Şimdi Ara

Tırnak Batması [Detaylı Anlatım + Fotoğraf] +18

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğumuzun sıkıntısıdır tırnak batması. 2011 senesinde başlamıştı sanırım sol ayağımın baş parmağında. Tırnak batmaları zaten genelde baş parmakta gerçekleşir çünkü ayakkabıda en fazla baskıyı baş parmak çeker. Gel gelelim tırnak batması neden başlamıştı bende...

+ Tırnağımı çok dipten kesmiştim daha uzun sürede büyüsünde uğraştırmasın tekrar diye.
    + Okulda arkadaşlar yanlışlıkla mutlaka biri bir hafta hasarlı parmağıma basardı.
    + Evde mutlaka halının kenarına, bilgisayar kablosuna çarpardım.
    + Aile doktoruna gittim, devlet hastanesinde bu işle ilgilenen bölüme korktuğum için gidemedim.

Neyse, devam ediyorum. Acı gittikçe dayanılmaz oluyordu. Çorap giyerken acıyordu, ayakkabı giyerken acıyordu... Hatta akşam uyurken yorgandan ayaklarımı çıkartıyordum ki yorgan değip de acıtmasın. Nisan ayında sınıftan bu tırnak batması ameliyatını olmuş bir arkadaşla konuştum. 2 baş parmağında da olmuş ikisini de çektirmiş tabii ikinciyi daha sonra kendi istemiş. Ben de cesaret alıp gittim. Şimdi resimlerle anlatıma başlıyoruz :)

Okula gitmedim randevu aldığım gün, rapor alacaktım :) Doktora annemle beraber gittim. Sıramız geldiğinde içeriye tırsa tırsa girdim. Doktorumuz çok iyi biriydi. Şakacı, yanakları tombul bir genel cerrahtı sanırım. Baş parmağıma baktı, batık olan sağ taraf yine kanıyordu ve dedi ki,

"Sana bir ilaç yazacağım. Onu günde 2 defa yarana dökeceksin. 2 gün sonra buraya tekrar geleceksin ve yara kurumuş olacak. Böylece daha rahat inceleyebileceğim ve operasyona gerek duyarsak yaparız."

Ben korkmaya başladım tabii ki. Raporumu aldım, evin yolunu tuttuk annemle. İlacın adı Rifocin.

Burada Rifocin sürdüğümde tırnak kırmızıya boyanıyor tabii ilacın rengi öyle. Sağ taraf batık kısım.

2 gün sonra doktora tekrar gittik. Doktor baktı, yine kanıyordu ve kurumamıştı. Az sonra beni şok edecek olan sözleri söyledi, "Bu böyle olmayacak. Ameliyathane önünde bekleyin, birazdan geleceğim."

Beni öyle bir korku aldı ki doktora kaç iğne yapacaksınız, canım acıyacak mı türünden sorular sormaya başladım. Doktor ise bana "Dur be dostum, daha şimdiden çok soru sormaya başladın." dedi. :)

Ameliyathane önünde beklemeye koyulduk annemle. 4 tane aynı doktorun hastası vardı benimle birlikte. İlk önce o üçü girdi, sonra ise ben. Açılır-kapanır kapıyı geçtim, içerisi hafif karanlıktı. Sağ tarafta Küçük Operasyonlar Odası'ndan beni çağırdılar. Doktorun 2 yardımcısı biri erkek biri bayan tatlı büyükler vardı. Malzemeleri filan ayarlamaya başladılar. Sen uzan, rahatına bak dediler ama bendeki korkuyu görseniz tabii bastırmaya çalışıyorum. Neyse operasyon geçirecek olan sol ayağıma tentürdiyot döktüler. Sonra doktorumuz geldi. Local anestezi ile başlayalım dediler ve 2 tane iğne vurdu. Bilmeyenler için local anestezi operasyonun olacağı alanın uyuşturulmasıdır, kişiyi uyutmazlar anlayacağınız. Ne diyeyim, iğneler acıttı özellikle ilk yediğim. İkinciyi uyuşmuşluktan duymadım sanırım.

Hızlı anlatmaya başlıyorum artık. Bir şey bağlıyorlar baş parmağınıza fazla kan gitmesin diye, o sıkıyordu hafif. Operasyon sırasında hiçbir acı hissetmedim. Acaba ne kadar kanıyordur diye düşünüyordum tabii bu arada doktorun yardımcılarıyla konuşuyoruz futboldu, okuldu. Hastahanede çalışan yakınımızda uğramıştı bir ara. Doktor bir ara "Kötü yaa, tekrar batma olabilir." dedi. Ben yine korktum o arada. Doktor tırnağı çekmek yerine batık kısmı çekmiş. Ben tamamını çekmiş zannetmiştim. Yaklaşık 20 dakikalık bir operasyondan sonra parmak sarıldı. Bana bir şey göstermiyorlar tabii ben bakmak istiyorum ama. Ayağıma galoş giydim, millete eyw :) deyip çıktım. Eve gidiyoruz annemle.

