Şimdi Ara

TOBB ETU Yüksek lisans Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
14.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu sene elektronik ve haberleşme müh. mezun oluyorum ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Tobbun elektrik-elektronik bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum. Okuyan ya da bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum!!
    Okulun eğitimi nasıl???
    Yüksek lisans mülakatı nasıl ve başvurduğumuzda yazılı sınav var mı girişte??
    Dersler yüksek lisansta nasıl işleniyor??
    Laboratuarlar iyi diyorlar ama sizce nasıl??
    Ales 80 üds 60 aldım, muhtemelen burs alamayacağım, ücretler nasıl??

• Öncelikle hangi alanda yüksek lisans yapmayı düşünüyorsun, onu sorayım. TOBB ETÜ EE'de hocaların ağırlığı telekom alanındadır. Telekom harici; optik, fotonik, sinyal ve görüntü işleme, VLSI, kablosuz ağlar, kontrol, network, tıbbi görüntüleme gibi alanlarda da hocalar var. Bilgisayar bölümünde de bilgi güvenliği, robotik, mikroişlemci mimarisi/gömülü sistemler, görüntü işleme alanında iyi hocalar var ortak alanlardan, onlardan da dersler alabilirsin. Hatta Biyomedikal Mühendisliği bölümü açılacak seneye TOBB ETÜ bünyesinde, o alanda da iyi hocalar alınır illa ki, onlardan da dersler alabilirsin muhtemelen.

Bu yıl ve önümüzdeki yıl açılan lisans ve yüksek lisans dersleri şunlar:http://ele.etu.edu.tr/files/ders_listesi_2010_2012.pdf

Kadroyu falan incelemişsindir zaten. Şu an hoca sayısı bence az, 10 tane hoca var ama gelecek yıl muhtemelen ciddi bir artış olacak, çok sayıda hoca ile görüşüldüğünü biliyorum. Önemli sayıda da araştırma projeleri (tübitak, avrupa birliği vb.) yürütülüyor, bunları da şuradan:http://etu.edu.tr/files/sunum_brosur/ele_sunum.pdf?1 inceleyebilirsin.

Ücret tüm yüksek lisans programı için 13.500 TL imişhttp://fbe.etu.edu.tr/content/burslar-ve-%C3%BCcretler , gelecek yıl artar mı onu bilemiyorum. Tübitak projelerinde ya da sadece asistan olarak burslu olabiliyorsun. 1250 TL burs alıyorsun bu durumda da.

Lisansın hangi üniversiteden? Başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Yüksek lisans için sınav olmaz ama mülakat var. Detaylarını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 7 Nisan 2011; 20:31:23 >

• Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bir de yurt olanakları var mı yakın çevrede yada tutabileceğim, tek otobüsle gidip gelebileceğim ev ???
  • Üniversitenin kendi yurtları var 1 veya 2 kişilik odalarda, daha bu yıl hizmete girdi. Merkezi bir konumu olduğu için bahçeli, emek gibi yerlerde ev ve yurt olanakları da geniştir. Oralardan hem otobüs hem de servisle ulaşım gayet rahat.
  • bende tobb endüstri mühendisliğinde yüksek lisans yapmayı düşünuyorum, fakat emin değilim fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olurmusunuz
    tobbda yüksek yapmak artıları eksileri neler???
    eğitim seviyesi ne?
    iş konusunda gercekten yardımcılarmı??
    verdiğin paraya değermi??
  • Öncelikle end.etu.edu.tr'den bölümün web sayfasını detaylıca incelemeni öneririm. Akademik kadro ile hocaların ayrıntılı özgeçmişleri, açılan dersler, geliştirilen projeler vb. bilgiler mevcut.

- Artılar: Gerek yurtiçi + yurtdışı üst seviyede deneyimli profesörlerden, gerekse genç hocalardan (çoğu abd'de iyi üniversitelerden doktoralarını almış, ayrıca her sene yurtdışında görev yapan akademisyenler de misafir öğretim görevlisi olarak ders veriyor) dersler alacaksın. Onlardan alacağın referanslar da kariyerin için önemli artı oluşturacaktır. Doktora düşünüyorsan kendi gayretinle de iyi bir üniversiteden kabul alman olası. Bunların yanında öğrenci ile çalışmaya yatkın öğretim görevlileri. Hepsi bilgi ve deneyimleriyle sana en iyi şekilde yol gösterir ve yardımcı olurlar. Eksi olarak rekabet ettiği üniversitelere göre mezun sayısının az olması denebilir, aklıma başka birşey gelmiyor şu aşamada. Sizin dışardan gözlemleriniz daha objektif olabilir.

