Şimdi Ara

TOBB ETÜ yazanlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spor salonu yüzme vb 12-4 arasıymış bugün öğrendim o bir defa gitti :D İnternet hızını söylemeye gerek yok.. Bence yemekler veya yemek sıraları da vahim=) Eğitimine sözüm yok ama .. Zamanla iyi yönleriyle de karşılaşırız heralde=)
  • 15 gün tatil bana tüm sene boyunca yetmez derseniz gelmeyin gençler. Ayrıca dönem süreleri o kadar kısa olduğundan dolayı dersler o kadar hızlı işleniyor ki kendinizi hızlandırılmış dershanede gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca derslerin çoğunluğu zor ve kalmadan geçebilme ihtimaliniz yok. Yaz okulu yok. C.tesi günü ders var . Hatta yeri gelir pazar günlerinede sınav konulur.derslerin çoğu sıkışık ve sıra araları çok azdır bu yüzden derse önceden gelmezseniz dersten hiçbirşey anlamadan çıkmanız mümkün.

Daha birsürü şey yazardım ama şuan çok yorgn olduğumdan sonraya bırakıyorum

Kısaca "WELCOME TO HELL BABY "
  • Millet antalyadan bodrumdan arayip nispet yaparken 40 derece altında dötünden ter akarak vizelere girmek istiyorsan buyur gel burası senin yerin.
  • Bugün tercihlerimi yaptım ve ilk sıraya TOBB ETÜ Makine Müh. (T.B.) yazdım. Y-MF4 sıram 2802
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bhuvan

Bugün tercihlerimi yaptım ve ilk sıraya TOBB ETÜ Makine Müh. (T.B.) yazdım. Y-MF4 sıram 2802

This option destroy your all life.

Aklin varsa git burdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorlanmaya alışkınsanız gelin beyler mesela benim hayatım zorlanarak geçti (hep bi şeyler zorladı bana evet :P) fen lisesinin üstüne tobb .Ha memnun musunuz derseniz tabiki memnunum.Tobb un artıları ve benim bu zorluğa alışkın olmam pek bir şey fark ettirmedi.
    Not: Geçen sene tobb u yazanlardanım
  • Arkadaşlar üniversitede yatacaksanız Tobb Etü'yü yazmayın,hayal kırıklığına uğrarsınız sonra

Zaten okula .ok atanlarda okulda sürekli bir çalışma ortamı olduğu ve buna ayak uyduramadıkları için atıyorlar
  • Hukuk nasil hukuk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hukuk nasil hukuk

Hazirlikta yakın arkadaşlarımdan biri hukuk okuyordu.Anadolu öğretmen lisesi mezunuydu normal puanda türkiye 76.'sı,ek puanda ise türkiye 1.'siydi.Diyeceğim o dur ki,hukukun puanlarının çok yüksek olduğunu biliyorum,hocalarının ankara ve galatasaray hukuktan transfer olan hocalar olduğunu biliyorum ama bölüm hakkında başka bir bilgim yok.

Ha bide hukukçuların işleri de diğer birçok diğer Tobb Etü mezunları gibi hazır oluyor.Çok büyük bir kısmı büyük şirketlerin hukuk departmanlarında çalışıyormuş
  • 5 EYLÜL çarşamba günü girdiğim ve geçemediğim ingilizce DBSyi 884 kişiden 358 kişi geçti. Kolay mıydı zor muydu diye sorarsanız kolaydı niye geçemedin diye sorarsanız ingilizcem seviyem 5 üzerinden 2 falandır. DBSyi geçenler 6 eylülde toeflye girecekler. DBSyi geçemeyenler 10 eylülde ders başı yapacak DBSyi geçip TOEFLyi geçemeyenler 17 eylül de ders başı yapacak. 10 eylülde başlayanlar A ve AF olarak ayrılacaklar. A ve AF kurları günde 6 saat görecek. B ve C kurları günde 5 saat görecekler. Hazırlık sınıfının her döneminde % 85 devam zorunluluğu olduğunu da belirtmek isterim.
  • DSb çok kolaydı bende geçemedim, neden geçemedim 2yıldır ders çalısmaktan ingilizceyi unutmuşum. En azından A kurundan başlıcamı tahmin ediyordum, çıkarçıkmaz ilk dediğim şey 60 alırım ama 65alamam oldu. İnş 40ile filan kalmışımdırda dokunmaz bana ama 60ile kaldıysam yıkılırım biterim. 17sinde başlıcak okula eşşeklik edip 10unda gidicem. İngilizce kursuna gidip yarı dönem okumayı planlıyan arkadaşlar varmı

