Şimdi Ara

Tofaş Kartal'da Motor Boğulma Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İcradan satılık 93 model bir Kartal satın aldım. Araç yedi emin otoparkında 7 - 8 aydır beklediği için çalışmıyordu.

Tamirciye götürdüm direkt, burada bujilerini, benzin filtresini ve ateşleme platinini değiştirip aracı çalıştırdılar.

Aracın içi kirli olduğu için, orada bulunan bir yıkamacıya temizlettirip aracı ustayla birlikte test etme fırsatım olmadan 7 - 8 km'lik bir yola çıktım.

Gidiişte sorun yoktu, ama dönüş yolunda aracı ikinci vitese attığım anda, motorda ince bir uğultu sesiyle devir kaybı yaşandı.

Aracta devir göstergesi olmadığı için motorun çalışıp çalışmadığını da pek fark edemedim, ama 3. vitese attığımda ve ayağımı debriyajdan çektiğimde motorun, istenen devirde olmasa da çalıştığını hissedebiliyordum.

Dönüş yolu yokuş aşağı olduğu için baya bir gittim, ama düz yola geldiğimde artık motorun çalışmadığını fark ettim. Birkaç sefer tekleyerek durdu.

Benzinin bittiğini sanarak, gittim istasyondan 8 litre daha benzin alıp depoya kattım. Araç bu sefer çalıştı.

Ben de benzinin bitmesi yüzünden çalışmadığını düşünerek tekrar yola çıktım, ama yine aracı 3. vitesten 2. vitese attığım an aynı sorunu verdi ve durdu.

Ben, ikinci vitesle ilgili bir sorun olduğunu sandım, ama getirdiğim usta, bana aracın kalbüratörünün motora çok benzin saldığını, bu yüzden üst vitesten alt vitese geçişte, motorun boğulduğunu söyledi.

Araç şu an yol kenarında park halinde bekliyor.

Daha önce, böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu veya nedeni bilen var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkareally -- 5 Temmuz 2015; 15:11:26 >

• Karbüratörün contaları kuruduğu için, şamandıra taşırma yapıyor olabilir.

Böyle beklemiş arabalarda hemen karbüratör ayarlarına dokunmayın. Önce contalar sağlam mı, jetler temiz mi kontrol etmek daha doğru olur. Karbüratör saplama civatalarını içten dışa doğru sırayla biraz sıkmayı deneyin.
  • Cevap için teşekkürler.

Aracı bugün, bıraktığım yerden aldım. Sorunsuz şekilde çalıştı, ben de birinci viteste eve kadar getirdim.

Biraz içine dışına baktım, ama aracı durduğu yerde gazladıktan sonra ve biraz ileri geri götürdükten sonra araç tekrar durdu ve şu an çalışmıyor.

Kaputu açıp baktığımda yine karbüratörden benzin damladığını gördüm.

Sizin de dediğiniz gibi karbüratör contaları sertleşmiş olabilir.

Yarın baktıracağım yine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.