Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
67.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tobb siyaset bilimi okuyanlar var mı? iş imkanları nelerdir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimarlıkta hazırlık var mıdır?
  • wade96 kullanıcısına yanıt
    evet hazırlık şart.

    tatil süresi ortalama olarak agustos eylul arası ortalama 1 ay.

    Bütlere kalır isen 15 güne kadar iner.
  • delirtmez olur mu tabi ki delirtir :)

    Dışarıdan bakınca ne olacak yeaeaa gidilir derse bir şey olmaz diye bakılıyor ama o psikolojiyi yaşamak gerçekten farklı bir olay.

    Belli bir yerden sonra insan inan bıkıyor bu olaydan.

    Bunun yanında zoraki verilen ortalama 1 aylık yaz tatili insanın canını fazlasıyla sıkıyor tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    evet hazırlık şart.

    tatil süresi ortalama olarak agustos eylul arası ortalama 1 ay.

    Bütlere kalır isen 15 güne kadar iner.



    Okulu kötüle de bari yalan söyleme. Tatil 1 aysa biz nasıl yılda 3 ay tatil yapıyoruz. Her dönem arası 1 ay tatil var büte kalırsan da 15-20 gün tatil yaparsın.
    Diğer üniversiteler yazın bitişik tatil yaparken biz 3 ayrı parça şeklinde yapıyoruz. Yılda 3 dönem arası olduğu için 3 ay tatil ediyor. Bu tatillerden biri kışın en soğuk aylara denk geldiği için herkes soğukta okula giderken biz tatil yapıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslanfatih -- 30 Haziran 2014; 16:58:19 >
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    Şu staj olayinin diger okullardaki stajlaardan farki nedir


    Kafam o kadar karisik ki universiteleri eleyemiyorum, guzel olanaklari olan bi suru uni. var, ayni olanaklara sahip vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    niye yalan söyleyim ki :)

    Saldıracak yer aramışsın resmen bu neyin hıncıdır anlamadım :) Okulun sahibi falansın herhalde :)

    Yukarıdaki arkadaşa ben dönem aralarındaki tatilden bahsetmiş miyim bu bir ? Tatil denilince normal olarak yaz tatilinden bahsettim

    Akademik takvim ortada açıp bakarsın, dönem aralarında 1 ay tatil varmış oldu canım :) Büt olmadığı durumlarda 15 gun işte tatil her şey ortada. bu da iki. Büt olursa maksimum 10 gün olur dönem tatili.

    He tabi ilk haftalarda ders olmaz mantığında birisi için bu tatil süreleri 1 aya kadar çıkar haklısın sende :)
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    Insanlar bu sartlarda calismiyorlar bile :s :D
    Haftalik ders saati nasil bari, katlanilabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇukulatabideDomates

    Şu staj olayinin diger okullardaki stajlaardan farki nedir


    Kafam o kadar karisik ki universiteleri eleyemiyorum, guzel olanaklari olan bi suru uni. var, ayni olanaklara sahip vs.

    Diğer üniversiteler 1 kereye mahsus olmak üzere staj yaparlar onu da yazın yaparlar yazın piyasada çok stajyer olur. Biz sadece 1 dönem stajı yazın yapıyoruz o da ilk gittiğimiz staj diğer stajlar ise kış ve bahar yapılıyor. Kış ve bahar yapıldığı için piyasada fazla stajyer bulunmuyor böylece kendini daha rahat gösterme ve geliştrime imkanı buluyorsun.
  • Görsel İletişim tasarımı bölümü hakkında bilgisi olan var mıdır veya bu bölümde okuyan?
  • okulun bir güzelliği de, genelde cumartesi gunlerine devam zorunluluğu yüksek olan, yoklamaları hoca tek tek aldığı için hile hurda şansı olmayan ydb derslerini koyarlar :)

    Allah'ın cumartesi gunu , sabah 9 da söve söve 2.dil veya İngilizce derslerine gidenlerin sayısı hayli fazladır bizim okulda. :)

    Haftalık ders saati ve yoğunluğu programına göre değişir.