Babamı aradım hastahaneden çıkınca.

- Alo, baba ben kaçtım, çok korkunç buralar.
    - Ciddi misin oğlum?
    - Şaka yav, eve gidiyoz şimdi.
    - Hadi aferin, aslan oğlum... :)

Eve geliyoruz minibüsle.

Eve geldik.

Pansumanlara git-gel, git-gel artık evde kendim yapıyorum. Bu sizi korkutabilir ama şimdiki halini görünce korkularınız geçecektir. Bu arada o dikişler olta misinası.

Dikişler alındıktan sonraki hali.

Şimdiki hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 27 Haziran 2015; 14:16:26 >

• O resimler ne öyle başlığa +18 yaz Geçmiş ama yinede geçmiş olsun diyelim

Gayet güzel giderken çok büyük ihtimalle tekrar yanlış kestim ki sorun tekrar etti. Şu anda her dokunduğumda inanılmaz acı veriyor. Pazartesi tekrar doktora gideceğim. Muhtemelen bir ilaç verip düzgün kesmemi söyleyecek ama yine iyileşeceğini sanmıyorum, ardından tekrar uğramam gerekecek ve muhtemelen yine o iğneleri yiyeceğiz. İki parmağımda da batma var. 5 sağa, 5 de sola vurmuşlardı geçen sefer.

• Benim de sağ ayağımda oluyor. Sol ayaktan ameliyat oldum, karıştırılmasın. Sağ ayağım tamamen mantardan kurumuştu. Acı vermiyordu ama işte alttan gelen onu yukarıya ittiriyor ve acıtıyor. Umarım uzaya uzaya gider de tırnak batması olmaz. Olursa da giderim tekrar ameliyat olurum. Doktor bana 2 tane iğne çakmıştı.
  • benimkide öyle yarım alındı şimdi tekrar tekrar nüksediyor, artık kendi ameliyatımı kendim yapıyorum(iki baş parmaktan top. 6-7 kez köklerine kadar almışımdır iltihaplı tırnağı..). siz siz olun tamamını çektirin...

çünkü tamamını çektirmesen yada yarım aldırırsan resimlerde gördüğünüz gibi tırnak küçülüyor ve tırnak kökü çıkarken o eski geniş parmak yapısını arıyor, olmayıncada daralmış derinin içine doğru çıkıyor...

ben bizzat ameliyatlı tırnağım çıktıktan sonra (aylar sonra) aynen bunu yaşadım, resmen deri içinden tırnak ve kök çıkardım.. ve tırnak kısmı daraldığı için çıktığı her vakit bunu çekecem gibi...

Orijinalden alıntı: Ravenger09

Benim de sağ ayağımda oluyor. Sol ayaktan ameliyat oldum, karıştırılmasın. Sağ ayağım tamamen mantardan kurumuştu. Acı vermiyordu ama işte alttan gelen onu yukarıya ittiriyor ve acıtıyor. Umarım uzaya uzaya gider de tırnak batması olmaz. Olursa da giderim tekrar ameliyat olurum. Doktor bana 2 tane iğne çakmıştı.

