Şimdi Ara

TOGG CEO'su yanıtladı: Yerli otomobilin motoru neden 'yerli' değil? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
8.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle katılıyorum. Bize para kaxandirsin da yerlilik sonraki mesele. Önemli olan kazandırması.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iste klasik akp zihniyeti ile sisirilmis yerli otomoblil boyle patladi ustunden zaman gecti motor alman markasi oldugu aciklandi..iste akp hep bunu yapiyor milleti kandıriyor yerli diye cahil cuheylayi kandirdi o cahil cuheyla bizle kavga etti ama gelinen sonuc ortada motor yerli degilse bi arac yerli olmuyor..
    Ama en cok takildigim nokta körü korune %100 diye yerli diye bizle kavga eden o ucube kitle hala bizle kavga edecekmi yoksa özürmu dileyecek?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hahaha yerli mi 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt
    Yerli araç bu milletin rüyâsı. Tabii ki reklamını yapacaklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sounderland S kullanıcısına yanıt
    Pagani yi İtalya başbakanı Giuseppe çıkıp yerli ve milli mi dedi? Her yere ne akla hizmete made in TÜRKİYE gibi bir ifade mi kullandı. Mercedes in de reno motoru kullanması apayrı seyler. Adamlar w dan Z ye herşeyi üretiyor. Senin gibi fakir 4. Dünya ülkesi vatandaşlarından az zengin görünmek isteyenler al.l dışı Mercedes içi reno al bin fakir fakir diye araba üretmis. Su motoru gibi motor koymuş alman onu bisikletine koymaz.

    Sende gercekten yerli ve milli olursun uretirsin sonra İran Irak hindistan piyasasına gireyim Tata dan motor alayım dersen desteklerim ama başlangıç için bırakinda elestirsinler.

    O zaman biz araba üretmiş olmuyoruz ki yıllardır zaten otomativ piyasasinin montajını yapıyoruz. Onu yapan bunu neden yapmasın. Bu kadar heyecana ne gerek vardı.

    O SEVİNENLERİN YUZDE 99 U O ARABAYI ALAMAYACAK. HATTA GECEN AKP LİLER TARAFINDAN VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM TOGG FİYATLARI BİLE BENCE COK DÜŞÜKTÜ MALUM DÜŞÜK YAZMAYA ÇALIŞMIŞLAR. O FİYATLAR BİLR MİLLETE COK GELDİ ELESTİRDİLER. MİLLET 100 BİN TL CİVARI BİSEY BEKLİYOR AMA MOTOR GUCUNE GORE 350000 İLE 500000 TL ALTİNDA FİYAT BEKLEMEYİN. BENDE İSTERDİM ALMAK AMA ALABİLECEGİMİ SANMIYORUM.

    ZENGİNLERİN CENNETİ TÜRKİYE DE YANDAS VE ZENGİN LERE ŞİMDİDEN TOGG HAYIRLI OLSUN. HEM KENDİLERİNE ARABA YAPIYORLAR HEMDE FAKİR KESİMDEN OY TOPLUYORLAR. COK İYİ DEGİL Mİ BE :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graywolff -- 19 Ağustos 2020; 20:23:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünya.da.bütün otomobil firmalarında yerlilik oranı %51ile %66 arasıdır...

    Ben bunu bu togg ilk açıklandığında dediğimde troll ler beni taşa tutmuştu yok çekemşyorsunuz yok bu araba %100 yerli ve milli diyorlardı... kendilerinden geçmş ver mehteri ver kafasındaydı çoğu.

    Şimdi aracın motoru Bosch aküleri yüksek ihtimal akü için yapılacak ayrı bir tesisde parça parça yurtdışından hücreler falan gelip burda birleştirilip montajlanıp akü şeklini alıcak.. doğrusunda budur çünkü hem ekonomik olur hemde akülere istedikleri aracın ergonomisine göre konulucağı yere göre şekil vereblirler...

    yani özünde akülerde yabancı olucak büyük ihtimal ama burda birleştirilip montaj landığı için yerli denilicek.

    Kısaca proje güzel niyet güzel ama şu inatla yerli milli lanse edilmesi Türkiye de belli eğitimli araştıran soruşturan kesimin tepkisini çekti..

    çünkü yerli ve milli dedinizmi %100 mühendislik tasarım , kullanılan her tür a dan Z ye her parça aküsünden motoru ndan ekranlarına vidasından somonuna kadar civatasına kadar bu topraklarda %100 yerli üretilmesi lazım..

    Böyle bir üretim şekli vw,BMW,Mercedes de bile yok.. bir türlü zamanında bunu şu trollere anlayamadık.. şimdi ceo açıklama yapmış bakalım troller ne yapacak bu sefer...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Yerli değil ama?

    Sorun o zaten... Yerli olmayan aracı yerli gibi reklam yapmak “made in Türkiye” hahaha more like “assembled in Türkiye”.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt
    Patenti bize ait olduğu sürece, o araç yeridir. Günümüz dünyasına ayak uydurun lütfen. Ve, şirketin açıklamalarını takip edin...

    Türkiye’nin Otomobili
    TOGG CEO'su yanıtladı: Yerli otomobilin motoru neden 'yerli' değil?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Evet, çağa ayak uydurup iktidar yalakası olmam gerekirdi. Haklısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede çoğu projeleri baltalayanlar muhalif görüşte olanlar değil Troller dir..

    Savunalım taraf tutalım derken aşırı abartıp suyunu çıkartıyorlar..

    Ben yapısı gereği muhafazakar milliyetçi bir insanım benim bile bazen sinirlerimi bozuyorlar...

