Şimdi Ara

TOEFL için Kaç Kelime Bilmek Gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
21.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Level 1 seviyesindeyim ve TOEFL sınavında başarılı olmayı hedefliyorum. Yani Level 1'de olduğum için uzun bir süreç var önümde. Acaba TOEFL sınavında başarılı olmak için kaç kelime bilmem gerekiyor?

Şuan Level 1'de olduğum için ancak önümüzdeki sene TOEFL sınavına girebilirim.

• 500 ile 600 Akademic vocabulary word olması gerekiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hizli_Cocuk

500 ile 600 Akademic vocabulary word olması gerekiyor sanırım.

Aşağıdaki gibi bir kitap sanırım işimi görür;

Essential Academic Vocabulary
    http://www.hepsiburada.com/Liste/essential-academic-vocabulary/ProductDetails.aspx?productId=kpelikan02&categoryId=1503568&SKU=KPELIKAN02

• Merhaba ben IELT ve ELT sınavlarını girmiş bir insan olarak sana diyorum ki eger TOEFEL sınavını geçmek istiyorsan rahat 1500 kelime bilgin olsun nerden ne cıkacagını bilemessin benim şu an 2252 tane kelime bilgim var hala yetersiz bence ne icin ama ? tabi ki cok ama cok saglam mesleki ve günlük ingilizce konuşmak icin özellikle mesleki anlamda cok cok gerekli.Ayrıca sana tavsiye edebillecegim FONO nun ingilizce kitabi var belkı bulması biraz zordur fakat bulursan şu anlık işini fazlasıyla görebilir... Kolay gelsin
  • Bildiginiz toplam kelime sayısını nasıl hesapladınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

Bildiginiz toplam kelime sayısını nasıl hesapladınız acaba?

Bende soracaktım bunu.Hadi 2200 küsur dersin de 2252 ? Bir replik vardı ama kullanırsam ceza alırım diye korkuyorum, daha yeni bitti cezam

Dip not yanlış anlaşılmasın, amacım dalga geçmek değil.Sadece merak ettim, biraz da takıldım
  • Bugune kadar ögrendigim bütün kelimeleri not aldıgım not defteri var ve karsılarında her zaman türkce anlamları da vardır.Bu sayede biliyorum tam olarak kaç kelime bildiğimi arkadaşlar .Öğretmenlerim bu kadar kelimenin bile yetersiz kaldıgını söylerlerdi kendileri en aşağı 7000 kelime biliyorlar hedefim onların ki kadar olmasada yaklaşmak : )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2252 ha
  • @Cengavercengo; Özverili çalışma, tebrik ederim. Ancak bildiğiniz kelimeleri sırf meraktan da olsa tutmak güzeldir ama karşılarına anlamlarını yazdığınız zaman işler değişiyor. Çünkü kelimenin anlamını unuttuğunuz zaman oradan anlamına bakıyorsunuz doğal olarak. Bu nedenle de o kelimeyi bilmiş olmuyorsunuz.

Ben tam olarak kaç kelime bildiğimi ölçmedim ama 2500 civarı diye tahmin ediyorum. Upper intermediate (2300 kelimelik) kitapları rahat bir şekilde okuyabiliyorum, amerikan dizilerini altyazısız bir şekilde anlayarak izleyebiliyorum. Tabii ki her konuşmayı yakalayamıyorum ama konunun gidişatına göre anlayamadığım bölümler yerine oturuyor.

Dil öğrenirken en iyi ve ucuz yollar o dilde seviyenize göre kitaplar okumak veya o dilde çekilmiş film veya dizi seyretmek. Ancak buradaki en önemli nokta ise okuduğunuz kitapların üzerine bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını yazmamanız. Eğer bu şekilde bir çalışma yaparsanız öğrenme süreniz yavaşlar, tembelliğe itilirsiniz. Aynı zamanda ezberci bir yaklaşım olur bu.

• quote:

@Cengavercengo; Özverili çalışma, tebrik ederim. Ancak bildiğiniz kelimeleri sırf meraktan da olsa tutmak güzeldir ama karşılarına anlamlarını yazdığınız zaman işler değişiyor. Çünkü kelimenin anlamını unuttuğunuz zaman oradan anlamına bakıyorsunuz doğal olarak. Bu nedenle de o kelimeyi bilmiş olmuyorsunuz.

