Şimdi Ara

TM aşırı kolay değil mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geliyo yazdıklarımın hepsi, seneye muhtemelen odtu işletme gelmez ama. Yokuş aşağı düşüyor sıralaması, 2.3e filan ceker seneye.

    Yokatlastan baktim koc felsefe de dusunulebilir aslinda eger yiyorsa cap yapmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf yiğidin harman olduğu yerdir  normalde cok fena tm ırkcısıyım yakın tmci arkadaşlarıma intihar sebebi oluyorum ama publicte ban yerim diye pek yapmıyorum   bu konuyada çok şey yazarımda gerek yok

  • ulan var ya şurada ban yemeyeceğimi bilsem üstteki elemanlara cok fena kapışırımda neyse forum izin vermez

  • tmciler nasıl kudurmuş şuraya bak  

  • harbi kudurmuşlar konu sahibinin haklı olduğunu herkes görüyor
  • rotbalat kullanıcısına yanıt
    günlük yaşantısında alkolün fermantasyonunu enerji değişimini vs. bilmeyen adama kim napsın usta. tmcisin cümle kuramamışsın
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    “günlük yaşantısında alkolün fermantasyonunu, enerji değişimini bilmeyen adama kim napsın usta” şeklinde bir cümle kuruyorsun fakat okulda bu konuları okulda işleyip öğrenmeden önce bahsedilen konularla ilgili tek bir fikrin yoktu eminim ki. ayrıca kurduğum cümleler sorunlu olsun olmasın -ki gayet anlaşılır cümleler-, eşit ağırlık okuyan insan=güzel cümle kurabilen insan genellemen takdir edilesi :) zaten asıl sorun senin eşit ağırlığı veya bilimum benzeri alanları/yönelimleri bu şekilde saçma kalıplarla daraltman ve tanımını da kendince yine saçma bir biçimde yapman. algılarını biraz açmanı, geniş fikirli olmanı tavsiye ederek iyi geceler diliyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotbalat -- 15 Mayıs 2021; 2:20:0 >
  • rotbalat kullanıcısına yanıt
    fermantasyonu ortaokul çocuğu bile kabaca bilir. benim lise hayatım boyunca dinlediğim toplam ders bir buçuk saat etmez. yine de biliyordum. sen peki jips ve kalkerin ne olduğunu okuldan önce biliyor muydun.

    ayrıca profiline baktım aktif hesap değildin seni aylar sonra foruma sokacağımı düşünmediğim için yarı troll mesaj attım. tm olarak sınava giriyorsa bir insan demek ki sözel zekasının ve becerisinin iyi olduğunu düşünüyordur. bu durumda güzel ve açıklayıcı cümle kurmasını beklemem gayet doğal.

    benim mesela öyle bi iddam yok. tmci değilim düzgün cümle de kuramıyorum. düz salağım ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    fermantasyonu ortaokul çocuğu bile kabaca bilir. benim lise hayatım boyunca dinlediğim toplam ders bir buçuk saat etmez. yine de biliyordum. sen peki jips ve kalkerin ne olduğunu okuldan önce biliyor muydun.

    ayrıca profiline baktım aktif hesap değildin seni aylar sonra foruma sokacağımı düşünmediğim için yarı troll mesaj attım. tm olarak sınava giriyorsa bir insan demek ki sözel zekasının ve becerisinin iyi olduğunu düşünüyordur. bu durumda güzel ve açıklayıcı cümle kurmasını beklemem gayet doğal.

    benim mesela öyle bi iddam yok. tmci değilim düzgün cümle de kuramıyorum. düz salağım ben

      hocam tmciler düşük ırk diyebilir miyiz(?)  





  • düşük tür bile diyebiliriz hocam bilimsel çalışmalarımız hala devam etmekte
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    ben fermantasyon bilgisini ortaokul veya lise ile ilgili olarak ayırt etmedim dikkat edersen, bu bilgiyi ya bir insanın 18 yaşına gelene dek günlük hayatın içerisinde, daha doğrusu okuldaki dersi vesile olmadan edinme ihtimali çok düşük. oysa ki sosyal bilimin içeriği hem tam olarak da bahsettiğim açıdan bakıldığında bu şekilde değil, hem de bilginin alımı bir fen dersindeki bilginin alımından daha basit, edinimi ve hazmı daha kolay. coğrafya senin de bildiğin üzere jips ve kalkerden ibaret değil, neyse bu kısmı geçiyorum. bu konudaki ana mesaja ve yanıtıma dikkat edersen derslerin hayatımızdaki yerinden ziyade sınav konuşulmuş. olay şu: mf öğrencisinin sosyal’den net yapabilme oranı > tm öğrencisinin fen’den net yapabilme oranı. sebebini basit bir örnekle açıklayalım: sadece ilkokul eğitimi görmüş sayısız insan var ülkemizde, bunlardan 100 tanesini rastgele seçip önüne tyt sosyal ve tyt fen testini açalım ve çözmelerini isteyelim, son durumda verilere baktığımızda tyt sosyal net oranı > tyt fen net oranı olacaktır şüphesiz bir şekilde. sonuç: fen dersleri de sosyal dersleri de temel bilime giren derslerdir fakat günlük hayatımızda ikisi de bakıldığında ne kadar hayata dahil olsa da sosyal’in hayata dahil olduğu kısım fen’den çok farklı ve daha sert/bariz bir yerleşiktir, teknik kısmı daha azdır, alımı daha kolaydır.