    Ya akparti yada sayın cumhurbaşkanı nın danışmanı vardı yüzü gözümün önünde de ismi aklıma gelmiyor o bile bir ara bizi esas millete kötü lanse edenler troller demişti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt
    Çağa ayak uydurmayıp, iktidar yalakası olmamak için; "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak hâlimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim. Kaldı ki, bu hükümet çok da yanlış işler yapıyor." diyenlerle birlikte olmamız gerekiyor. Haklısınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pyrotechnician P kullanıcısına yanıt

    Yazık kafana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeye göre yerli anlayışı değişir en basiti Almanya'da arabanın Herhangi bir önemli parçası misal motoru marka Kendi üretiyorsa o aracı yerli kabul ediyorlar Türkiye'de ise %50'si Türkiye'de uretiliyirsa yerli kabul ediliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Söylemediğim sözleri söylemişim gibi bana mal etmeyin.

    Bu hükümetin 10 yaptığının 8’i yanlış, 1 şüpheli, 1’i doğru.

    TOGG da şüpheli işlerden, tutup da mal gibi savunmak ahmaklıktır. Apaçık bir şekilde iktidarın oy toplamak için kullandığı bir araç TOGG. Samimi olsalardı politize etmezlerdi bu işi. AKP gidince TOGG da mi gidecek? Cevap eğer evetse, neden destek vereyim; eğer hayırsa, neden AKP bunu kendisine yamıyor?
    Siz kanmaya devam edebilirsiniz ama bu yerli ve milli olmayan yerli ve milli araçlara aklı başındakiler kanmayacak.

    Devleti potansiyel bir yüke sokup 3-5 yıl sonra da yabancı bir gruba satılacak bu girişim, aradaki peşkeşlerden de birileri zenginliğine zenginlik katar.

    Ben Türkiye yerli otomobilini yapmasın demiyorum; otomobili kendi politik çıkarları için bir kesim kullanmasın diyorum. Hele hele zaten Türkiye dünyanın en büyük 14’üncü otomobil üreticisi iken, çıkıp zaten TOFAŞ’ın, Oyak’ın, Otosan’ın yaptığının aynısını yapıp, bir de bunu farklı bir şeymiş gibi pazarlayarak oy devşirilmesin istiyorum.

    Bu iş olacaksa tamamen devletten bağımsız -ana teşviksiz değil, özel sektörün girişimiyle olur. Öyle iktidardaki birinin rica minnet, oy toplamak için yaptırmasıyla olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir arabanin en zor kismi zaten motorudur onu da yerli yapmiyorsun. Tasarim da yerli degil.


    Koltuklar, paspaslar mi yerli?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aklımda olan tek konu en azından şu siyaset kadroları falan bu aracı kullansında dışarıdan getirtmesin. mercedesle dombıra çalmasınlar bunla çalsınlar... halkın %80 i zaten binemez bu araca onu geçin.

  • Turkiyede insanlarin en buyuk gider kalemlerinden biri otomobil. Ortalama bir aile hayati boyunca 1 milyonluk ev aliyorsa 1 milyonlukta araba aliyor. Birde bunun mazotu vs var tabi. Bu paralar direk tek kalemde yurtdisina giderek cari açık yaratıyor.

    Togg üst segment bir araç. Halka hitab edebilecek niteliklerde değil. Uluslararasi piyasayi hedef almakla beraber, pininfarinanin yerli otomobil hayali olan ulkelere sattigi moduler bir marka projesi. Kaldiki TOGG un direk rakipleri tesla taycan gibi araclar. Yani italyada nasil herkesin ferrarisi yoksa TOGG için benzer bir durum sözkonusu.

    Bu ülkede anadoluda halen daha şahin toros kartal vs araçlar kullaniliyor parçası maliyeti ucuz diye(rusyanin ladasi gibi). Bugün pilli toros üretsen en çok satan araba olur.

    Bizim öncelikle uygun fiyatlı, çok satılabilecek, halkın erişebileceği araçlara ihtiyacımız var. Yerli egeaya yerli dobloya yerli transite ihtiyacimiz var. Nitekim bu araclar buyuk olcude yerli uretim ancak yeterli mi? değil... Derindere oto yillardan beri toyota corolla EV dönüşümü yapiyor ve bu konuda çok tecrübeli. Birçok adı geçen kurum ve kuruluş gerekli kaynakların ayrilmasi ve guvencenin verilmesi durumunda bu işi rahatlikla halleder. Bu konuda çok bilgili tecrübeli insan potansiyeli var. Zehir gibi gençlerimiz var.

    Ha dersenizki yok millete arabya gerek yok. Toplu tasima ne gune. Parasi olmayan binmesin zaten çevreye topluma zarar, bisiklete otobuse binsin diye o zaman bir nebze anlarim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az sayıda üretimde, motor için ayrı fabrikasyon kurmak yerine bosh gibi sağlam bir markaya yaptırmak bence de gayet mantıklı, hiç bir sıkıntı yok. Bu yerli araba konusunda beni tek korkutan hükümetin yerli ve milli olan her şeyi yok parasına satıp, özelleştirmesi. Bir arkadaşın da konuda yazdığı gibi şayet 3-4 sene sonra gizli akraba ortaklı yabancı bir şirkete satılıp özelleştirilecekse sadece oy toplamalık ve yine tanıdık zengin etmelik geçici bir propagandadan öte bir şey olmamış olur. Umarım kalıcı gerçekten Türk ekonomisine katkı sağlayan, özelleştirilmeyecek ya da satılmayacak bir katmadeğer olarak her daim kalır.

  • Aselsan hani yerli motor üretmişti nerede. Ayrıca geçende yüzde yüz türk yapımı diye eskavatör ürettik dediler nerde neyin kafasını yaşıyorlar. Bu ülkeyi bitirirse bu yalanlar bitirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.