Şimdi Ara

Tırnak mantarı derdi olanlar, Çözüm Burada!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
8.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır tırnak mantarı derdim var. Denemediğim krem, sprey vs kalmadı. Çok pahalı şeyler de denedim, doktorlara da gittim ama derman bulamadım.

Şimdi sizlere nasıl azalttığımı anlatacağım...
    Azalttığımı diyorum çünkü henüz 2 aydır kullanıyorum, çok hızlı bir şekilde iyileşiyor ve tamamen kurtulacağım gibi gözüküyor.

Başka yerlerde satılıyor mu bilmiyorum, ben aktardan aldım.
    Kremin adı; "Mecitefendi Aynı Sefa Kremi". Set şeklinde satılıyor; yanında bir de kükürtlü sabunu var. 18 tl civarı fiyatı.
    (Sabunlu set bulamazsanız kükürtlü sabunu ayrıca alın mutlaka)

Ben nasıl uyguladım;

1. Sabunla mantarlı bölgeyi güzelce temizlemek için ben diş fırçası kullandım.
    Ucuzlarından bir tane alın, sabunla iyice fırçalayarak tırnak üzerindeki ve mümkün olduğunca tırnak altlarındaki tortuları yok ediyoruz.

2. Bir selpak ile tırnağı tamamen kuruluyoruz.

3. Kulak çubuğuyla bir miktar krem alıp et aralarını da unutmadan (biraz ete taşırarak), tırnağın altına da yedirerek uyguluyoruz.

4. Tırnak uzadıkça sık sık kesiyoruz. Mantarlı tırnak hastalıklı olduğu için normalden fazla kesilebiliyor. Canınızın yandığı yere kadar kesip kükürtlü sabunla iyice fırçalayıp kremleyin.

5. Tırnakları kesinlikle ıslak bırakmıyoruz.

Mantar bulaşıcı olduğu için o bölgeye el temasında bulunmuyoruz, kulak çubuğu, diş fırçası bu sebepten, hem de pratik oluyor.

Normalde bunu sabah ve akşam yapmak gerekiyor ancak ben genelde sabahları ya unuttum ya da üşendim. Çoğunlukla tek sefer akşam uyguladım.
    Şu an tırnağım hiç olmadığı kadar iyi. Yarıya kadar temizlendi, kestikçe de bitip gidecek gibi gözüküyor.

Burada bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum;

Kremi kullanmadan önce doktora gittim ve 1 ay hap kullandım.
    Çok fazla yan etkisi olduğu için (ciltte döküntü, karaciğeri yorması, (ilginçtir depresyon gibi bir yan etkisi var söyleseler inanmazdım)) ve tırnakta bir gelişme görmediğim için bıraktım ve bu uygulamaya başladım.
    Bu sonuçta ilacın da etkisi var mıdır %100 emin değilim ancak hapı kullanırken tırnak gelişmeyi bırakın kötüleşmeye bile başlamıştı.

Tavsiyem en az 2 ay bu uygulamayı üşenmeden yapıp tırnağın gelişimini gözlemleyin.

Bu yazıyı yalnızca derdi olan arkadaşlara bir faydam olur diye yazıyorum, ben çok uğraştım çünkü. Markayla falan bir alakam yok yani. :)
    Gelişmeleri buraya yazarsanız, bu uygulama herkeste işe yarıyor mu görmüş oluruz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 14 Haziran 2018; 1:10:34 >

• Merhaba, ürün bu müdür?

Tırnak mantarı derdi olanlar, Çözüm Burada!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortuna1998

Merhaba, ürün bu müdür?

Merhaba , evet budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 19 Haziran 2018; 10:51:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.