Şimdi Ara

Titan ULTRA yada Titan II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçenlerde arkadaşlarla ULTRA MEGA Titan 2 vs olur diye yazışıyorduk, olacak galiba

Kaynak
    Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 21 Nisan 2013; 21:55:31 >

• Azdı bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıp eder Nvidia
  • İstediği kadar ultra high hiper çıkartsınlar sonucunda hız aşırtılmış aynı gpu kullanılıcak ve ekstradan 100-200 dolar daha tabi.
  • 2014 için anladığım kadarıyla

Almanca bilen biri 3dcenter.org dan özet geçsin bize.. Türkçeye çevirdim bi b.k anlaşılmıyor
  • titandan %7-10 daha hızlı aynı 670-680 gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

titandan %7-10 daha hızlı aynı 670-680 gibi...

aynı fiyattan satışa çıkarsa titan alanlara yazık olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir dokuz daha koymamış fiyata iyi ki, 9999 olmamış Allah'tan
  • Titan Ultra 2013 4. çeyrekte.. yine 1000dolars

tabloya çok aldanmamak lazım..! Titandan %24-8 performansı farkı çok az değil mi?
    Bide Titan LE 7970Ghz ile aynı mı olacak? Eğer öyle olacaksa tam bir fiyasko olur kart
  • biz titan le beklerken hayal kurarken alacakken bu ne kursağımızda bıraktı nvidia
  • Titan'a yeni bios çıkar Titan uçar umutları yıkılmıştır artık herhalde...
  • Şu titan le çok manidar bir isim olmuş insanın alacağı varsada almaz gtx785 koyayadınız eyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Titan'a yeni bios çıkar Titan uçar umutları yıkılmıştır artık herhalde...

Yok be dostum. o tablolara bakacak olursak sen titan ı OC yaptığın da şimdiden Titan Ultra sahibisin!
  • Elin oğlu Titan Ultra'ya OC yaptığında ne olacak :) Ardından bakacaksın.

--Ama!? ama!?!?? ama hani bu en hızlıydı.. Hani daha çıkmayacaktı... Bize öyle bir bilgi gelmemişti... Onu da mı almak zorundayız... Ama onu alırsak ya yine çıkarsa!?

Reklamları görebiliyorum: En hızlı olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Yanıldınız.... Henüz hiç bir şey görmediniz... Titan Ultimate !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 21 Nisan 2013; 22:28:25 >

• 1. ve 3. tablodaki TİTAN Ultra'ya ait bellek hızlarında bir tutarsızlık var.

1. Tabloda bellek hızının 6808 MHz olduğu söylenmiş. 3. Tabloda ise bellek hızının 3300 MHz(6600 efektif) olduğu belirtilmiş. Tabloları hazırlarken yanlış yazıldı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 21 Nisan 2013; 22:30:29 >
  • Titan 2 için ön gördükleri tarih aslında 2014 olarak geçiyor oradaki yazıda,bunun yanısıra muhtemelen bu Titan 2 yi Radeon un HD8000 serisine karşılık ellerinde koz olarak tutabilecekleri ihtimali de söz konusu,nvidia 700 serisini ne yapar veya tam olarak ne zaman yayınlar orası biraz karmaşık olsa da,Nvidia GK110 u elinden geldiğince cicileyip üst kategoriye çıkartıyor.Titan alanlara yazık filan olmadı aslında,hiçbir zaman da olmayacak.Titan 2 veya diğer adıyla Titan Ultra,aslında orada yine belirtildiği gibi Titan Ultra nın tasarlanma amaçlarından birisi ise Amd nin hd8000 serisinin özellikle hd 8970 e karşı nasıl rakip olup olamayacağı ihtimali bir yana dursun ,nvidia bunu riske atmak istemeyerek Titan 2 yi üretiyor.Bunları bir kenara bırakıp Amd nin Oland ve Bonaire kod adlı iki yeni gpusu içinde şimdiden öngörüler mevcut ancak bunlar ne kadar tutarlı olur orası tartışılır.

Nvidia ve Amd bu sene farklı alanlara odaklandıklarından olsa gerek masaüstüne pek bir getiride bulunmuyor.En yakın tarihli gelecek kart Titan Le gibi görünüyor.2013 4.çeyrekte veya 2014 1.çeyrekte Titan 2 nin gelmesi yine muhtemel aslında,böylece hd8000 serisinden çok daha önce daha yüksek verimlilik elde etmiş olan Nvidia 700 serisi içinde pek sıkıntı çekmez sanırım.

Yaz boyunca herhangi yeni Amd modeli yani 8000 serisinden bir ürün gelmeyeceği için,nvidia biraz daha rahat,bu benim kişisel düşüncem.Bir yandan kendi Project Shield kısmına odaklandığı için 700 serisini erteleme sebebide az çok belli.Nvidia söylediği gibi Maxwell mimarisini 700 serisinde kullanırsa o zaman 700 ailesi ile Titanlar birbirinden ayrılacak,eğer Maxwell mimarisini kullanmaz ise gk110 un kırpılmış şeklini diğer seride görmek mümkün.Bunları tahmin olarak söylüyorum,gelipte kimse sen böyle demiştin şöyle çıktı demesin diye.

• quote:

Elin oğlu Titan Ultra'ya OC yaptığında ne olacak :) Ardından bakacaksın.