- Eğitim seviyesi: TOBB ETÜ'de bana göre en iyi bölümlerden birisi Endüstri Müh. bölümü.

- İş konusu: Üniversite tabi ki mezun öğrencilerine iş falan bulmuyor. Lisans düzeyinde uzun staj dönemleri avantaj yaratıyor ama yüksek lisansta ortak eğitim uygulaması yok.

- Verdiğin paraya değer mi: Bu tamamen senin beklentilerin ile alakalı. Bölüm bana göre gayet güzel imkanlar sunuyor, gerisi sana kalmış.

Lisansın hangi üniverisite ve bölümden?

• aydınlatıcı olmuş saol. hoca-ögrenci ilişkisi hakkında verdiğin bilgi icimi rahatlattı, genelde hocaların kaprisi cekilmez olabiliyor(ank ünv) doktora yapmayı şimdilik düşünmüyorum. ankara fizik mühendisliği mezunuyum farklı bır alana yoneldıgım için gerçekten faydalı olabilecek eğitim imkanı arıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tezsiz Yüksek Lisans Yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite sınavları sonrası tanıtım günleri oluyor. Üniversiteye gelip bizzat endüstri bölümünün akademisyenleri ve bölüm başkanı ile görüşüp bilgi alabilirsin, şu an öyle bir şansın olur mu bilmiyorum da tanıtım döneminde kesin olur, tanıtım ekibinde arkadaşlar yardımcı olurlar sana. Hocalarla iletişimimiz ve diyaloğumuz cidden çok iyidir asistanından, dekanına rektörüne tüm hocalarla uygun zaman dilimlerinde görüşmen mümkün. Çok kalabalık olmadığımız için bölüm hocalarının hemen hepsi bizleri tanır, o konuda hiç sıkıntı yok. İlgi alanlarını ve ne yapmak istediğini anlatırsan seni yönlendirirler. Kafana yatarsa başvuruda bulunursun.

Neden endüstri bölümü peki, mezuniyet sonrası planın nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 21 Mayıs 2011; 23:12:20 >
  • Arkadaşım sizin hiç kafanız çalışmıyormu hadi bedava olsa hiç durmayın diyeceğim ama bir de 13 bin lira para sayacaksın daha ankarada konaklamayı saymıyorum bile. Fransada yükseklisans yıllık harç 300 ero parise gitmezsen yaşam masrafların da oldukça azalır e sen o parayı git fransada ye fransadan master diploması al üstelik eğitimi ve imkanları tobb a on basar kuracağın bağlantılarda yanına kar kalır hatta fransız vatandaşlığına geçiş ve orada yaşam da olası.

Ayrıca üds 60 düşük toeflden 80 almayan adam hiç ciddi olarak yüksek düşünmesin önce ingilizceni ilerlet özellikle senin meseleğinde çok lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 21 Mayıs 2011; 23:56:02 >
  • neden endüstri?
    özelde iş imkanı daha çok sunuluyor, işletme masterı olsa sözel olduğu için ileride doktora yapmak istesem yapamıyorum
    bide fızık mühendisi nekii sorularrına cevap vermekten kurtarır die düşünüyorum:)
    diğer nedenlerde......
  • Endüstri mezunları için çeşitli güzel seçenekler var. Finans sektöründe iş analistlerinin gelirleri güzel. Onun harici ERP tarafında ciddi bir iş potansiyeli var. SAP Danışmanı olmak mümkün. Üretim yapan kuruluşlarda "üretim mühendisi" pozisyonu yine iyi alternatifler arasında benim bildiğim kadarı ile. Çeşitli denetim kurumlarında çalışan arkadaşlarımız da var, sürünüyorlar o ayrı. İşin şakası tabi bu, endüstri bölümünden yan dal yapmak istiyordum ben de ama malesef başaramadım.
  • evet ...larından mühendislik uyduruyolar habire üretim mühendisi, planlama, sistem, proje ..... buna yatkınlık gösterebilen tek bölümde endüstri mühendisliği
    bana kalsa nanoda devam edicemde ondan sonra yıne açıkta kalmak var, tırsa tırsa akademisyen olurum artık
    sen tobbda okudun galiba, alan ne?
  • bilgisayar müh. mezunuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

Arkadaşım sizin hiç kafanız çalışmıyormu hadi bedava olsa hiç durmayın diyeceğim ama bir de 13 bin lira para sayacaksın daha ankarada konaklamayı saymıyorum bile. Fransada yükseklisans yıllık harç 300 ero parise gitmezsen yaşam masrafların da oldukça azalır e sen o parayı git fransada ye fransadan master diploması al üstelik eğitimi ve imkanları tobb a on basar kuracağın bağlantılarda yanına kar kalır hatta fransız vatandaşlığına geçiş ve orada yaşam da olası.