    Bolümde bazı günler sabah 9 akşam 18.30 arası aralıksız dersin olabileceği gibi , bazı gunlerin boş olabilir veya sadece 1-2 saat dersin de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 30 Haziran 2014; 18:12:31 >
  • 2 sınıf Mimarlık öğrecisiyim sorusu olan sorabilir

    Okuldan memnun musun diye sorarsanız... 3 dönem ve sıkıştırılmış eğitimden memnun değilim
  • Benim de tanıdığım var okulda son sınıf bilgisayar mühendisliğinde o da hepiniz gibi 3 dönem ve bu çok sıkışmışlıktan mutsuz.Ben eem ya da bilgisayar yazacağım . 12.700 mf4 sıralamam %75 bilgisayar geliyor ama ee için şans lazım.
    Benim aklıma takılan hazırlıkta görülen ingilizcenin bilgisayarda neredeyse hiç kullanılmaması digerlerinde de %30 u geçmiyormuş. Böylece o ingilizce gelişmeyecek ya da unutulacak bu çok açık(sadece kaynaklar ingilizceymiş birinci agızdan aldıgım bilgi bu.). Okulu gezdim ama bana oturmamış hala bir şeyler yapılmaya çalışılıyor havası veriyor. Örneğin bilgisayar için lab yeni açılmış öğrendigim kadarıyla yani bunlar bence + dan çok - oturmuş bir üni her zaman iyi gibi geliyor.
    Eğitim olarak teknolojik imkan olarak baya iyidir bu çok açık sıralamalarından da belli.Arkası sağlam oldugu için iş olanaklarıda yüksek.
    Hocalarla konuşma şansımda oldu çoğu bilkent mezunu veya yüksek lisansını orada yapmış iyi niyetli insanlar özellikle ee deki ali hocayı çok sevdim bu renkli gözlü olan ali hoca.
    Bilgisayarda da kısa boylu çok şirin bir hoca vardı. Patenleri falan da vardı :) onunla da konuştum baya bir şey anlattı çok dürüsttü hiç reklam yapmadan her şeyi anlattı.

    Burada biraz içimi döktüm pek soru olmadı ama :) aslında üniversitenin eem mi yoksa bilgisayar mühendisliği mi konusunda kararsızım tabi eem gelmesi biraz zor ama diyelim ki geldi sizce hangisini yazmalıyım?




  • Arkadaşlar burası kavga etme yeri değil.. İnsanların gelip okulla ilgili paylaşım yaptığı, tercih döneminde ihtiyacı olanlara bilgi verip yönlendirdiğimiz bir yer. En çok soru sorulan konularla ilgili burda arkadaşları aydınlatacağım, zira bu konularda çok fazla soru geliyor.

    Birincisi TOBB ETÜ karşılaştırdığınız bir çok üniversiteye göre henüz hâlen yeni sayılabilecek bir yer. Haliyle evet problemleri var, en büyük problemi de bence üniversitenin henüz fiziksel anlamda genişlemeyi tamamlayamamış olması. Mühendislik ve İktisadi İdari bilimler için fakülte binaları yapılsa ana bina büyük anlamda rahatlayacak..