okulun icinde kendimi çok iyi hissediyorum, süper yapmışlar diyiyorum. Çıkınca olmayan kampusu gorunce bu ne la oluyor. İki duyguyu bir arada yaşatıyor ama geldiğime hiç pişman değilim eğitim kalitesi ortada

bi kaç soru sorucam

Bu ders işlicemiz yer, sınava girdiğimiz yermi oluyor

havuz: 06:00 – 10:00, 12:00 – 16:15, 20:30 – 22:30 bu nasıl bir iş, şu zaten ders 3:30da bitiyor 45dkmı havuza giricem veya akşammı gelicem. üyelik vs varmı, istediğimiz zaman gidip girelim, ücreti ne kadar varsa

2dir okula geliyorum, güvenlik arabayla içeri beni almıyor, okulun otoparkı yokmu

Yemek çıkıyormu, çıkıyorsa yemekler nasıl ve ücreti ne kadar

etrafta öğle arasında yemek yenicek yer varmı, ne taraftalar ve ücretleri nasıl

Kur atlıyabiliyormuyuz, kursa gidip seviyemi ilerlettiğimde günde 6saatlik kurdan, 5saatlik kura geçebilicemmi.

Hazırlıkta klublere katılabiliyormuyuz

ilk hafta yoklama alınırmı, 17sinde gitmeyi düşünüyorum, okuldaki kayıtta illa bulunmanız gerekiyor dediler, tatil bile yapamadım

notebooklar ne zaman verilcek, özellikleri ve markası nedir (ben gelecek yıl sınava girip okulu değiştirmeyi düşünüyorum, notebooku geri alırlarmı)

bilkentte arkadaşlarım 1-2gün yurtta konaklıyabiliyor, bizimde proje dönemlerinde vs böyle bir imkanımız varmı

yazın ortasında ders diyiyorsunuzda, kışın veya son baharda iştesiniz ondan bassetmiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 6 Eylül 2012; 14:04:57 >

• Ders işleyeceğiniz yer sınava girdiğiniz bina oluyor evet orası yabancı diller tarafı.

Okulun otoparkı o hazırlıkta sınava girdiğin yerin yanındaki koca büyük alan.Arabana okulun stickerını yapıştırırsan oradan alıyor(geçen sene 10 liraydı sanırım dönem başında 5ti sonradan 10 yaptılar).Ayrıca stickersiz olarak hazırlıkta onun yan tarafında gördüğün bölüm derslerinin işlendiği taraf arasında park yeri var genelde oraya bölüm hocaları falan park ediyor ama 1 senedir inadına sticker almadım orayı kullanıyordum :D

Hazırlıkta ve bölüm binasında yemek opsiyonları oldukça mevcut tabldot olarak ev yemekleri seçebilirsin fast food tarzı yemekler seçebilirsin.Tabldot tarzı yemek istersen bölümde bulunmakta o restoran.Ücretleri oldukça makul yani dışarıda bir yemeği ne kadara yersen burada da o kadara yersin kazık olayı olmuyor.Pideyi 8-9 liraya iskenderi 9 liraya falan tabldot yemek çok çeşitli ve güzel olmakla birlikte 6 liraydı sanırım(içinde her şey mevcut salatasından tatlısına çorbasına meyvesine falan)Ayrıca etrafta yemek yeri gördüysen armada var araban yoksa bile taksi 4-5 liraya bırakıyor 4-5 kişi atlayıp gidiyorsun koca alışveriş merkezi orada da istemediğin kadar yemek mevcut.

Kur atlamak olayı yok af başladıysan af bitirceksin o senin damgan artık 1 sene boyunca :D Bizde sadece 3.dönemde yapmışlardı not ortalamasına göre ayırıyorlar 3.dönemde sınıfı geri kalan 2 dönem öyle bir karma sistem sen oraya o buraya mantığı 1 sene içinde 3 dönem ve 3 kere sınıfın değişir ama hep aynı kurdasın.

