IPS (In Plane Switching) türü panelleri kullanan monitörler, piyasada en az rastlanan monitörlerdir. Geniş görüş açısına ve tam renk üretimine sahip bu teknoloji, tepki hızı açısından bir ilerleme kaydetmediği için genel kullanımda ciddi bir avantaj sunmamakta ve şu anda daha çok oldukça üst seviyeli, masaüstü yayıncılık odaklı monitörlerde kullanılmaktadır.
TN (Twisted Nematic) türündeki panellerdir en çok kullanılan, en sık rastlayacağınız panellerdir. TN paneller hem ucuz, hem de hızlıdırlar. Buna karşın, düşük görüş açısı ve 16.7 milyon yerine 16.2 milyon renk gösterebilme gibi dezavantajları vardır. Bugün çarşıya çıktığınızda karşınıza çıkacak monitörlerin çok büyük çoğunluğu TN tipinde paneller kullanacaktır. Renk hassaslığındaki eksiklik ortalama bir kullanıcının kolay kolay farkedemeyeceği düzeydedir.
Görüntülenen Renk Sayısı Her LCD monitör 16.7 milyon renk gösteremez. MVA ve IPS tipinde ekranlar gerçekten 16.7 milyon renk gösterebilir, ama çok daha yaygın olan TN tipinde paneller ise 16.2 milyon renk gösterebilir. Normalde 16.7 milyon renk üretimi için monitörün kırmızı, yeşil ve mavi renklerden herbirinin 256 farklı tonunu görüntüleyebilmesi gerekir. TN tipindeki ekranlar ise her 3 renk için sadece 64 adet tonu göstermektedir, ki bunları çarparsak sadece 262.144 renk etmektedir. İşte bu noktada TN paneller kendi içinde tarama (dithering) denilen bir işlem yaparak eldeki 262.144 rengi kullanıp toplamda 16.2 milyon renk görüntülerler.
Aradaki Çok Ufak Fark Oyunlarda Ve Masaüstü Uygulamalarında Hiç Bir Şey İfade Etmez.. !
kacıncı evrende oynuosun kardes...
quote:
Orjinalden alıntı: enico
13
quote:
Orjinalden alıntı: ogameci
quote:
13
hmm 21 ben 30 da oynuodum patlattılar sımdı 21 deyım kacıncısın 1600. cuyum 21 de ama 1 ay once basladım guzel oyun ya sardı baya senın durumlar nasıl topıc sastı bıraz ama
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ogameci
quote:
13
hmm 21 ben 30 da oynuodum patlattılar sımdı 21 deyım kacıncısın 1600. cuyum 21 de ama 1 ay once basladım guzel oyun ya sardı baya senın durumlar nasıl topıc sastı bıraz ama