    Ortak eğitimde torpil var, ama bu torpil olmadan asla iyi bir yerde staj yapamazsınız anlamı taşımıyor. Şöyle bir durum var, özellikle ortamalanız gerçekten iyiyse ortak eğitim yapacağınız kurumu beğenmemeniz halinde herkes size yardımcı olmaya çalışacaktır. Yani bu okulda başarılı iseniz korkmanıza gerek yok, iyi kurumlara gider stajınızı yaparsınız. Diğer yandan hiç torpil işine bulaşmayıp gayet iyi yerlerde staj yapan arkadaşlarım var yani torpil iyi yerlerde staj yapabilmeniz için olmazsa olmaz bir şey değil. Haa, diyeceksiniz ki kardeşim bu torpil neden var ? Torpilin olmasının üniversite ile alakası yok, kurumların öğrenci seçiminde insiyatif sahibi olmasından kaynaklanıyor. Yani bir kurum ben şu öğrenciyi istiyorum dediğinde burada üniversite çok fazla bir şey yapamıyor. Zira o kurum o öğrenciye maaş verecek. Bu sistemin zaafiyetinden kaynaklanan bir durum, yok edilmesi imkansız ama yine de söylüyorum. Hiç torpile bulaşmadan iyi yerlerde staj yapabilmeniz mümkün..

    Eğitim dilinin Türkçe olması meselesine gelince, ben bunun Yabancı dil öğrenimi konusunda problem yarattığını düşünmüyorum. Aksine eğitimin en iyi ana dilde olabileceğine inanıyorum.. Dİğer yandan yabancı dil dersleri gerekli muafiyet koşullarını sağlayamamış öğrenciler için Bölümde de devam ediyor. Artı zaten, dünya literatürü ingilizce.. Kaynakları ingilizce takip etmek zorundasınız, bölüme geçince ingilizce işi bitmiyor yani.. okumalar sürekli bu dilde yapılıyor.. Tabi okursanız ! Bu noktadaki sorumluluk öğreniciye ait. Literatürü takip eden, kafası çalışan bir adam dil konusunda sıkıntı yaşamaz..

    Kampüs küçük.. Evet.. bu okulda kampüs beklemeyin.. Zaten alan dar.. master plandaki bütün yapılar tamamlansa bile küçük kalmaya devam edecek. bunu aklınızda bulundurarak gelin.

    Yazın okul var, burada eğitim 3 dönem. Benim için sıkıntı yaratan bir durum değil bu. Sebebi de 3 ay tatilim olsa ben 3 ay gezip tozan, plajda yatan bir adam değilim zaten. 10 gün yazlığa gitsem 11. gün sıkılırım, yazın okuldaki ortam daha iyi. 1 ay tatil de bana yetiyor..Gidip mis gibi tatilimi birkaç hafta.. Ha bir de abi bu okul 3 dönem yaaa diye tiplerin ağzına sopayla vurasım geliyor. Bilin de gelin şu olayı kardeşim, Bu okul 3 dönem. Hayıflanınca değişecek bir mevzu da değil, bu size uymuyor ise tercih etmeyin..

    TOBB öğrencilerinin bir kısmında anlayamadığım bir huzursuzluk var. Evet, bunun sebebini anlayabilmiş değilim.. Sürekli bir şeylerden şikayet eden, okulu kötülemekten ve her türlü musibeti bu okula bağlayan anlamsız bir kitle var. Anlayamadığım bir şekilde sayıları hiç de az değil. Bu okulda sosyal aktivite yok yaa diyen tipler de ağızlarına sopayla vurulası tipler bence. Okulda kulüpler var, bu kulüplere katılıp etkinlikler organize etmek yine kulüpler yoluyla mümkün. Özetle TOBB ETÜ'de herkes karanlığa söver ama kimsenin aklına bir mum yakmak gelmez buna alışın diyorum.

    Son olarak, üniversite okumayı sağda solda gezip tozmaktan, sürekli partilerde eğlenmek ve devamlı ortamdan ortamlara akmaktan ibaret olduğunu sananlardan biriyseniz ( bu bir aşağılama değil bunu tercih ediyor olabilirsiniz) bu okul size göre değil. Zira bu okulda bu şekilde davranarak ne hazırlığı tamamlayabilirsiniz, ne de başarılı olabilirsiniz. Böyle düşünenler için hem Ankara'da hem de ülkemizin güzide şehirlerinin bir çoğunda bir çok vakıf üniversitesi var. Onları tercih edebilirsiniz, emin olun burada olacağınızdan çok daha mutlu olursunuz.




