Şimdi Ara

Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
11.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Yahu millet musluk acilisi yapiyor. Kim ne yaptiysa tabi kullanacak secim icin. Yanlis bisey degil ki. Ne yaptiysan soyle, isteyen secer.


    Millet secim var diye yapiliyor diyip sacmaliyor. Tum siyasi aktorler secim icin calisir zaten. Motivasyonlari secimdir. Ve bu cok dogal icraat bakimindan.

    Sacmalamayi birakip kim en iyi isi yapiyor diye bakmak lazim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala togg masalına kanıyorlar...

  • Milyonerler sırada. Bu araca sahip olmak için milyoner sıfatına sahip olmak lazım. 22 bin iyi rakam epey bi milyoner var demek ki. 60 bin TL den yaklaşık 1.33 milyar lira yapar iyi para sadece ön sipariş ücreti.


    Herşey iyi güzel de bu model ismi nedir? Togg un sitesinde kuruluş amacı olarak Türkiye ' ye ait bir marka yaratmaktan bahsediliyor, bu amaca İngiliz veya Kürt alfabesi kullanarak modellemeler yaparak mı ulaşacaklar yerli ve milliliğe? T10X - X ne alaka? T10X overclock kilidi açılmış mı oluyor ekran kartı/işlemci alıyoruz galiba.


    Tamam parçalar zaten yerli ve milli değil bari ismi Türkçe olsaydı markalaşmaysa amaç. Boya renklerini sadece Gemlik-Pamukkale vs demişler bitmiş iş. Yerli ve millilik nerede diye soranlara boyasında var diyebileceğiz sadece sanırım.


    Tofaş Şahin-Doğan-Kartal kadar benimsenecek bir yanı yok. Sokak röportajı veren dayılara anlatsınlar artık T10X nedir diye Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı 





  • Bende sipariş verdim. Siyasi tartışmalardan uzak olarak fiyat performans olarak bu aracı tercih ettim. Uzun menzil olup bu kadar donanıma sahip rakipleri 2m civarı satılıyor. Haliyle bu aracın ilk siparişini verenler de araçları teslim aldıktan sonra muhtemelen 2m civarı ilanlara koyacaklar. Neticede fırsatlar ülkesi Türkiye:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reobig kullanıcısına yanıt
    125 lim makineler benimde tercihim ama malum masrafi çok 50 CC de yukseltilebiliyor ama çok geberik giriyorlar yolda insanın binesi gelmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Hocam bunlar çamur at izi kalsın mantığı yapamadıkları gibi yapılanı gerçeği de görecek kapasite yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    Ben misal verdim öyle olmayabilir ama bir işçinin togg a 12.500 lira maliyeti olmadığını biliyorum ama 12500 komik rakam zaten asgari alan adamın maliyeti toggda 20 net maaştan bahsediliyor özel sağlık servis yemek sigorta 35 i bulur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu aracı şu an alma imkanım yok. Ama bir vatandaş olarak ülkem adına gururla süreci izliyorum. Başta gösterdiği liderlik ve azimle insanlara büyük cesaret ve inanç veren RTE ve emeği geçen herkesi tebrik ederim, Allah razı olsun. Herşey ilk adımla başlar. Kendi ülkemizin markasını rahat bir şekilde alabileceğimiz günleri göreceğimize inanıyorum.


    Erdoğan'ın bu konudaki özel gayreti ve kararlılığı için ayrı bi parantez açılmalı diye düşünüyorum. Adam bu işin peşini asla bırakmadı. "Bu ülke bunu başaracak dedi" ve oldu. Genç yaşlarımızda ondaki tempoyu yakalayamıyoruz. "Seçim için, oy için" diyenlerin kafasını anlamak zor. Keşke oyumuzu almak için çalışan ve yarışan başkaları da olsa. Hoş gerçi "kapatacağız, durduracağız, yıkacağız" diyerek milyonlarca oy alabiliyorlar. Niye kendilerini yorsunlar...

  • oZRaGo kullanıcısına yanıt

    İroni yapıyorsan anlaşılmıyor.


    "Ortalama" bir araba için beş yıl yemeden içmeden para yatırmak mantıklı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Anlayamayanın kıtlığı. Mantıklı değil zaten. Bir aylık kazancını vermesi gerekiyor ki okadar sürede alabilsin.
    Avrupa'da ortalama araçlar 40 000 Euro diyelim 1500 - 1600 asgari ile kıyaslayarak kaç aylık maaş ettiğinin iması ki Avrupa'da asgari ile çalışan sayısı fazla değil. Sizde haklısınız herkesin anlama seviyesi farklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oZRaGo kullanıcısına yanıt

    Ortalama bir araç için bu süre 5 yılı aşmamalıdır.