peki hocam bu tırnak batması neden oluyor? resımler gercekten fena .gecmıs olsun .tırnak batmasını onlemek ıcın ne yapmak gerek ?
    + Ayağına dikkat edeceksin ki millet yanlışlıkla basmasın.
    + Tırnakları hilal şeklinde değil de düz keseceksin.
    + Tırnakları derin kesmeyeceksin. Çok uzun olmadıkça bırakın uzun kalsınlar.
    + İltihap durumlarında parmak dikkatlice temizlenmeli.
  • Bende de ayni sorun olmustu. Ortaokul zamanlari bi donem yurtdisinda yasarken otobus duragina gitmek icin kullandigim yol cok taslik bir yoldu ve ayakkabinin da katkisiyla bu illetle ugrasmaya basladim. Bir sure idare ettikten sonra aci artik inanilmaz bir hal aldi ve doktora gitme karari aldim. Ameliyat olmak zorunda kalcagimi dusunuyordum ancak doktor gerek olmadigini soyledi. Dustan sonra ya da dusa girmedigim gunlerde ayagimi sicak suya koyduktan sonra ucu cok sivri olmayan kurdan ya da cubuk benzeri bir seyle (Tirnak makaslarindaki torpu de olabilir) batan bolgedeki tirnagin ucunu disari dogru kaldirmami soyledi. Bunu gunde birkac kez yapmami soyledi (Sanirim amac tirnagin ucunu yerlestigi etin icinden disari dogru buyumesini saglamak). Ilk baslarda baya bi iltihap cikardi yaptikca ama bunu duzenli bir sure uyguladiktan sonra acilarim azaldi, iltihaplanma azaldi ve sorun yok denicek kadar azaldi. Arada sirada cok dar coraplar giydigimde ya da tirnagimi cok kisa kestigim durumlarda tekrar batmaya basliyor ancak ayni durumu uyguladiktan sonra 1-2 gun icinde tekrar geciyor. Ayrica tirnagimi duz kesmemi ve cok kisa kemememi de soyledi. Ben bu sekilde cok rahatladim ve uygulamak isteyen arkadaslarda olabilir diye buraya da ekledim. Umarim faydasi olur.

Edit: Bu konuyu acan arkadasin ki baya ciddi gorunuyor boyle durumlarda ise yarar mi bilemiyorum...

• dostum bu sorun yüzünden neler çektiğimi bilemessin en büyük etken yanlış kesmek ve dar ayakkabı giymek.eğer istanbuldaysan her hastanede yapıyorlarmı bilmem ben özel levent hastanesinden bir operasyon geçirdim 5-10 dklik ortalama tırnağı uyuşturup sadece batan kısımı alıyolar birdaha batmıyo sanırım iki baş parmağımdada oldu henüz batma olmadı.fiyat 400-500 tl sanırım develt hastanesi direk çekiyo galiba kardeşiminkini öyle yaptılar :D

Orijinalden alıntı: Ravenger09

O kadar yazmak için uğraştım, fotoğraflar yükledim. Alttaki linke bir kere tıklayarak destek olmanız beni mutlu eder.
    http://bc.vc/GWRGNM

Çoğumuzun sıkıntısıdır tırnak batması. 2011 senesinde başlamıştı sanırım sol ayağımın baş parmağında. Tırnak batmaları zaten genelde baş parmakta gerçekleşir çünkü ayakkabıda en fazla baskıyı baş parmak çeker. Gel gelelim tırnak batması neden başlamıştı bende...

+ Tırnağımı çok dipten kesmiştim daha uzun sürede büyüsünde uğraştırmasın tekrar diye.
    + Okulda arkadaşlar yanlışlıkla mutlaka biri bir hafta hasarlı parmağıma basardı.
    + Evde mutlaka halının kenarına, bilgisayar kablosuna çarpardım.
    + Aile doktoruna gittim, devlet hastanesinde bu işle ilgilenen bölüme korktuğum için gidemedim.

Neyse, devam ediyorum. Acı gittikçe dayanılmaz oluyordu. Çorap giyerken acıyordu, ayakkabı giyerken acıyordu... Hatta akşam uyurken yorgandan ayaklarımı çıkartıyordum ki yorgan değip de acıtmasın. Nisan ayında sınıftan bu tırnak batması ameliyatını olmuş bir arkadaşla konuştum. 2 baş parmağında da olmuş ikisini de çektirmiş tabii ikinciyi daha sonra kendi istemiş. Ben de cesaret alıp gittim. Şimdi resimlerle anlatıma başlıyoruz :)

Okula gitmedim randevu aldığım gün, rapor alacaktım :) Doktora annemle beraber gittim. Sıramız geldiğinde içeriye tırsa tırsa girdim. Doktorumuz çok iyi biriydi. Şakacı, yanakları tombul bir genel cerrahtı sanırım. Baş parmağıma baktı, batık olan sağ taraf yine kanıyordu ve dedi ki,

"Sana bir ilaç yazacağım. Onu günde 2 defa yarana dökeceksin. 2 gün sonra buraya tekrar geleceksin ve yara kurumuş olacak. Böylece daha rahat inceleyebileceğim ve operasyona gerek duyarsak yaparız."

Ben korkmaya başladım tabii ki. Raporumu aldım, evin yolunu tuttuk annemle. İlacın adı Rifocin.

/>

Burada Rifocin sürdüğümde tırnak kırmızıya boyanıyor tabii ilacın rengi öyle. Sağ taraf batık kısım.

2 gün sonra doktora tekrar gittik. Doktor baktı, yine kanıyordu ve kurumamıştı. Az sonra beni şok edecek olan sözleri söyledi, "Bu böyle olmayacak. Ameliyathane önünde bekleyin, birazdan geleceğim."