Ben tam olarak kaç kelime bildiğimi ölçmedim ama 2500 civarı diye tahmin ediyorum. Upper intermediate (2300 kelimelik) kitapları rahat bir şekilde okuyabiliyorum, amerikan dizilerini altyazısız bir şekilde anlayarak izleyebiliyorum. Tabii ki her konuşmayı yakalayamıyorum ama konunun gidişatına göre anlayamadığım bölümler yerine oturuyor.

Dil öğrenirken en iyi ve ucuz yollar o dilde seviyenize göre kitaplar okumak veya o dilde çekilmiş film veya dizi seyretmek. Ancak buradaki en önemli nokta ise okuduğunuz kitapların üzerine bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını yazmamanız. Eğer bu şekilde bir çalışma yaparsanız öğrenme süreniz yavaşlar, tembelliğe itilirsiniz. Aynı zamanda ezberci bir yaklaşım olur bu.

Evet MKepo haklısın doğru diyorsun fakat kelimeleri ben bugüne kadar bu şekilde rahatlıkla akılda tuttum ve şimdi çoğunu bakmadan da olsa anlamlarını biliyorum önemli olan bu kelimeleri unutmamak icin sürekli bir cümle icinde kullanmak yoksa o kadar kelimeyi akılda tutup da kullanmadıktan sonra ne işe yarar diye düşünüyorum,Senin kadar rahat amerikan filmleri malesef izleyemiyorum her konusulan şeyi bende anlamıyorum ama dedigin gibi gidişattan ne oluyor bitiyor bende anlıyorum daha dogrusu benim taktiğim bir filmi ilk önce altyazılı daha sonra altyazısız izlemek hep böyle yaparım.Tam olarak 3 senedir ingilizce biliyorum onun dısında hayatımda hic konusmadım ne kadar liseye kadar gösterilsede,herşey universite hayatımda iken başladı bu kadar kelime haznemin olacagı aklımdan gecmemisti.Asıl sıkıntım her denileni anlıyorum ama bir anda şıp diye cevap veremiyorum hafif kekelemeler yaşıyorum asıl bu sorunu çözersem gerisi daha kolay olucak benim için diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengavercengo

quote:

@Cengavercengo; Özverili çalışma, tebrik ederim. Ancak bildiğiniz kelimeleri sırf meraktan da olsa tutmak güzeldir ama karşılarına anlamlarını yazdığınız zaman işler değişiyor. Çünkü kelimenin anlamını unuttuğunuz zaman oradan anlamına bakıyorsunuz doğal olarak. Bu nedenle de o kelimeyi bilmiş olmuyorsunuz.

Evet MKepo haklısın doğru diyorsun fakat kelimeleri ben bugüne kadar bu şekilde rahatlıkla akılda tuttum ve şimdi çoğunu bakmadan da olsa anlamlarını biliyorum önemli olan bu kelimeleri unutmamak icin sürekli bir cümle icinde kullanmak yoksa o kadar kelimeyi akılda tutup da kullanmadıktan sonra ne işe yarar diye düşünüyorum,Senin kadar rahat amerikan filmleri malesef izleyemiyorum her konusulan şeyi bende anlamıyorum ama dedigin gibi gidişattan ne oluyor bitiyor bende anlıyorum daha dogrusu benim taktiğim bir filmi ilk önce altyazılı daha sonra altyazısız izlemek hep böyle yaparım.Tam olarak 3 senedir ingilizce biliyorum onun dısında hayatımda hic konusmadım ne kadar liseye kadar gösterilsede,herşey universite hayatımda iken başladı bu kadar kelime haznemin olacagı aklımdan gecmemisti.Asıl sıkıntım her denileni anlıyorum ama bir anda şıp diye cevap veremiyorum hafif kekelemeler yaşıyorum asıl bu sorunu çözersem gerisi daha kolay olucak benim için diye düşünüyorum...