  • rustemturkmen kullanıcısına yanıt
    hocam sen yanlış anlamışsın olayı kimsenin kavga ettiği falan yok. hepimizin derdi aynı.

    Yeni gelecek arkadaşlara iyi ve kötü yönleri, kendimizce anlatmaya çalışıyoruz.

    Şahsen ben zamanında tercih ederken,beni aydınlatan, Ciddi manada somut bilgi veren olmadı. ve bunun sonucunu pişmanlık olarak yaşadım ben.

    Benim de derdim, her arkadaşın başına gelebilmesi muhtemel en olumsuz olayı dahi burada yeni tercih edeceklere söylüyorum, uyarıyorum ki yaptıkları tercihten pişman olmasınlar. En azından bizi kimse uyarmadı demesinler.

    Ama bazı arkadaşlar sanki okulun sahibi gibi davranıyor beni okul düşmanı bellediler :) Mezunum ben bundan sonra okulla uzaktan yakından da alakam olmaz. Kötülesem ne iyilesem ne yani :)
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    Kavga belki doğru olmamış ama yer yer tartışmaya varabilecek düzeyde yazışmaları fark ettim ondan yazmak istedim. Bu okul bizim etiketimiz, iyisiyle kötüsüyle doğrusuyla yanlışıyla öyle. Elbette problemler var, bunları yukarda ben de yazdım. Bunları konuşmak da benim için sorun değil ancak bazıları öylesine saldırgan bir üslupla olaya yaklaşıyor ki bunları gördükçe gerçekten tahammül edemiyorum. Ne bekleniyor bir okuldan, ne olmalı da TOBB bunu öğrenciye sağlamıyor gerçekten anlayamıyorum. Bu okul sürekli bilhassa da kendi öğrencileri tarafından acımasızca yerilirse hiç bir yere varılmaz. Bunları burda, ekşi sözlükte, orda burda çok fazla görüyorum. En komiği birkaçının gerçekten bu okulla alakasının olmadığını ortaya çıkardım. Komik değil mi Son olarak bu yazdıklarım size yönelik değildi, yalnızca konuda aktif şekilde paylaşım yaptığınız için sizi de ekledim.




  • Ben de okul hakkında bilgi verirken sürekli övmüyorum övülecek kısımları var yerilecek kısımları var ama bunları yaparken dikkatli davranmak lazım. Mesela okulun eğitimine laf edemem ama yemekler olsun sosyal alanlar olsun eleştirilebilir.

    Ayrıca aydınlık için bir mum yakmak dedin sen gerçekten tebrik ediyorum çok haklısın. Kimsenin beğenmediği asat bile nevruzda kötüde olsa bir adam getirdi şarkı söyletti. Hem de ders varken rektörlük buna izin verdi. Bundan çıkaracağımız sonuç aslında şenlikmiş falan yapılabilir zor değil ama kimse yardımcı olmuyor. Eski rektör Güven Sak demişti biz fırsat veriyoruz ama siz şenlik yapacak kadar cesur değilsiniz diye bence haklıymış.
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    Evet.. Okulda kimse sorumluluk almak istemiyor.. Kulüplerin aktif olmamasının sebebi de bu, yıllardır şenlik yapılamamasının da.. Ha şu noktada hakkını vermek lazım insanların. Okulun eğitimi ağır, insanlar kulüp yöneticiliği, organizasyon gibi idari konulara ağırlık vermede sıkıntı yaşıyor olabilir. Ama yine de bu konuda bir beceriksizlik var. Öğrenci konseyini başarısız buluyorum.
  • Hiç işletmeden ve iktisattan bahsedilmemiş ama % 75 bursla dusunuyorum da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletme mezunuyum.

    soruların varsa özelden sorabilirsin :)
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.