Şimdi Ara

TM lerin YGS de Fen Yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yapsak ek puan getirirmi dershanedeki hocamıza dedim tm sin sen ek puan getirmez dedi 4 yıllık tm3 puanıyla bir bölüme gireceğim ygs puanın ne kadar fazla olması okdar avantaj değilmi

• ulan puan vermese ösym kitapçığına neden fen de koysun?
  • puan verir ancak türkçe sosyal ve matematiğe kıyasla düşük bir puan alırsın öyle olsaydı sayısalcılar neden sosyal çözüyorlar?
  • Gerek yok kardesim.Istersen derece hedefle 5 10 tane genel kulturle yap gerisi onemli degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu dershanedeki rehber hocalarının alayını ipe asıp işkence yapmak istiyorum ya.Hep yanlış bilgi veriyorlar ulan.Yetti ama.Dershane rehberlik servisini PDR'ci dışında adam alınmasın.

• Hocam zaman yetişirse her türlü yapılır da ygs de zaman çok sıkıntı oluyor
  • 400 Puani gecsen yeter. Bos ver feni , 3-4 tane vicdan rahatlatmak icin bakabilirsin . Ayrica tm3te fen cok cok daha az puan veriyor. Hic gerek yok sosyalini yuksek tut

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    TYT İYİ, AYT KÖTÜ YAPANLAR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tmde ygsnin hic onemi yok arkadasim . 300bine giren insan lysde (fullerse ) 5k olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

Valla bu dershanedeki rehber hocalarının alayını ipe asıp işkence yapmak istiyorum ya.Hep yanlış bilgi veriyorlar ulan.Yetti ama.Dershane rehberlik servisini PDR'ci dışında adam alınmasın.

Bizim sınıftada rehberlikçiye inanan insanlar var. Kızın biri ygsde 80 bininci olmuş rehberlikcisi lysde 5bine çekersin diyor. Ben diyorum kıza full yapsan 5bin olmuyor diye inanmıyorlar. Ben mi daha iyi bilecekmişim rehberlikçi mi bilecekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mischevious60

arkadaşlar yapsak ek puan getirirmi dershanedeki hocamıza dedim tm sin sen ek puan getirmez dedi 4 yıllık tm3 puanıyla bir bölüme gireceğim ygs puanın ne kadar fazla olması okdar avantaj değilmi

Tm puan türünün yüzdelerine bak.Fen Türkçe'nin 3'te biri kadar puan getiriyor.Eğer çalışabiliyorsan çalış.20-25 net yapsan 7-8 Türkçe neti kadar net gelir temiz.Ben mesela Eylül-ekim gibi sosyale çok çalışmıştım.Sınavda 5 yanlış çıktı.Temiz puan yani

Gerçi sayısalcıların sosyali çözmesi ile eşit ağırlıkçıların feni çözmesini karşılaştırmak ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bence yazın arada bak.Sakın hiç çalışmamazlık etme.Hem şunu da söyleyim.Fen çalışmak bence öğrenciye gerçekten çalışmayı da öğretiyor.Çoğu Tm öğrencisi korkar fenden çünkü ilk çalışmada direk yüksek netler çıkarmak zordur.Zor diye vazgeçerler.Fakat bu çoğu sayısal için de geçerlidir.Gerçekten fizik,kimya,biyolojide ilk defa gördüğüm konularda zorlanırdım.Fakat çalıştıkça ve mantığını anladıkça kolay gelmeye başlıyor.

Yani fen çalışacaksan konuyu anlamaya önem vermelisin.Konuyu tam olarak anlamadan soru çözmek pek doğru değildir.Biraz zamanını alır ama gerçekten yapabilirsen adam gibi çalışmayı da öğrenirsin.Soru çözme meselesine gelince,ben fenden soru çözmeyi pek sevmezdim.Genelde deneme çözerdim.Fakat ygs'de belirli soru kalıplarını anlamak adına soru çözerek kendimizi hazırlamaya mecburuz.Ama önceliği kesinlikle konuyu iyi anlamaya ver.Daha sonra sorularda hızlanmaya bakmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

quote:

arkadaşlar yapsak ek puan getirirmi dershanedeki hocamıza dedim tm sin sen ek puan getirmez dedi 4 yıllık tm3 puanıyla bir bölüme gireceğim ygs puanın ne kadar fazla olması okdar avantaj değilmi

Tm puan türünün yüzdelerine bak.Fen Türkçe'nin 3'te biri kadar puan getiriyor.Eğer çalışabiliyorsan çalış.20-25 net yapsan 7-8 Türkçe neti kadar net gelir temiz.Ben mesela Eylül-ekim gibi sosyale çok çalışmıştım.Sınavda 5 yanlış çıktı.Temiz puan yani