    hesabımın aktif olup olmaması atacağın mesajdaki tavrını değiştirmemeli bana sorarsan, ki doğrusu da budur, bir şeye tepkin neyse odur. karşındaki insanın kim olduğu veya ne durumda olduğu senin tepkinde bir şeyleri fark ettirmemeli.

    tm hakkında yaptığın sözel zeka genellemesine göre mf olan her insandan da sayısal zekaya uygun bir davranış mı beklemeliyiz? bu konuda yaptığın genellemeler tamamen yersiz çünkü bu konuda genelleme yapmak yanlış. eminim ki eşit ağırlık öğrencisi olup birçok sayısal öğrencisinden daha iyi neden-sonuç ve mantık ilişkisi kurabilen kişiler olmakla beraber; sayısal öğrencisi olup birçok eşit ağırlık öğrencisinden daha iyi cümle kuran kişiler de mevcuttur. yazdığın cümleyi çıkıp bir kere daha okursan ve birazcık düşünürsen ne söylediğimi çok daha iyi anlayacaksın. “tm’cisin cümle kuramamışsın” cümlesinin yanlışlığını tartışma konusu dahi yapmıyorum bu yüzden. ayrıca konunun devamında yazdığın düşük tür belirteci veya yazacak olduğun herhangi bir aşağılayıcı kelime grubu sana basit bir şey gibi geliyor sana fakat söylediğin hiçbir şey basit değil.

    başka okuyacaklar olduğu için genel bir
    cümle kuruyorum: “eğer bu derece kinleniyorsanız eşit ağırlık öğrencilerine onların da söylediği gibi siz de tercihinizi eşit ağırlıktan yana yapabilirsiniz, sistem buna izin veriyor.” şeklinde bir cümle de kurabilirim ben burada, fakat buradaki asıl mevzu mf/tm çatışması değil, biraz üzerine düşünen her insan asıl bahsettiğim şeyin ne olduğunu zaten anlayacaktır zaten, saldırganlık ve kincilik yerine insancıl duygulara ve anlayışa sahip olmayı deneyin. konu çok basit bir konu aslında ortaya atılan düşünce o kadar yanlış ki tüm konu boyunca bir kaos meydanı oluşmuş. hayatınız bu sınavdan ibaret olmayacak, üniversiteye geçtiğiniz andan itibaren yaptığınız o sıralama ve alan tartışmaları bir hiç artık sizin için, kimliğinizle berabersiniz.

    burada senin düşüncene sahip kişiler bol fakat insanları tercihlerinden ötürü saçma şekilde aşağılamayı bırakıp saygı duymayı öğrenin cidden arkadaşlar, bunu başkaları için değil, kendiniz için yapın. saygı duymadığınız yerde saygıyı zaten hiç beklemeyin. yazdığınız cümleler bir forumda kurduğunuz basit/troll cümleler gibi gelebilir size fakat bunlar sizin aslınızı ifade eden belirteçlerdir.




  • rotbalat kullanıcısına yanıt
    ilkokulda fen dersi yok fakat sosyal dersi var saçma bir katşılaştırma ayrıyetten bu ülkede herkes çocuğuna kendi açısından siyasi ve ideolojik görüşlerini empoze ettiğinden kulaktan dolma biraz sosyal bilgisi oluyor. olay burda en az bilen neyi biliyor değil. ilaç içtiğinde acaba bu ilacın içinde ne varmış ben ne içiyorum diye bakmayan vücuduna giren kramp neden oluyor diye bakmayan kişi gidip mfciler sosyal çözebiliyor hüü diye ağlamaması lazım. zaten sen tm seçtiğinde ben türkçe ve matematik yapabiliyorum demiş oluyorsun o yüzden matematik yaparak önümüze geçiyorlar da saçma bi argüman

    son olarak ben gerçek hayatta kurmayacağım cümleyi sanalda da kurmam nasılsam öyleyim.
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    örnekte ilkokul kısmına takıldıysan hiç eğitim görmemiş olsunlar, elde edilen verilerdeki bahsettiği baskın farkın değişmeyeceğine eminim. bizim sosyal diye bahsettiğimiz kısım bunun sınavdaki kısmı, yani soruların yapılabiliritesi, bunun ailelerin çocuğuna siyasi ve ideolojik görüşlerini empoze etmesiyle net bir alakası olmadığı bari. bahsettiğim şeyin kabul edilmeyecek bir tarafı yok çünkü bu bir üstünlük durumu falan değil, sen bugün hangi ülkeye gidersen git bahsettiğimiz bu iki dersten veya alt başlıklarından oluşan iki ayrı sınavın net oranı karşılaştırılsın sonuç değişmez, olay bizim ülkemizde böyle değil yani. türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan eğitim görmüş görmemiş “genel” kesimin de sosyal sorularını yapabiliritesi fen sorularını yapabiliritesinden fazladır, sebebini bir kez daha açıklama zahmetine girmeyeceğim.