    Yukarıdaki senin cümlen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen aracı 5 yıllık asgari ücret üzerinden fiyatlarsak 510 bin TL yapıyor. En azından bunun olması gerektiğini bahsetmiştim bütün IQ düşükler burada sanırım. 5 yıl yemeden içmeden araca para ver demedim 2. Mesajımda vardı veya bunu da ima etmedim. Ev alırsın 1 milyon TL. Kiraya verirsin 10 000 TL ve bu ev kendini 100 ayda amorti etmiş olur sözde ama bu net midir hayır evin vergisi senin kişisel harcamaların........ Ancak o evin sana geri dönüşü 100 ayda olmuş olur buda yatırım için belirlenen sürenin altındaysa mantıklıdır üstündeyse değildir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diğer ülkelerde araba lüks değil ihtiyaç.


    Bizim ülkemizde ise statü simgesi olarak göründüğü için bu fiyatlar normal.

  • Bugün gazetede okudum, fiyatlar teslim edileceği aydaki fiyatlar olacakmış.

    Yani en baz pakete 953Bin + 20bin paket yani 973bin ile sahip olmayı hayal ediyorsunuz ama diyelim kasım ayında teslim alacaksınız.

    Kasım listesi ne ise onu ödemek zorundaymışsınız.seçime kadar değişmez ama seçim sonrası fiyatlar değişir diye düşünüyorum.


    Bu arada sarj maliyetleri konusunda da gazete de uyarı vardı, evde sarj edmekle,sarj istasyonunda etmek arasında 4 kat fark varmış.

    sarj istasyonundaki sarj maliyeti ile akaryakıt maliyetleri kafa kafaya oluyormuş.Yani içten yanmalı kullanmakla ,elektrikli kullanmak arasında

    yürütme maliyeti aynı olacak eğer evinizde sarj etmezseniz,dışarıda ederseniz.


    Gazete Haberi:

    FİYATLAR SABİT OLMAYACAK

    Tüketiciler yıl boyu fiyatların sabit olduğu fikrine kapılıyor. Togg versiyonlarının fiyatları sabit olmayacak. Örneğin, otomobili kasımda teslim edilecek bir tüketici o dönemde geçerli olan anahtar teslim satış fiyatını ödeyecek. Yani ön siparişini verdiği 973 bin TL’lik otomobili ilk üretileceği ay olan temmuzda bile bu fiyattan alması mümkün görünmüyor. Sonuçta otomobil üretiminde fiyatlar; hammadde, döviz, enerji ve işçilik maliyetleriyle oluşuyor. Yüksek enflasyon yaşayan Türkiye’de otomobil markaları neredeyse her ay fiyatlarına zam yapmak zorunda kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 20 Mart 2023; 11:24:26 >




  • realgs kullanıcısına yanıt

    Bir şarj istasyonu firması, 60kW gücü altındaki şarj soketi için 7.70TL/kW fiyat vermiş, üzeri gücündeki soket için 8.20TL/kW fiyat belirlemiş.


    Her ne kadar Togg'un ortalama tüketimi 16,7kWh/100km olsa da ısıtma-soğutma, yol koşulları, sürücü faktörü, şarj cihazı/batarya şarj verimi işin içine girince tüketim en iyi ihtimalle 20kWh/100km olur.


    Ne oldu sonuç olarak; 100km'de 154TL, kilometrede 1.54TL. (154 kuruş)


    Benim hibrit araç, 4L/100km x 21TL/L= 84TL/100km, yani kilometrede 84 kuruş yakıyor!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siparisi verdim, insallah sanslilardan biri olurum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sukulented kullanıcısına yanıt

    çok doğru söylüyorsun, tamamen katılıyorum. burada önemli nokta şu ki madem siyasiler yaptıkları şeyleri kullanacak o zaman malum parti taraftarları dışında kimse toggu desteklemek zorunda değil. sonuçta siyasi bir proje elbetteki taraftarlarını ilgilendirir. o yüzden toggu desteklemeyenleri vatan haini diye isimlendirmek anlamsız.

  • 01halil kullanıcısına yanıt
    1. bunlar neyi yapamamış?
    2. ne yapıl da görmüyorlar?
  • oZRaGo kullanıcısına yanıt
    Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı


    headshot... Togg T10X'in ilk 24 saatte ne kadar ön sipariş aldığı açıklandı 



    benden önce birisi dile getirmiş olmuş çok şükür... çok aceleye geldi bu iş...


    inşallah sürüş güvenliği konusunda bir sıkıntı olmamıştır da, haberlerde sosyal medyada vb. yerlerde TOGG kaynaklı yaralanmalı veya Allah korusun ölümlü trafik kazası haberleri duymayız...

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.