Şimdi Ara

tivibu internet trafiğinde boş yük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akk kullanılan şu günlerde hızla tivibu satmaya çalışan ttnet ile Güney Koreli internet servis sağlayıcısı KT firmasını karşılaştırmak istedim. Güney Koreli internet servis sağlayıcısı KT akıllı tv üreten Samsung ve Lg'nin internet trafiğini olumsuz etkiliyor diye internet erişimini engelledi bizdeki ttnet ise biraz daha para kazanayım diye tivibu diye birşey çıkardı zaten aşırı tv izleyen bir milletiz varın siz düşünün trafiği nasıl etkileyeceğini güney kore gibi gelişmiş bir altyası olan ülkede yasaklanıyor bizde ise yayılmaya çalışılıyor bir yanda kullanıcılarını düşünen bir şirket diğer yanda nasıl daha fazla sömürürüm hesabını yapan bir şirket...
    quote:

Güney Kore'nin en büyük internet servis sağlayıcılarından biri olan KT de buradan yola çıkarak Samsung ve LG'nin satmış olduğu Akıllı TV'ler nedeniyle internet trafiğinin olumsuz etkilendiğini ve televizyon üreticilerinin televizyonların neden olduğu trafik nedeniyle para ödemeleri gerektiğini düşünüyor.

Hatta düşünmekten de ileri giderek kendisiyle anlaşma masasına oturmaya yanaşmayan Samsung'un Akıllı TV'lerinin internet erişimini engellemiş durumda. Samsung yapılanın internet erişim özgürlüğüne aykırı ve yasa dışı olduğunu savunarak hakkını yargı yoluyla aramaya gitmiş olsa da LG, KT ile anlaşmaya çalışıyor ve şu an için televizyonları internete bağlanmaya devam ediyor.
    Güney Kore'de hızlı internet erişimi ülkenin %96'sını kapsamış durumda. Yüksek hızlı internet erişimi sayesinde Akıllı TV'ler yüksek çözünürlükte 3D içeriğe dahi kolayca ulaşabiliyorlar. Bu da popülerliklerinin her geçen gün artmasına neden oluyor zira Güney Kore'de şu ana kadar 1 milyon Akıllı TV satıldığı tahmin ediliyor.

KT, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Akıllı TV'lerin çoklu ortam içerikleri, oyunlar ve uygulamalara internet üzerinden erişmeleri nedeniyle diğer cihazlara oranla çok daha fazla data trafiği oluşturduklarını, Akıllı TV'ler için internet erişimi ücretsiz olarak verilmeye devam edilirse internet hızının büyük oranda etkileneceğini ve standart kullanıcıların internete erişimde güçlük yaşayacaklarını iddia ediyor.

Ek olarak Smart TV satışlarının bu hızla gitmesi durumunda internet bağlantı hızlarının 256 kata kadar yavaşlayabileceği de iddialar arasında. Yargı ne kadar verir, durum masıl çözülür bilinmez ama eğer durum KT'nin lehine olur ve Akıllı TV'lerin internet erişimi için para ödenmesi gerekirse bu satışları yavaşlatabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_57616122/tm.htm

• Enteresan olaylar... Buralarda böyle şeyler görülmez zaten... Bizim altyapımız her şeye dayanır...
  • akk bu tivibu yüzünden oldu zaten çanak yetiyordu ne gerek vardı gerçi istediğini istediğin zaman izleyemiyosun :) peki nereye kadar böle gidecek dağıtcaklar dağıtcaklar en sonunda iyice yavaşlıyacak fiyatını arttıracaklar en sonunda kota koyacaklar ayda 50 saat tv izleme kotası :D
  • Ondan sonra da altyapım yetmiyor deyip AKK'yi hizmete sunuyor bizimkiler...
  • benim anlamadığım orda ayrıca bedavadan veriliyor galiba, burdaysa parayla satılıyor.Bu sistem sadece orda yok avrupada da internet genelde telefon,internet,tv şeklinde satılıyor sorun çıkan duymadım başka ülkede.Bu g.koredeki mevzu daha farklı sanki, tvler satsın diye interneti bedava veriyorlar herhalde.Birde ordaki yayınların kalitesi çok yüksekse haliyle interneti deli sömürüyor olabilir, burdaki yayınlar okadar yüksek hız istemiyor bildiğim kadarıyla.
  • koredekilerde tam çakalmış hem hizmet veriyor hedme kullanınca kızıyor.kardeşim ozaman modem üreticileri de sana para versin.ttnetde aynı kafada.aman herkes yüklenince kapasite aşıyor kopma oluyor ama hekres tivibu izleyince olmuyor hemi?nerenle sallıyorsun bunu.
  • internet Tv kullanınca yük yapmaz ama sınırsız olunca sistemler kaldırmaz...... Daha uzatmaya gerek var mı? Yoksa ban yiyorum da..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyedeki mantık : Eskiden internet mi vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

internet Tv kullanınca yük yapmaz ama sınırsız olunca sistemler kaldırmaz...... Daha uzatmaya gerek var mı? Yoksa ban yiyorum da..

nasıl yük yapmaz internetten her data indirdiğinde yük yapar kaldıki tv izleyince
  • quote:

Orijinalden alıntı: <

quote:

internet Tv kullanınca yük yapmaz ama sınırsız olunca sistemler kaldırmaz...... Daha uzatmaya gerek var mı? Yoksa ban yiyorum da..

nasıl yük yapmaz internetten her data indirdiğinde yük yapar kaldıki tv izleyince

Bunu diyen onlar dostum. Ben de onları eleştiriyorum.

• quote:

quote:

quote:

herşey satana akdar satıp kullanınca da aman öyle oldu böyle oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

quote:

quote:

herşey satana akdar satıp kullanınca da aman öyle oldu böyle oldu

Maalesef hep böyle.

• adam tekel oldu mu 100 dk a sadece sabit telefonları aramanın faturası 22 lira da olur
    8 mbps 50 gigabyte kotalı internet 60 lira da olur

8 mbps 'ye kadar ibare koyup 3 mbps, 4mbps verdikleri kişilere de ben 8 mbps hız veriyorum diyip benim internetim avrupa standartlarında diye yedirir.

ulaştırma bakanımıza buradan saygılar. Denizcilik, haberleşme ve ulaştırma bakanlığı. Türkiye'nin en kompleks bakanlığı. Bir çok şey barındırıyor içinde

http://www.dailymotion.com/video/xqa0cm_turkiye-de-ynternet-pahaly-deyil_news

türkiye de internet pahalı değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.