Şimdi Ara

Tleps Kaplamasız Demir Döküm Tava 26cm-129,90 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
4.563
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rapstar_bg

KAPLAMASIZ olduğunu ayrıca belirtmiştim. bahsettiklerin ucuz olanlar emaye kaplamalı. bunun ne anlama geldiğini bilmeyebilirsin.

Alıntıları Göster
    Ne anlama geliyormuş , açıklarsan öğreniriz. Tüm arkadaşları bilgilendirmiş olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu6

Yaklaşık 4-5 ay önce alıp iade etmiştim. Kalitesini dökümcü baba kadar beğenmedim. Dökümcü baba dökme demir tavada bayağı iyi, almayı düşünenlere tavsiye ederim 👍🏻
    Fiyatları çok yüksek tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 4 Eylül 2020; 10:34:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu6

Yaklaşık 4-5 ay önce alıp iade etmiştim. Kalitesini dökümcü baba kadar beğenmedim. Dökümcü baba dökme demir tavada bayağı iyi, almayı düşünenlere tavsiye ederim 👍🏻
    dökümcü babayı da takip ediyorum, yerli bir girişimci ama 70 tl fazla vermeye değer mi acaba? bu fiyata olsa dökümcübaba alırdım. gerçi her zaman stok bulunmuyor talebe göre belirli periyotlarla üretim yapıyor dökümcü baba.
  • quote:

32 ve 28 cm bana göre fazla büyük ama 26 cm tam bence, 24 olsaydı o da olabilirdi ama ev kalabalığına göre veya pişirilecek yemek büyüklüğüne göre karar vermek lazım boyuta. kaplamasız ürünlerde yemeklere demir geçişi olduğu söyleniyor, demir eksikliği çekenlere faydalı aslında kaplamasız döküm ürünler.

Alıntıları Göster
    En ideal boyut. Hem büyük olması sorun değil küçük olması sorun. Küçüğün fiyatı da daha fazla.

• kıladam kullanıcısına yanıt
    hocam burası sıcak fırsat forumu, merak eden google'a girer araştırır, ben ipucunu verdim. bilgi kirliliğine gerek yok.
  • quote:

dökümcü babayı da takip ediyorum, yerli bir girişimci ama 70 tl fazla vermeye değer mi acaba? bu fiyata olsa dökümcübaba alırdım. gerçi her zaman stok bulunmuyor talebe göre belirli periyotlarla üretim yapıyor dökümcü baba.

Alıntıları Göster
    Ekşi sözlükte dökümü baba yazın yorumları okuyun

• Ben de aldım çift taraflı döküm Tava yi severek ve beğenerek kullanıyoruz. Bununla ilgili baya bir araştırma yapmam gerekiyor anladığım kadarıyla.

• Kaplamasız olanların neden daha pahalı olması gerektiğini anlayamadım. Bilakis emaye kaplama maliyeti olmadığı için daha ucuz olması gerekmez mi?

Hadi içini kaplamadın, tercih meselesi, hiç olmazsa dışını kapla da paslanmasın bari...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

Kaplamasız olanların neden daha pahalı olması gerektiğini anlayamadım. Bilakis emaye kaplama maliyeti olmadığı için daha ucuz olması gerekmez mi?

Hadi içini kaplamadın, tercih meselesi, hiç olmazsa dışını kapla da paslanmasın bari...
    Türkiyede bu ürünlerin fiyatlandırma taktiği tam keriz avı.

Emaye kaplı olan yurtdışında Enamelled diye geçer ve bu tür kaplamasızların en az 2 hatta 4-5 katı fiyata satılır.

Bizde de keriz.avi modu.

Üreten 2-3 yer, fanlar yaratıp tokatlıyorlar.

Burada adı geçti diye bir baktım. Dökümcü Baba.

O ne fiyat öyle, tam keriz tokatlama. Süper defolu ürünleri bile 250-300tl ye satıyor. Demekki alanıda var.

Onlara sorsan biz hergün siyanür içiyoruz :-D

• Fiyat artmış

• Kaplamasız döküm almayın. İşkence gibi her kullanımdan sonra tavayı önce ısıtıp sonra soğutup sonra dışını yağlayıp tekrar ısıtması. Emaye kaplama olanları ısıt geç, yağlamaya gerek yok.

Gerçek döküm kaplamasız olur diyenler için ekşi sözlük'te bir uzman 15-20 tane markayı incelemiş, kaplamasız önermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıladam

Türkiyede bu ürünlerin fiyatlandırma taktiği tam keriz avı.

Emaye kaplı olan yurtdışında Enamelled diye geçer ve bu tür kaplamasızların en az 2 hatta 4-5 katı fiyata satılır.

Bizde de keriz.avi modu.

Üreten 2-3 yer, fanlar yaratıp tokatlıyorlar.

Burada adı geçti diye bir baktım. Dökümcü Baba.

O ne fiyat öyle, tam keriz tokatlama. Süper defolu ürünleri bile 250-300tl ye satıyor. Demekki alanıda var.

