Şimdi Ara

TOGG CEO'su yanıtladı: Yerli otomobilin motoru neden 'yerli' değil? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
8.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • malzeme dışarıdan alınıp ülkede üretilince "made in turkey" olmuyor mu? oluyor.

    casper, vestel de telefon üretince "yerli telefon" diye piyasaya sunuluyor.

    o zaman bizim ülkemizde yıllardır üretilen modeller var. o zaman yerli arabamız var ama haberimiz mi yok?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet bizden 2 sirket daha listeye girdi ve ben savunma sanayinde çalıştığım için ekonomimize ihracat olarak büyük etkisi yok diyorum. Bunu uzun uzun anlatırım da gerek yok. Haberleri okuyup bana burda caka satıyor aklınca. Senin meslek ne bu kadar savunma sanayinde bilgilisin yoksa dayı misin ptt mi yapıyorsun evde çekirdek citleyerek :) savunma sanayinde üretimi duran bir sürü kalem var ambargolardan bunları burdan senin gibi cahile anlatacak halim yok gereği de yok. İlerde hepsini yapacağız ama zamana ihtiyacimiz var. Ben bilimle bakıyorum sen mehterle siyasal İslamcı seni..

    sözde bişey yazdığını sanıyor iki kelime bişey duymuş fındık beyin ırkçılığın dibine vuruyorsun. Yakalarlarsa tüm aileni yeniden doğmuş kadar mutlu ederler dikkatli ol süper zeka :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş fiyat dan bahsedin

    en boktan araç olmuş 100 bin tl, ileri teknoloji yerli otomobil TOGG kaç bin tl olacak 900'ü bulacak mı o zaman yerli halkın ne işine yarayacak biz niye seviniyoruz ?

  • Sayın CEO,niçin bizim gibi doğruları söyleyen insanlara yönelik açıklama yapıyorsun?Bu araçla ilgili yerli ve milli masalını trene bakar gibi özümsemiş milyonlar zaten elinizin altında.Boşuna suları bulandırma,uyandıramazsın onları.Ama ben seni anlıyorum.Araç piyasaya muadillerine göre PAHALI bir fiyattan çıktığında kimse de demesin ki '' Bu ne biçim yerli araba böyle,fiyata bak '' demesinler diye şimdiden aracın aslında ithal araç gibi düşünülmesinin tohumları ekiyorsun milletin zihnine.Ama yemezler,yerli ve milli öpücüğünü kondurdunuz bir kere TOGG'a.

  • İlk basta tasarim yerli degilken motoru yerli olsun diye savundun simdi motor da gitti elden yine savunuyorsun. Helal olsun valla.


    Bir aracin en karisik ve muhendislik isteyen kismi motorudur. O da yerli degilse bu aracin Toyota fabrikasindaki Corolla dan hicbir farki yok. Yerli ve milli aracin tasarimi ve motoru bizim degil. Koltuk dosemeleri mi bizim?


    @hollowman_


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın sadece tasarımı Amerika'da yapılıyor. İşlemci Tayvan'da, Montaj ve birçok parça Çin'de. Bu mantıkla Apple Amerikan yerlisi değil. Kızılderili.

    Arkadaş ne diyeyim ki ben bu mantaliteye? Bitmediler de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ridleyscott

    Şu iki tasarıma 1,6 dizel otomatik kombinasyon koyacaklardı 140-160 hp güç veren cinsten. Bir tane de sedan için 1,6 200-220 hp benzinli . Sedanı da arkadan itiş yapacaklardı , fiyatlarını da insan işi bir rakamda tutacaklardı ( İçerideki maliyetten biraz kısarak) iş bitmişti çoktan.


    Elektrik dert, hele bizim gibi ülkeler için daha 30 yılı var bu işin. Ne şarj istasyonu var ne elektrik altyapısı var doğru düzgün. Avrupa'da dahi hybrid ile bir geçiş süreci var. Mevcut arabaları yavaş yavaş elektriğe entegre ediyorlar. Bizim yürümemiz gereken yol oydu.


    Bu araba lansman haliyle 300 bin TL ye dahi satılsa sırf şarj elektrik muhabbetine almadan önce 50 kere düşünür bizim insanımız.

    Üç beş seneye Dizel diye birşey kalmayacak. Avrupa ülkeleri öncülüğünde ortadan kalkacak dizel motorlar. Emisyon çok yüksek. Yeni spor araçları bile hibrit üretiyor adamlar.