İstediğin kulübe falan katılabiliyorsun okulun ilk haftlarında hazırlık binasında da kulupler standlarını açar bölümde de açar takip edersen katılırsın.

Okulun ilk günü belki kitap adı tanışma faslı falan oluyor ama orada bile yoklama alınıyor devamsızlık en çok dikkat edeceğin şey olsa biz ilk başladığımızda devam zorunluluğu %95 ti sanırım %90a yada 85 e indi sonradan.

Notebookların verileceği zaman duyuru yapılıyo zaten size verilen mail adresinden ulaşıyorlar bölümünüze göre belli günlere ve saatlere bölüp o zamanlarda almanız isteniyor.Markası her sene değişir anlaşmalı olduğu kuruma göre bize geçen sene fujitsu verildi mesela.

Yurtta zamanla öğrenirsin arkadaşının odasına gidip kalabilirsin kartlı sistem var kartı okutup geçmen lazım arkadaşın gidiyor odasından kartını atıyor sen onu okutup geçiyorsun falan biraz riskli işler ama incelikleri var biraz da kontrol eden adamla alakalı bu tür şeylere hemen kalkışmayın biraz öğrenin adabı :D Ayrıca günlük 20 lira mıydı hatırlamıyorum bi ücreti var misafir odalarında oldukça legal bir şekilde kalabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petruccixx -- 6 Eylül 2012; 16:00:26 >

• Bana mail adresi vermediler dahada, bu hafta gidince ogrenirin. Daha aöf den kalmamak icin ugrasiyorum bide hazirligi soktular araya.

Spor salonuna denilen saatler disinda girilmiyormu.

Kur olayi kotuymus, ben kursa gidersem, kurum yetersiz olursa okulun anlami kalmaz. Aklimda hep kursa gidip yari donem okuma var ama ins basaririm

Arkadasim %100 burslu ama yurda gitmek istemiyor, onu yurda yazdirip cok denetim olmuyorsa ben gitmeyi planliyordum. Biraz uc kagit oluyor ama yurtta kalmak super bisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 6 Eylül 2012; 23:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin başkasının kimliğiyle yurda girmen zor zaten hele de sürekli bir şey olarak denersen bence kesin yakalanırsın.
  • tobb un verdiği kimliğin sahtesini rahatca yapabilirim, yurdada aynı kimlikle giriliyorsa yurt kimliğindeki resmi basarım ama resmi kurumlarda hiç böyle bişi yapmadım. Zaten ara sıra konaklama oluyor sorun değil, bi yurt için gelecek yakılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolek21

1-Bu ders işlicemiz yer, sınava girdiğimiz yermi oluyor
    1- Evet. Yabancı Diller Bölümünün kendi binası var sadece hazırlık derslerinin işlendiği bina.

2- havuz: 06:00 – 10:00, 12:00 – 16:15, 20:30 – 22:30 bu nasıl bir iş, şu zaten ders 3:30da bitiyor 45dkmı havuza giricem veya akşammı gelicem. üyelik vs varmı, istediğimiz zaman gidip girelim, ücreti ne kadar varsa
    2- 1 yıllık 300 TL verirsen eğer sınırsız girip çıkabiliyorsun. Saatler konusunda haklısın hazırlık öğrencileri uygun değil.

3- 2dir okula geliyorum, güvenlik arabayla içeri beni almıyor, okulun otoparkı yokmu
    3- Sticker meselesi var 10-20 lira gibi bi ücret verip edinebiliyorsun. Okulun büyükçe bir otoparkı var.

4-Yemek çıkıyormu, çıkıyorsa yemekler nasıl ve ücreti ne kadar

4- Hazırlık binasının altında Kort var 2 bölüm halinde. 1inde garsonlar var restaurant gibi -haliyle daha pahalı- diğerinde sıraya girip lise kantininden alabileceğin
    türde şeyleri alabiliyorsun. Ana binada Nar ve Sultan var. Nar daha çok tutulur 7-9 Tl aralığında güzel şeyler yiyebilirsin, et tavuk çorba vs. Sultan ise okulun tabldotçusu.
    Hem pahalıdır diğer okullara göre (6.5tl) hem de güzel değildir dilekçe topladık fayda etmedi. Burdan 5 çeşit tabldot alabiliyorsun 6.5tlye

5-etrafta öğle arasında yemek yenicek yer varmı, ne taraftalar ve ücretleri nasıl
    5- Atatürk Orman Çiftliği var, Armada var özellikle arabası olan arkadaşınız varsa rahatsınız. Olmasa bile Armada'ya taksi 5TL yazıyor. Ayrıca okula yemek de bolca söyleniyor dışarıdan. Ücretleri de çeşitlilik gösteriyor 5 liradan 20 liraya diyeyim.