Onlara sorsan biz hergün siyanür içiyoruz :-D

Alıntıları Göster
    Aynen öyle ki ilgili marka ekşi sözlükte olumsuz yorumları bile sildiriyormuş:)

• rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    Döküm ün temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Bende de hecha var 28 lik. Temizlik sorun olduğu için fazla kullanamıyoruz

• krKRAL K kullanıcısına yanıt
    Ya deterjansız süngerle ılık su altında siliyorum ya da yapışan birşeyler varsa tahta spatulayla kazıyorum. Kağıt havluyla kurulayıp ocağın üstünde tüm nemi uçana kadar ısıtıyorum. Soğuyunca her tarafına (içi, dışı, tutma yerleri dahil) az bir ayçiçek yağı sürüp tekrar ısıtıyorum, soğuyunca kaldırıyorum.
  • Coca-Cola kullanıcısına yanıt
    Uzun yıllardır kaplamasız döküm kullanıyoruz. Hem yerli marka dökümcübaba’nın black&bear hem de ithal lodge var. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama tembeller için değil bu ürünler 🙂 her seferinde sadece ısıtılır. Her seferinde yağlanmaz bu büyük hatadır zaten. Kaplama kalkarsa yağlanır ve seasoning yapılır. Emaye kaplı çöp lava vb ürünler gibi çizilecek derdi yok. Ömürlüktür. Demir geçişi sayesinde özellikle kadınlardaki demir eksikliğini gidermede katkısı da vardır. Pişen yemeklerin tadı zaten diğerlerine göre çok çok iyidir.
    Bu güzel yanlarının yanında dikkat edilecek şey ise ıslak bırakılmaz, içinde yemek bırakılmaz bulaşık makinesine girmez.
    Yap yemeğini yıka kurut ısıt kaldır en fazla 3dk mızı alıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kef K kullanıcısına yanıt
    Hocam her seferinde yağlamanıza gerek yok. Bu hem tavanızın toz toplamasına neden olur hem de bir sonraki yemekte yanan yağ yemeğinizin tabanıza siyah siyah yapışmasına neden olur. Ben genelde tomates gibi asidik sebze yemeği sonrası yağ sürerim onun dışında seasoning ihtiyacı olursa 6 ay ya da yılda birkez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

Uzun yıllardır kaplamasız döküm kullanıyoruz. Hem yerli marka dökümcübaba’nın black&bear hem de ithal lodge var. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama tembeller için değil bu ürünler 🙂 her seferinde sadece ısıtılır. Her seferinde yağlanmaz bu büyük hatadır zaten. Kaplama kalkarsa yağlanır ve seasoning yapılır. Emaye kaplı çöp lava vb ürünler gibi çizilecek derdi yok. Ömürlüktür. Demir geçişi sayesinde özellikle kadınlardaki demir eksikliğini gidermede katkısı da vardır. Pişen yemeklerin tadı zaten diğerlerine göre çok çok iyidir.
    Bu güzel yanlarının yanında dikkat edilecek şey ise ıslak bırakılmaz, içinde yemek bırakılmaz bulaşık makinesine girmez.
    Yap yemeğini yıka kurut ısıt kaldır en fazla 3dk mızı alıyor.
    Bu arkadaşlar sanıyor ki biz ürünün kendisine laf sokuyormuşuz gibi savunmaya geçiyor. Kaplamalınında kaplamasızında ayrı avantajları dezavantajları vardır.

Yanlız burada eğreti duran şey , buradaki bazı tiplerin kilosu altı üstü 4-5 tl olan kaplamasız demiri gelip övüp bir anda kilosuna emaye kaplının tencere tavanın bile 2 katı fiyat verecek kadar iyi olduğunu iddia etmeleri.

Şimdi bahsi geçen tavanın emaye kaplısı bile iddialı indirim zamanı 70-80tl bandına alınıyor.

Sende emayesizini yap 50-60tl bandına bizde alalım deneyelim.

Staub gibi baba markaların ( tencereleri bile 100eur dan başlıyor) ürünlerinin çoğu emaye kaplı ve çatır çatır satıyor.

Uzun lafın kısası biz fiyat performanscıyız, öyle keriz silkeleme tuzaklarına düşmeyiz.

Bana gelip lavayı bile övdürüyorsun. çöpmüş Al sana bizdeki en az 6-7 yıllık lavalar.

Izgara olan en az haftada 3 kere ocaktadır.Kabalık olur diye üzerinde pişirdiklerimi göndermeyeceğim.

Tencerede 5 yıllık var , kenarına ağır kapağı düşürünce boya kırıldı , onun dışında yeni gibi.

Ürünler eski olduğundan fiyat vermem anlamsız ama emin ol senin dökümcü babandan daha kat be kat ucuzdur.

Tleps Kaplamasız Demir Döküm Tava 26cm-129,90 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıladam -- 5 Eylül 2020; 9:59:20 >

• Dokumcu yu bilemem ama tleps markasi bu ise sanirim yeni giren ve dokum alaninda iyi yorumlar almis bir firma . 190 li fiyatlara bana gore de pahali ancak 120 ler ve indirimlerle 100 bandina cekilirse kotu fiyat sayilmaz bugun icin

Emaye konusuna gelince, emaye kaplama zararlidir diyemem ama kimi insan tamamen demir ile temas etsin istiyor, yani zararli , en zararli cizilmis teflonun bile zarari belki 10 bin kiside 1 kisiyi olmayacakken kanser eder iken boyle emaye kaplama veya degil tartismasi cok mantikli olmaz

Tum dunyada halen teflon da her turlu kaplama da satiliyor, ben sahsen emaye kaplama almam, demir alacaksam da bu boyut icin 120 liralar iyi. Cunku zaten kullan at bir urun ya da kisa vadeli urun degil

Senelerce gidecek bir urun icin 70/80 degil de 100-120 vermek pek uzmez.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.