--Ama!? ama!?!?? ama hani bu en hızlıydı.. Hani daha çıkmayacaktı... Bize öyle bir bilgi gelmemişti... Onu da mı almak zorundayız... Ama onu alırsak ya yine çıkarsa!?

Reklamları görebiliyorum: En hızlı olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Yanıldınız.... Henüz hiç bir şey görmediniz... Titan Ultimate !!!!

titen ultimate ışıktan biraz yavaş sesten biraz hızlı

• quote:

Elin oğlu Titan Ultra'ya OC yaptığında ne olacak :) Ardından bakacaksın.

doğru!

çek o çocuğu, içim sızladı yeminle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

Titan 2 için ön gördükleri tarih aslında 2014 olarak geçiyor oradaki yazıda,bunun yanısıra muhtemelen bu Titan 2 yi Radeon un HD8000 serisine karşılık ellerinde koz olarak tutabilecekleri ihtimali de söz konusu,nvidia 700 serisini ne yapar veya tam olarak ne zaman yayınlar orası biraz karmaşık olsa da,Nvidia GK110 u elinden geldiğince cicileyip üst kategoriye çıkartıyor.Titan alanlara yazık filan olmadı aslında,hiçbir zaman da olmayacak.Titan 2 veya diğer adıyla Titan Ultra,aslında orada yine belirtildiği gibi Titan Ultra nın tasarlanma amaçlarından birisi ise Amd nin hd8000 serisinin özellikle hd 8970 e karşı nasıl rakip olup olamayacağı ihtimali bir yana dursun ,nvidia bunu riske atmak istemeyerek Titan 2 yi üretiyor.Bunları bir kenara bırakıp Amd nin Oland ve Bonaire kod adlı iki yeni gpusu içinde şimdiden öngörüler mevcut ancak bunlar ne kadar tutarlı olur orası tartışılır.

Nvidia ve Amd bu sene farklı alanlara odaklandıklarından olsa gerek masaüstüne pek bir getiride bulunmuyor.En yakın tarihli gelecek kart Titan Le gibi görünüyor.2013 4.çeyrekte veya 2014 1.çeyrekte Titan 2 nin gelmesi yine muhtemel aslında,böylece hd8000 serisinden çok daha önce daha yüksek verimlilik elde etmiş olan Nvidia 700 serisi içinde pek sıkıntı çekmez sanırım.

Yaz boyunca herhangi yeni Amd modeli yani 8000 serisinden bir ürün gelmeyeceği için,nvidia biraz daha rahat,bu benim kişisel düşüncem.Bir yandan kendi Project Shield kısmına odaklandığı için 700 serisini erteleme sebebide az çok belli.Nvidia söylediği gibi Maxwell mimarisini 700 serisinde kullanırsa o zaman 700 ailesi ile Titanlar birbirinden ayrılacak,eğer Maxwell mimarisini kullanmaz ise gk110 un kırpılmış şeklini diğer seride görmek mümkün.Bunları tahmin olarak söylüyorum,gelipte kimse sen böyle demiştin şöyle çıktı demesin diye.

Eyvallah. Artık ekran kartlarının ömrüde 1 seneye düştü. Geçen sene bu zaman GTX690 diye ortalık yıkılıyordu. Şimdi Titan seneye Titan Ulimate...vs. Titan alanlar yazık falan olduğu yok. bende 690 aldım geçen sene bana da yazık olur du. Görülen o ki 690 ile 2014 beklicem

• titan 14 smx ile duyurulduğundan beri beklenen birşeydi ama linklerdeki haberlerde tamamen tahmin üstüne yani ortalıkta dedikodu bile yok. Nvidia'nın 15smx li gk110 çipi sadece nvidanın white paperlarında çıktı orada denen aynen şu

"A full KeplerGK110 implementation includes 15 SMX units and six 64‐bitmemory controllers. Different products will use different configurations of GK110. For example,some products may deploy 13 or 14 SMXs"

"Eksiksiksiz yada full GK110'ün içinde 15SMX ünitesi ve 6 tane 64-bit memory kontrolcüsü içerir. Farklı ürünler GK110'un farklı configürasyonlarını kullanacak. Örnek olarak, bazı ürünler 13 ya da 14 SMX ünitesi ile konuşlandırılabilir."

Şu an için 13SMX olan tesla K20 ile 6-7 aydır satılıyor, aynı şekilde 14SMX olanı da K20x ile satılıyor, bizim titanlarda 14SMX kullanıyor. GK110 şuanki üretim teknolojisi ile çok karmaşık bir çip olduğundan wafer basşına yield (kazanımı) arttırmak için defect (arızalı, kusurlu) ürünleri 1 yada 2 smx ünitelerini kapatarak satıyorlar. 15SMX'li olanları sadece teslada da görebiliriz, GTX480-580 örneğinde olduğu gibi titan 2 (belki 700 serisinin üstüne çıkabilecek DP üniteleri azaltılmış, güç tüketimi ona göre optimize edilmiş bir titan) ile de görebiliriz. Nanometrik küçülmeye gidip yieldın daha da arttığı üretim teknolojinde de görebiliriz (GT200 - GT200b olduğu gibi). Bunların hepsi teori sonuçta hiç bir zamanda çıkmayabilir. Ama şimdiye kadar, nvidianın meydanı boş bulduğunda ne yaptığını biliyoruz (G80 - G92 çiplerinde olduğu gibi), nvidia elinde olan çipi suyunu çıkarana kadar kullanır

Kaynak: GK 110 White Paper

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.