Gerçi sayısalcıların sosyali çözmesi ile eşit ağırlıkçıların feni çözmesini karşılaştırmak ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bence yazın arada bak.Sakın hiç çalışmamazlık etme.Hem şunu da söyleyim.Fen çalışmak bence öğrenciye gerçekten çalışmayı da öğretiyor.Çoğu Tm öğrencisi korkar fenden çünkü ilk çalışmada direk yüksek netler çıkarmak zordur.Zor diye vazgeçerler.Fakat bu çoğu sayısal için de geçerlidir.Gerçekten fizik,kimya,biyolojide ilk defa gördüğüm konularda zorlanırdım.Fakat çalıştıkça ve mantığını anladıkça kolay gelmeye başlıyor.

Yani fen çalışacaksan konuyu anlamaya önem vermelisin.Konuyu tam olarak anlamadan soru çözmek pek doğru değildir.Biraz zamanını alır ama gerçekten yapabilirsen adam gibi çalışmayı da öğrenirsin.Soru çözme meselesine gelince,ben fenden soru çözmeyi pek sevmezdim.Genelde deneme çözerdim.Fakat ygs'de belirli soru kalıplarını anlamak adına soru çözerek kendimizi hazırlamaya mecburuz.Ama önceliği kesinlikle konuyu iyi anlamaya ver.Daha sonra sorularda hızlanmaya bakmanı öneririm.

Hocam dedigin gibi fencinin sosyal yapmasiyla tmcini fen yapmasi ayni sey degil.

Soyle soyleyeyim,yil boyunca hic fen calismadim fenden 9 net yaparak 10k siralama yaptim.Lysde'de istedigim netleri yapabilirsem(yapilamayacak kadar abarti degil) tmde 350 400.luk falan geliyor.

Ama tabi hedefi ilk 100 olan ve mat1 mat2 geoyu falan adamakilli halleden bi tmci degilseniz oturup fene falan zaman harcamayin.

• Öyle puan hesaplarına yüzdelere falan girmeyeceğim. Sene boyu sıfır çalışmayla sınavda 18.25 fen neti yaptım. Bana TM-2 için getirisi 7 puan.
    Bu 7 puan benim işime yarar mı? Virgülün sağındaki üçüncü rakamın bile hayati önemi varken elbette işime yarar.

Ama bu fen netini yapmaya kasacağım zamanda adam gibi iki matematik sorusuna daha baksaydım daha iyi olurdu.

Pişman mıyım? Değilim, gene olsa gene yaparım. 12 sene fen gördüm ben, insan bir anda silip atamıyor; bir yaşanmışlığımız var.
  • Tm 2 de her fen neti 1 puan demek. Nasıl 7 puan oluyor?
  • TM-2'de değil, YGS-5'te her fen neti 1 puan. TM-2 için çok daha düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akamatu

quote:

Valla bu dershanedeki rehber hocalarının alayını ipe asıp işkence yapmak istiyorum ya.Hep yanlış bilgi veriyorlar ulan.Yetti ama.Dershane rehberlik servisini PDR'ci dışında adam alınmasın.

Bizim sınıftada rehberlikçiye inanan insanlar var. Kızın biri ygsde 80 bininci olmuş rehberlikcisi lysde 5bine çekersin diyor. Ben diyorum kıza full yapsan 5bin olmuyor diye inanmıyorlar. Ben mi daha iyi bilecekmişim rehberlikçi mi bilecekmiş.

Tm için diyorsan 84 bininciyim eğer full çekersem tm-2 türkiye 933. sü oluyorum fen için diyorsan 15.000 geliyor full çekince
  • arkadaşlar yorumlar için teşekkürler dediklerinize göre uğraşmaya değmez
  • quote:

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler dediklerinize göre uğraşmaya değmez

tmciyim fen yapmasaydım 25 bin daha geride olacaktım sınavda neyin ne olacağı belli olmaz hepsinden çözmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

ulan puan vermese ösym kitapçığına neden fen de koysun?

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONURA777

quote:

Orijinalden alıntı: Akamatu

quote:

Tm için diyorsan 84 bininciyim eğer full çekersem tm-2 türkiye 933. sü oluyorum fen için diyorsan 15.000 geliyor full çekince

Sayısal

• YGS'YE GENEL ÇALIŞILIR LYS'YE İSTEDİĞİNİZ PUAN TÜRÜNCE ÇALİŞİRSİNİZ. DOĞRUSU BUDUR
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.