Şimdi Ara

TL Okunuşu Hakkinda Bir Soru?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler örnegin dolar 1,897 tl diyor ya; bunu nasil okuyoruz ? 1.89 kuruş dese anlarim ama 1.897 kuruş nasil okunacak_? en düşük paramiz 1 kuruş? ve 1 kuruşun 10 tanesi yani 10 kuruş eski para ile 100binlira yapiyor... 1.897 diyor; yani sondaki 897 adet bulunan kurus nasil okunuyor? örnegin 897/10 kuruş dedigimizde 89.7 kalan 7disi nasil okunuyor yani? umarim anlatabilmişimdir...

TL Okunuşu Hakkinda Bir Soru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 28 Aralık 2011; 19:58:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Para Birimlerinin Okunuşu

Türk para birimleri arasında en yaygın olarak kullanılanı Türk Lirası'dır (TL). TL okunuşu, "te-el" şeklindedir.

TL, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından basılan ve dağıtılan resmi para birimidir. Hem kağıt para hem de madeni para şeklinde bulunur.

Türk para birimlerinin okunuşları şöyledir:

• Türk Lirası (TL): te-el
    • Kuruş: ku-ruş
    • Para: pa-ra

TL, uluslararası para birimi kodu olarak "TRY" kullanılır.

Günlük yaşamda, TL okunuşu genellikle "lira" olarak kısaltılır. Örneğin, "50 TL" yerine "elli lira" denir.

TL okunuşunun doğru şekilde kullanılması, finansal işlemler ve günlük iletişimde önemlidir. Türk para birimlerinin okunuşlarını öğrenerek, para birimleri hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olabilir ve finansal işlemlerinizi daha kolay yürütebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tek derdin bu olsun dostum ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jarmen7

tek derdin bu olsun dostum ya

,

ya bırak makarayıda söyle bakalim...normal tlyi biliyorum ama bu dolar olayinda nasil okunuyor acaba aradaki birim onu bilmek istedim..yani 1kuruş en düşük olduguna gore onunda düşügüne ne diyoruz 1 para mi yoksa kısaca oknusu yazim yazi ile..

• ulusal piyasalarda TL diye geçer... 1,897 tl ; 1 tl 897 kuruş şeklinde okunur...
    edit 897 kuruş diye bişey olmaz... oraya bi virgül daha koyarsın 1 tl 89,7 kuruş şeklinde okursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pia L -- 27 Aralık 2011; 20:24:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhaulu

ulusal piyasalarda TL diye geçer... 1,897 tl ; 1 tl 897 kuruş şeklinde okunur...
    edit 897 kuruş diye bişey olmaz... oraya bi virgül daha koyarsın 1 tl 89,7 kuruş şeklinde okursun...

tşkler benim boldugum gibi işte ozamn ya...ulan çok kafa kariştirdi bu paralar ya kim çikardi bu paralari
  • bir seksendokuz yetmis diye okunur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.