6-Kur atlıyabiliyormuyuz, kursa gidip seviyemi ilerlettiğimde günde 6saatlik kurdan, 5saatlik kura geçebilicemmi.
    6- Kur atlama diye bir şey yok maalesef 6 saatlik kurdasın sene sonuna kadar

7-Hazırlıkta klublere katılabiliyormuyuz
    7- Evet.

8-ilk hafta yoklama alınırmı, 17sinde gitmeyi düşünüyorum, okuldaki kayıtta illa bulunmanız gerekiyor dediler, tatil bile yapamadım
    8- Evet yoklama alınır eğer ilk hafta hiç gitmezsen bitersin çünkü devamsızlık %80 gibi bir şey. İlk haftayı kaçırırsan seve seve sonra hep gitmek zorunda kalırsın

9-notebooklar ne zaman verilcek, özellikleri ve markası nedir (ben gelecek yıl sınava girip okulu değiştirmeyi düşünüyorum, notebooku geri alırlarmı)
    9- Tam zamanını hatırlamıyorum fakat Kasım ayı gibiydi sanırım. Markası bizimki Fujitsu'ydu fakat her sene değişiyor. Evet geri alıyorlar zaten zimmetli olacak senin üzerine sözleşme imzalıyorsun.

10-bilkentte arkadaşlarım 1-2gün yurtta konaklıyabiliyor, bizimde proje dönemlerinde vs böyle bir imkanımız varmı
    10- Böyle bir şey duymadım.

• quote:

tobb un verdiği kimliğin sahtesini rahatca yapabilirim, yurdada aynı kimlikle giriliyorsa yurt kimliğindeki resmi basarım ama resmi kurumlarda hiç böyle bişi yapmadım. Zaten ara sıra konaklama oluyor sorun değil, bi yurt için gelecek yakılmaz

hiç öyle hayaller kurma elektronik sistem var kartı okutuyosun kabak gibi belli oluyo kimin yurttan olmadığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berry11fl2

quote:

tobb un verdiği kimliğin sahtesini rahatca yapabilirim, yurdada aynı kimlikle giriliyorsa yurt kimliğindeki resmi basarım ama resmi kurumlarda hiç böyle bişi yapmadım. Zaten ara sıra konaklama oluyor sorun değil, bi yurt için gelecek yakılmaz

hiç öyle hayaller kurma elektronik sistem var kartı okutuyosun kabak gibi belli oluyo kimin yurttan olmadığı

hee kimlik kartı gibi değil yani, elektronik oldugunu bilmiyordum

bölümde staja gitmiş arkadaşlara bişi soruyum. Gerçek anlamda staja gitmiş, okula lay layloma gelmemiş arkadaşlar.

Stajın yararını gördünüzmü

ücret olarakta ne kadar maas veriyorlar

yurt dışında staj yapanlar nasıl yapıyor

staj yapıcagımız yeri nasıl seçiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 7 Eylül 2012; 4:41:31 >

• Arkadaşlar bursların her ay başında ödendiği söylenmişti ancak henüz bana herhangi bir ödeme yapılmış değil. Yoksa burslar farklı bir tarihte mi veriliyor? Ya da sorun sadece benim durumuma özgü bir şey ise nereye başvurmalıyım? TOBB ETÜ'de olan bir arkadaş yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni63

Arkadaşlar bursların her ay başında ödendiği söylenmişti ancak henüz bana herhangi bir ödeme yapılmış değil. Yoksa burslar farklı bir tarihte mi veriliyor? Ya da sorun sadece benim durumuma özgü bir şey ise nereye başvurmalıyım? TOBB ETÜ'de olan bir arkadaş yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

garanti emeğe gidip eğer hesabını açtılarsa kartını falan alman lazım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.