Bunun altında yatan sebebe de Türkçe düşünüp onu İngilizceye çevirmeye çalışmak olduğunu söylüyorlar. Bence bu kitap okunarak aşılabilecek bir sorun ama zamanla olacak işte her şey. Elimizde Amerika' ya yahutta İngiltere' ye gitme gibi bir imkan olsa kısa bir sürede bu engeli aşabiliriz ancak şartlar buna elvermiyor maalesef

Ben İngilizce düşünebiliyorum diyenler şunu dışlarından nasıl okuyorlar acaba? You have earned 4278 points. Ya da en basitinden mp3. Yabancı birisiyle İngilizce konuşurken dahi ağzımızdan "empiüç" şeklinde çıkacağına eminim.

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahlegan -- 6 Temmuz 2011; 22:08:53 >
  • arkadaşlar kelime bilgisi akademik olarak çok iyi olmalı. Toefl'ı o kadar gözünüzde büyütmeyin tabiki hedefiniz 100 ün üstü bir puansa sıkı çalışmanız gerekir ama zaten ingilizce filmleri altyazısız izleyebiliyorsanız ve ingilizceyi gerçek anlamda konuşabiliyorsanız (ki burda çok duraksamadan akıcı konuşmayı kastediyorum) birazda wikipediadan akademik konulara dair meraklarınız varsa arada makaleleri okuyorsanız. 85 üzeri bir puanı rahatlıkla alıyorsunuz. Ama toefl yerine IELTS sınavını tavsiye ederim ikisine de girmiş biri olarak IELTS'in çok daha basit bir sınav olduğunu söyleyebilirim.
  • Arkadaşlar benim seviyem Level 1, English Time'da kur devri aldım. 1 kur, seviye tespit sınavı yaptılar, Level 1 çıktım. TOEFL sınavına girmeyi hedefledim kendime. English Time bittikten sonra BilgeAdam'da kursa devam etmeyi düşünyorum. Kursların dışında nasıl bir çalışma temposu sürdürmeliyim. Bu aralar kelime ezberlemeye çalışıyorum fakat sabahları ve akşamları işe yada eve giderken her zaman otobüsler müsait olmuyor. Özellikle metrobüs çok dolu oluyor.

Irregular Vocabulary çalışıyorum, genel kelimeleri ezberlemeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşlar benim seviyem Level 1, English Time'da kur devri aldım. 1 kur, seviye tespit sınavı yaptılar, Level 1 çıktım. TOEFL sınavına girmeyi hedefledim kendime. English Time bittikten sonra BilgeAdam'da kursa devam etmeyi düşünyorum. Kursların dışında nasıl bir çalışma temposu sürdürmeliyim. Bu aralar kelime ezberlemeye çalışıyorum fakat sabahları ve akşamları işe yada eve giderken her zaman otobüsler müsait olmuyor. Özellikle metrobüs çok dolu oluyor.

Hocam longman'ın toefl IBT kitabı var başlangıç için onu al ve çalış. Toefl biraz taktik ve teknik işi bu kitap o konuda sana yardımcı olacaktır. Kelime olarak akademik kelimeler ezberlemen gerek bu dediğim kitaptaki readinglerde bu kelimeleri bulabilirsin. Ayrıca wikipedia'dan bitkiler, yağmur ormanları, hayvanların av alışkanlıkları, amerika'ya ilk göç edenler, buzul çağı, uzay ve gezegenler ve ilk insanlar gibi konularda ingilizce makaleler oku ayrıca bbc varsa evinde günde 2 3 saat onu izle kulak alışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: eti

quote:

Arkadaşlar benim seviyem Level 1, English Time'da kur devri aldım. 1 kur, seviye tespit sınavı yaptılar, Level 1 çıktım. TOEFL sınavına girmeyi hedefledim kendime. English Time bittikten sonra BilgeAdam'da kursa devam etmeyi düşünyorum. Kursların dışında nasıl bir çalışma temposu sürdürmeliyim. Bu aralar kelime ezberlemeye çalışıyorum fakat sabahları ve akşamları işe yada eve giderken her zaman otobüsler müsait olmuyor. Özellikle metrobüs çok dolu oluyor.

