınlaşırsa çok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 31 Ağustos 2026; 11:54:43 >
  • madprospar M kullanıcısına yanıt
    İtalya'dan gemilerle geliyor diyenlerin güncelleme paketi almış hali...

• CoreXXX kullanıcısına yanıt

Çin yeni batarya standartları konusunu takip etmediğiniz belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.