    Elektrikli araçlarda verim çok yüksek. Hem performans var hem verim var hem de emisyon ve zararlı gazlar yok. Elektrikli araçlar mecburiyettir. Buzullar her sene biraz daha eriyor, dünya üzerindeki karbon salınımının azaltılması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Cahile laf anlatmak zor. Bak cahil son kez anlatıyorum başka yok. Bu savunma şirketlerinin birinde mühendisim. Bu şirketler in özel bir yapısı var kar açıklamalari ihracat a etkisi olduğundan dolayı değil. Son mamul u devlete satıyor. En büyük müşterisi Türkiye Cumhuriyeti. Üretimde kur farkı olmasına karşı parça ithalat maliyetimizin yüksek olmasi, siyasi nedenler ve anlaşmalardan dolayı ihracatımız yok denecek kadar az. Bazı şeyleri ithal etsek daha ucuza mal ediyoruz ancak üretimin değeri ayrı olduğu için üretime devam ediyoruz. İhracatta rekabet kuramiyoruz. Uygulanan ambargolardan çok etkileniyoruz maliyetleri iki katına çıkarıyor bu uygulamalar. Savunma sanayi doğrudan değil dolayli katkı sağlıyor. Ekonomi biliyorsun ya anlarsın. Keşke savunma sanayi ülkemize katkı sağlayacak konuma gelse o zaman etkisini farkedersin. Bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var. Neyse sen mehteri çal galaksinin lideriyiz diye gez fındık aklını bu islere yorma bakkal muhasebecisi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Araba komple ithal edilse bile benim gözümde yerlidir. Çünkü antizihniyetliler, 1 düğmesi bile dışarıdan ithal edilse kendilerini eğlendirecekler. Umarım 3-5 yıl sonra utanırsınız buraya yazdıklarınızdan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu araci kime satacaklar merak konusu. Belliki pahali olacak TR de satmaz yurtdisi desen bugun bile ati alan uskudari gecti firmalar gani gani elektrikli araclar uretiyor. bizimki piyasaya ciktiginda millet ucan araba uretimine gecmis olacak.

  • edgar1899 kullanıcısına yanıt

    Beş tane Türkiye’nin en köklü holdingi bilmiyor otomotiv şirketleri Karsan ve BMC bilmiyor bir siz biliyorsunuz. Yapılamazcı edilemezci kafalar bir bitemediniz 200 yıldır.


    Öncelikle batarya sürecinde Vestel’in yani Zorlu Holldingin bu konuda çok ciddi yatırımları var. Yani bu araç üretilmesiydi bile Zorlu zaten bu bataryaları üretmek için ciddi yatırımlar yapıyordu. Yani zaten üretecekti. Togg üzerine tuz biber ekledi.


    Araç motorunda da ilk üretimler 5-10 bin adetle sınırlı olacağı için ilk etapta motor Bosch’tan alınacak. Ha bu söylenilen ama bence asıl neden motor fabrikası kurulup risk alınmak istenmiyor. Çünkü bu çok büyük bir yatırım ve ilk etapta bunu sübvanse edip yatırım maliyetlerini arttırmak istemiyor olabilirler. Bunuda mantıklı buluyorum. Yoksa bu motor üretilemediği yada o teknolojiye sahip olmadığımız için değil. Bugün zaten Türkiye elektrik motorları konusunda oldukça gelişmiş ürünler üreten bir ülkedir.


    Sensör olayına gelirsekte bence, ilk nesillerde otonom işine pek girilmeyecek. Sonraki süreçlerde de girilse bile bu dediğiniz kadar dramatik olmayacak. Dünyada bu işe ciddi kafa patlatan iki millet var; Almanlar ve Amerikalılar. Nasılki Microsoft Windows’u geliştirip HP Dell Asus gibi firmalara pazarlayıp onların “PC” üretmesini sağlıyorsa otomobil işinde de buna benzer bir yapı olacak. Adamlar otomobil üreticilerine bu teknolojileri cüzi fiyatlarla sunacaklar çünkü bu otomobil sistemlerinden son kullanıcı üzerinden ciddi gelirler elde edecekler. Onun için burda da bir dezavantaj olduğu söyelenemez çünkü bu teknolojileri geliştirmek için ortalama 1-2 milyar doları gözden çıkartmanız şart! Bunu yapamayan üreticiler el mahkum bunlara mecbur kalacaklar. Yani diğer firmalarda bizden pek farklı maliyetlere sahip olmayacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Ağustos 2020; 8:6:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlangıçta az üretecekleri için motoru dışardan alacaklarmış.
    Olabilir, doğrudur.
    Sonuçta bir kısım zengin hükümet yancıları dışında çok alınabilecek fiyata çıkmayacaktır bu araç.
    Vestel de Türkiye üretimi, çok mu ucuz?
    Bazı ithal benzer ürünler bile Vestel'den ucuz.
    Ülke ekonomik olarak bitik, avuntularla oyalıyorlar halkı.
    Bu Cuma'da doğalgaz bulduk diye gene propoganda yapacaklar.
    Kendi kitlelerini oyalamaya devam ediyorlar.