Ayrıca üds 60 düşük toeflden 80 almayan adam hiç ciddi olarak yüksek düşünmesin önce ingilizceni ilerlet özellikle senin meseleğinde çok lazım.

bence senin hiç kafan çalışmıyor. fransada aylık 1000 avrodan daha az gelirin varsa insan gibi yaşayamazsın. ayrıca fransada ingilizce yüksek lisans programı yok denecek kadar azdır. akademik düzeyde fransızca öğrenmek içinse en az 1 yıl gerekli bu da 2 yıl + 1 de fransızca öğrenmek için zaman harcamak demek oluyor. fransaya gidersen kaldığın 3 yıl için en az 40.000 avro para harcarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: sevall55

quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

Arkadaşım sizin hiç kafanız çalışmıyormu hadi bedava olsa hiç durmayın diyeceğim ama bir de 13 bin lira para sayacaksın daha ankarada konaklamayı saymıyorum bile. Fransada yükseklisans yıllık harç 300 ero parise gitmezsen yaşam masrafların da oldukça azalır e sen o parayı git fransada ye fransadan master diploması al üstelik eğitimi ve imkanları tobb a on basar kuracağın bağlantılarda yanına kar kalır hatta fransız vatandaşlığına geçiş ve orada yaşam da olası.

bence senin hiç kafan çalışmıyor. fransada aylık 1000 avrodan daha az gelirin varsa insan gibi yaşayamazsın. ayrıca fransada ingilizce yüksek lisans programı yok denecek kadar azdır. akademik düzeyde fransızca öğrenmek içinse en az 1 yıl gerekli bu da 2 yıl + 1 de fransızca öğrenmek için zaman harcamak demek oluyor. fransaya gidersen kaldığın 3 yıl için en az 40.000 avro para harcarsın

Fransa gibi bir ülkede -tabi üst düzeyde nitelikli bir üniversitede- yüksek lisans yapmak tabi ki daha yararlı olabilir, ona birşey diyemem. Üstte kıyas da yapmadım zaten, arkadaşın sorularını cevaplamaya çalıştım, epey zaman geçmiş aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 25 Eylül 2011; 12:32:09 >

• arkadaşlar tobb mikro ve nano teknoloji bölümüne burslu olarak başvurmayı düşünüyorum. acaba bu bölümü başvuran ve kabul edilenlerin üds ve ales notları ne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensebil

arkadaşlar tobb mikro ve nano teknoloji bölümüne burslu olarak başvurmayı düşünüyorum. acaba bu bölümü başvuran ve kabul edilenlerin üds ve ales notları ne kadar.

bu bölüm daha açılmadı bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sensebil

arkadaşlar tobb mikro ve nano teknoloji bölümüne burslu olarak başvurmayı düşünüyorum. acaba bu bölümü başvuran ve kabul edilenlerin üds ve ales notları ne kadar.

bu bölüm daha açılmadı bile

http://fbe.etu.edu.tr/content/mikro-ve-nano-teknoloji-mnt-y%C3%BCksek-lisans-program%C4%B1 hocam nasıl açılmadı linkte yazıyor dersler dahi yazılmış

• arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevincem
  • Not ortalaması olarak en az 2,5 dil puanı en az 75 (100 üzerinden) ve ales de en az 85 olması gerekiyor burslu başvuru yapabilmen için ancak daha yüksekleri lazım sana diye düşünüyorum. 3.0+ üzeri ortalama ve 90+ ales ile burslu girebilirsin asistan olarak. Geçen dönemlerde girenlerin puanlarını görmüştüm ancak şu an hatırlayamıyorum tam olarak.

Burs için başka seçenekler var, hocalar ile anlaşabilirsen TÜBİTAK projesine girebilirsin veya şu anda teknokent bölgelerinde ya da TÜBİTAK tarzı ar-ge yapan kurumlarda çalışıyorsan burslu olarak yüksek lisans yapabiliyorsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.