    “mf ciler sosyal çözebiliyor hüü” diyorsun da ben sana konuşmamız boyunca bu durumla ilgili tek bir söz söyledim mi? hayır. söylediğim gibi isteyen istediğini çözmekte serbest. senin tm hakkında yaptığın yorumlar nasıl yanlışsa bir tm öğrencisinin de söylediğin durumla ilgili kendine bahaneler üretmesi de o kadar yanlış, sistem buna elveriyorsa sen olsan sen de aynısını yapardın çünkü, basit. ama yine de bu konuya nereden geldiğini anlamadım, benim söylemek istediğim tek şey: bu iki alan da farklı alanlar olup bunun burası böyle şunun şurası şöyle karşılaştırması ve aşağılamalar yapılmamalıdır, bunlar özelinde insanların seçimi olmakla beraber sınava çalıştıkları dönemde neredeyse kişinin benliğine ait bir faktör haline gelir, bunu kimse saçma bir şekilde aşağılamamalı, sayısalcısı, eşit ağırlıkçısı, sözelcisi, fark etmez, her şeyin özünde saygı ve anlayış gerekiyor.

    burada fen > sosyal veya mf > tm denmiyor zaten, özünde baktığımız zaman olay sıralamaysa tm’de başarı oranı daha düşük olduğu için sıralama yapmak mf’ye göre daha kolay tabii ki. ve söylenildiği gibi sayısal yapamadığı için eşit ağırlık seçen çok fazla öğrenci vardır bence de, peki bu eşit ağırlığa “sayısal yapamayanların yeri” yakıştırmasını/ genellemesinin yapılmasını doğru mu yapar? hayır. söylediğim gibi en büyük problem zaten bir şeyleri genelleyerek yorumda bulunmak. istisnalar kaideyi bozmaz diyebilirsin belki fakat burada istisnalık bir durum yok milyonlarca insandan bahsediyoruz :)

    ben sana gerçek hayatta farklısın burada farklısın demedim zaten, burada yaptığın şey senin gerçek hayatta kim olduğunla ilgilidir, eğer düşüncelerin ve davranışların bu şekildeyse insancıl duygulardan ve düşüncelerden uzaklar. yaptığın bir insanı sahip olduğu bir aidiyet ve bağlılıktan ötürü ayıplamak ve aşağılamaktan farksız.

    yeteri kadar konuştuğumu düşündüğüm için konu üzerinde daha fazla açıklayıcı bir şey yazmayacağım. eğer durumu hala bahsettiğim şekilde görmüyorsan -yaptığını/düşünceni doğru ve meşru görüyorsan- benden sana bir kitap tavsiyesi: ölümcül kimlikler. pişman olmazsın :)




  • O işler öyle olmuyo iste

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu benimdi beyler bu sene ,sonunda, en azından bu konuda benim gibi düşünen insanlar var. O zaman ne diyoruz tm diye birşey yoktur sayısal yapamayanlar vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 15 Mayıs 2021; 8:9:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de konuda kişilik bozukluğu falan diyenler tercih zamanı mfcilere ağlıyordu. Hukuk yazmayın biz onun hayaliyle büyüdük sayısalcılara tmden tercih yapmak yasaklansın falan diye cndnsnxnxns

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edebiyat bir daha böyle kolay gelmez denmiş. Ama hala aynı zorlukta geliyo. Bariz şekilde kolay soruyorlar işte. Küresel örgütlere bak coğrafya 1i full veya 1 yanlış yaparsın. Tarihi derste az buçuk dinlediysen 6-7 net yine ondan yaparsın. Son 1 ay edebiyat bak 15 civarı gelir. Ayt kimyayı da kolay soruyorlar ama en azından konuyu çalışmış olmak gerekiyo. Ayt coğrafyada
    "hangisi geri dönüşümün yararlarından değildir?" gibi soru sordular geçen yıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olum şu tmde bölüm yok diyip mf 50 kdan falan tercih yapanlar neyin kafasını yaşıyor peki? o sıralama ve üstünde okunan mühendisliğin iş bulma açısından iibfden farklı olacağını düşünüyorsunuz herhalde
  • Jackal1209 J kullanıcısına yanıt

    53kya yazacağın odtü istatistik odtü iktisattan sonraki tüm TM bölümlerini tokatlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 15 Mayıs 2021; 11:15:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.