  • Berbat bey bunu beğenmedi çünkü Bosch firmasının parasıda euro dolar olarak ödenecek. Eminim ki Bosch firması Alman hükümetinin yasakçı tutumuna direnip her defasında kandırılanın aldatılanların yanında olur. Tank motorlarında F35 uçaklarda gördük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pyrotechnician P kullanıcısına yanıt
    ben de bu kafayı anlamıyorum. iktidarda olmadıkları için türkiye'ye düşman olan, türkiye'nin yaptığı işlere düşman olan kafayı. bak bir belediye aldılar, musluk açarken bile şov yapıyorlar, ballandıra ballandıra anlatıyorlar. ama iktidar uzaya çıksa motoru yerli değil diye b.k atacak.

  • acr kullanıcısına yanıt

    Yapılamaz, edilemez gibi bir ifadem yok öncelikle siz her eleştiri getireni o kılıfa soktuğunuz için öyle gelmiş olabilir.

    Bu araç üretilmeyecek diyenlere hayır çok ciddi ilerliyor, yüzlerce tedarik sanayi firması ile anlaşmalar yapıldı, çok ciddi miktarda mühendis alındı, proje ciddi şekilde ilerliyor dediğim için birkaç ay önce burada aktrol damgası bile yedim.

    Öncelikle bu beş holdingin hiçbiri bu işe istekli olarak girmedi, bugün izin verseniz 3 tanesi direkt olarak bu işten çıkar. Karsan zaten çıkmak istiyor ancak yerine ortak bulunamadığı için idareten bulunmaya devam ediyor. Hatta bugünkü trol ordusu tarafından karsan çekilmek istediği için akla hayale gelmez iftiralara maruz kaldı, proje bilgilerini çaldı çıkıyor dendi, yahudi dendi, projeyi baltalamak için girdi çıkıyor dendi vs. vs.


    Vestel batarya yatırımından çıkma kararı aldı, aldığı maden için uluslararası şirketlerle görüşmeler sürdürüyor. Yerli otomobilin bataryası ile vestelin uzaktan yakından alakası yok, batarya içinde uluslararası çok yüksek ihtimal Çinli bir firma ile anlaşma yapılacak.


    Sensör sadece otonom araca özel bir durum değil, 2022'den itibaren yeni tip araçlarda hemen her güvenlik sistemi ve algılayıcı zorunlu olarak bulunacak. Şu an araçlar yavaş yavaş zaten bir sensör yumağına dönmüş durumda bu 2022 ve 2024 ile birlikte tamamen zirveye ulaşacak.


    İlk günden beri bu aracın yapılacağını söylüyorum zaten, bir araç yapılacak ancak özel sektörün kar ve iş modeli ile uyuşmayan, devletin sırtına mali yük oluşturacak halka inemeyen bir yatırım olarak devam edecek.


    3 milyar euroluk devasa bir yatırım çok uzunca bir süre belki de ilelebet zarar yazacak. Tesla gibi şirketler bunu potansiyelleri sebebiyle uluslararası yatırımcıdan para toplayarak sübvanse ediyor. Bizde ise maalesef yine yeniden devlet sübvanse edecek.


    Teknik olarak neden yapılır neden yapılamaz, hangi parça yerli olabilir hangisi olamaz, neden başarılı olur veya olamaz, bunları konuşmak isteyen olursa sektörün içinden biri olarak seve seve konuşurum. Ancak lütfen beni kısır siyasi tartışmalarınıza sokmaya çalışmayın çünkü zaten bende girmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 20 Ağustos 2020; 8:38:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    iphone; dünyanın her tarafında beğenilen istenilen ve yıllık 200 milyon adet cihaz satan çok karlı bir abd firması, ürün bileşenleri ve üretim yerlerinin önemi yok çünkü yerli ve milli sloganıyla milleti keklemeye çalışmıyor. ülkesine üst seviyede katma değer yarattığı için çok değerli ticari bir marka.


    Togg; siyasi amaçla, üstüne basa basa yerli ve milli sloganıyla yürütülen, ama iddia edildiği kadar yerli ve milli olmayan, üretim hedeflerine bakarsak ,rekabetçiliği, ticari karlılığı ve ülkeye katacağı katma değeri büyük muamma olan, zaten esas amacı siyasi olduğu için devamlılığı bile şüpheli bir oluşum.


    bizim ileri teknoloji geliştirmemiz ,üretmemiz lazım. yoksa 1967 de otosan firmasının anadol markasıyla yaptığı şeyi şimdi yeniden yapıp, algı operasyonuyla siyasi şov malzemesi olarak kullananları sonuna kadar eleştiririz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 20 Ağustos 2020; 9:24:41 >
  • Tasarım bertone motor bosch araba yerli, ok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli olduğunu kim söyledi ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.