Hocam longman'ın toefl IBT kitabı var başlangıç için onu al ve çalış. Toefl biraz taktik ve teknik işi bu kitap o konuda sana yardımcı olacaktır. Kelime olarak akademik kelimeler ezberlemen gerek bu dediğim kitaptaki readinglerde bu kelimeleri bulabilirsin. Ayrıca wikipedia'dan bitkiler, yağmur ormanları, hayvanların av alışkanlıkları, amerika'ya ilk göç edenler, buzul çağı, uzay ve gezegenler ve ilk insanlar gibi konularda ingilizce makaleler oku ayrıca bbc varsa evinde günde 2 3 saat onu izle kulak alışsın.

Hepsiburada'da arattım aşağıdaki kitap çıktı.
    http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=Longman

Longman Exams Dictionary
    http://www.hepsiburada.com/Liste/longman-exams-dictionary/ProductDetails.aspx?productId=kfnlongman002&categoryId=1515049&SKU=KFNLONGMAN002

• Toefl IBT kitabı güzel bir kitap içinde tatktiklerde var ama kelime ezberlemekle oturmuyor , kelimeleri ezberlemek yerine bırak kendi otursun bol bol reading çalışması yap, ben ODTÜ'de öğrenciyim ve 2 ay önce IELTS sınavına girdim 6.5 aldım , hazırlığı geçtim. Beni en çok geliştiren kitap okulun kendi hazırladığı More to Read 1 ve 2 ve Reading at Work 1 ve 2 kitaplarıydı.Kitapların her birinde 150 ile 200 arası pasaj var ve çoğunda o pasajın içindeki kelimelerle ilgili alıştırmalar var ve bu kitaplar sayesinde bayağı kelime öğrendim.Eğer Ankara'da oturuyorsan Olgunlar'dan bu kitapları görebilirsin.Beğenirsen alırsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eti

quote:

Hepsiburada'da arattım aşağıdaki kitap çıktı.
    http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=Longman

Longman Exams Dictionary
    http://www.hepsiburada.com/Liste/longman-exams-dictionary/ProductDetails.aspx?productId=kfnlongman002&categoryId=1515049&SKU=KFNLONGMAN002

Şu kitap benim dediğim
    http://urun.gittigidiyor.com/LONGMAN-IBT-PREPARATION-COURSE-BOOK_W0QQidZZ33760101

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemozer8

Toefl IBT kitabı güzel bir kitap içinde tatktiklerde var ama kelime ezberlemekle oturmuyor , kelimeleri ezberlemek yerine bırak kendi otursun bol bol reading çalışması yap, ben ODTÜ'de öğrenciyim ve 2 ay önce IELTS sınavına girdim 6.5 aldım , hazırlığı geçtim. Beni en çok geliştiren kitap okulun kendi hazırladığı More to Read 1 ve 2 ve Reading at Work 1 ve 2 kitaplarıydı.Kitapların her birinde 150 ile 200 arası pasaj var ve çoğunda o pasajın içindeki kelimelerle ilgili alıştırmalar var ve bu kitaplar sayesinde bayağı kelime öğrendim.Eğer Ankara'da oturuyorsan Olgunlar'dan bu kitapları görebilirsin.Beğenirsen alırsın.

Doğru söylemişsin reading çalışması önemli baya longman - cambridge - ETS (isteğe göre kaplan'da olabilir) bu kitaplara bu sırayla çalışılırsa açıkçası toefldan baya puan yükseltebilirsin zaten reading kısmından puanı 30 üzerinden 27 28 civarı falan almak gerek iyi bir puan için çünkü speaking bölümünde sordukları 6 taneden akademik olanlar zorluyor ve puanlar burada kaybediliyor. Eğer seçim şansınız varsa mutlaka IELTS'e giriniz.

• Longman ın o 2 kitabi da bende mevcut universite de hazırlık okurken aldırmışlardı bizlere arkadaslar o kitab ingilizce-ingilizce dir .iyi çalısın ve okuyun mutlaka kendinizde ilerleme görüceksiniz.Diger arkadasların tavsiyesine katılıyorum ve bu kitaba bir an önce sahip olunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.