Şimdi Ara

TM1 puanı hesaplanırken YGS 5 mi yoksa YGS 6 puanı mı alınıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    TM1 puanı hesaplanırken birçok kişi ygs 6 puanının kullanılıdığını söylüyor.Rehberlik hocaları bile ygs'de sosyal yerine fen yaparsan tm1 puanın daha yüksek gelir diyor.Ancak puan hesaplama motorlarına;"sosyal 30 fen 0 net1 olarak hesapladığım tm1 puanı ile sosyal "0 fen 30 netli"hesapladığım tm1 puanı aynı geliyor(diğer branş derslerin netleri sabit).

Şimdi hangisi doğru?

• Özellikle etkili olan bir YGS puanından bahsetmemiz mümkün değil aşağıdaki yüzdeler doğrultusunda TM-1 Puanınız YGS başarınızdan etkilenir:

Türkçe yüzde 14,
    Temel Matematik (Mat1) yüzde 16,
    Sosyal yüzde 5,
    Fen yüzde 5,
    Matematik yüzde 25,
    Geometri yüzde 10,
    Türk Dili ve Edebiyati yüzde 18
    ve Coğrafya-1 yüzde 7
  • her branşa düşen belli bir puan var.Eğer sosyal ve fene düşen puanlar eşit değilse etkileme farklı olabilir.
    Şu şekilde örnek verebiliriz;
    eğer fen'e 40 soruya 40 puan verilir..
    sosyale'de 40 soruya 80 puan verilir.
    İkisinin'de yüzde 5'i birbirine eşit değil.
    asıl sorduğum soru şu:tm1 puanı daha yüksek olması için fen mi daha çok yapmam lazım sosyal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 15 Ocak 2012; 12:30:41 >
  • tabiki de sosyal hocam tmci ye fen fazla puan vermez diye biliyorum
  • umarım öyledir.Çünkü fen yapmıyorum hiç.
  • Anlatamadım kendimi;
    Dediğim gibi belirli bir YGS puanı etkili değil YGS'deki netlerinizin geneli etkili. Sizin bahsettiğiniz şey standart sapmalar. Standart sapmalar her sene değişir bir sene fen etkili olabilirken bir sene sosyal etkili olabilir onu kestiremeyiz ama standart sapmalara bağlı olarak yukarıda yazdığım yüzdelerde etkiliyor. Mesela geçtiğimiz sene önemli olan sosyaldi.
    Puan hesap formülü:
    TMA-1 PU: (YGSTURSTPU * kats) + (YGSSOSSTPU * kats) + (YGSTMATSTPU * kats) + (YGSFENSTPU * kats) + (LYSMATSTPU * kats) + (LYSGEOSTPU * kats) + (LYSEDESTPU * kats) + (LYSCOG1STPU * kats) budur. Buradaki YGSTURSTPU YGS Türkçe Standart Sapmalı Puanı ifade ediyor diğerleri de aynı şekilde. Katsayılar da az önce verdiğim yüzdeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expresci

Anlatamadım kendimi;
    Dediğim gibi belirli bir YGS puanı etkili değil YGS'deki netlerinizin geneli etkili. Sizin bahsettiğiniz şey standart sapmalar. Standart sapmalar her sene değişir bir sene fen etkili olabilirken bir sene sosyal etkili olabilir onu kestiremeyiz ama standart sapmalara bağlı olarak yukarıda yazdığım yüzdelerde etkiliyor. Mesela geçtiğimiz sene önemli olan sosyaldi.
    Puan hesap formülü:
    TMA-1 PU: (YGSTURSTPU * kats) + (YGSSOSSTPU * kats) + (YGSTMATSTPU * kats) + (YGSFENSTPU * kats) + (LYSMATSTPU * kats) + (LYSGEOSTPU * kats) + (LYSEDESTPU * kats) + (LYSCOG1STPU * kats) budur. Buradaki YGSTURSTPU YGS Türkçe Standart Sapmalı Puanı ifade ediyor diğerleri de aynı şekilde. Katsayılar da az önce verdiğim yüzdeler.

anladım,teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mf3 kaç puan düşer sizce
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.