Beni öyle bir korku aldı ki doktora kaç iğne yapacaksınız, canım acıyacak mı türünden sorular sormaya başladım. Doktor ise bana "Dur be dostum, daha şimdiden çok soru sormaya başladın." dedi. :)

Ameliyathane önünde beklemeye koyulduk annemle. 4 tane aynı doktorun hastası vardı benimle birlikte. İlk önce o üçü girdi, sonra ise ben. Açılır-kapanır kapıyı geçtim, içerisi hafif karanlıktı. Sağ tarafta Küçük Operasyonlar Odası'ndan beni çağırdılar. Doktorun 2 yardımcısı biri erkek biri bayan tatlı büyükler vardı. Malzemeleri filan ayarlamaya başladılar. Sen uzan, rahatına bak dediler ama bendeki korkuyu görseniz tabii bastırmaya çalışıyorum. Neyse operasyon geçirecek olan sol ayağıma tentürdiyot döktüler. Sonra doktorumuz geldi. Local anestezi ile başlayalım dediler ve 2 tane iğne vurdu. Bilmeyenler için local anestezi operasyonun olacağı alanın uyuşturulmasıdır, kişiyi uyutmazlar anlayacağınız. Ne diyeyim, iğneler acıttı özellikle ilk yediğim. İkinciyi uyuşmuşluktan duymadım sanırım.

Hızlı anlatmaya başlıyorum artık. Bir şey bağlıyorlar baş parmağınıza fazla kan gitmesin diye, o sıkıyordu hafif. Operasyon sırasında hiçbir acı hissetmedim. Acaba ne kadar kanıyordur diye düşünüyordum tabii bu arada doktorun yardımcılarıyla konuşuyoruz futboldu, okuldu. Hastahanede çalışan yakınımızda uğramıştı bir ara. Doktor bir ara "Kötü yaa, tekrar batma olabilir." dedi. Ben yine korktum o arada. Doktor tırnağı çekmek yerine batık kısmı çekmiş. Ben tamamını çekmiş zannetmiştim. Yaklaşık 20 dakikalık bir operasyondan sonra parmak sarıldı. Bana bir şey göstermiyorlar tabii ben bakmak istiyorum ama. Ayağıma galoş giydim, millete eyw :) deyip çıktım. Eve gidiyoruz annemle.

Babamı aradım hastahaneden çıkınca.

- Alo, baba ben kaçtım, çok korkunç buralar.
    - Ciddi misin oğlum?
    - Şaka yav, eve gidiyoz şimdi.
    - Hadi aferin, aslan oğlum... :)

Eve geliyoruz minibüsle.

Eve geldik.

Pansumanlara git-gel, git-gel artık evde kendim yapıyorum. Bu sizi korkutabilir ama şimdiki halini görünce korkularınız geçecektir. Bu arada o dikişler olta misinası.

Dikişler alındıktan sonraki hali.

Şimdiki hali.

Arkadaşım sana bir iki sorum var öncelikle geçmiş olsun benimde sol ayk parmagımın sol tarafı ete batıyordu ve doktora gittim ameliyat yaptı aynı seninki gibi misina ipiyle dikmiş dikişler alındıktan sonra izler gerçekten kayboluyo mu birde dikişler alınırken acıyor mu

• Bende de tırnak batması vardı ve Allah'a şükür hiç ameliyat falan olmadan geçirdim. Nasıl olduğunu size de anlatayım. Ben 1 hafta converse giydim. Biraz küçük almıştım. Ayağıma dar geliyordu. Siz dar ayakkabı ile her adım attığınızda tırnağa bir kuvvet uygulayarak içeri itiyorsunuz. Bu uzun süre olursa, tırnak da yanlara doğru büyümeye başlıyor. Tırnağın genişliği artıyor. Bunun kesin çözümü ayak tırnaklarınızı düz, el tırnaklarınızı ise oval kesmelisiniz. Yani ayak baş parmağınızın tırnağı tam ortasında hangi seviyedeyse yanlarda da o seviyede olmalıdır. Yanlar fazla kesildiğinde, ayakkabının da etkisiyle tırnak batması olabilir. Ben pamuk kullandım. Küçük pamuğu batan yere soktum. haftalarca öyle durdu. Bu arada tabi ki iltihap ve kan akmaya devam ediyor. Pamuk tırnağın ucunu dışarı çıkardığında Birkaç hafta oraları kesmeye başladım. Yani artık ayak baş parmağımı oval kesiyordum(fazlasıyla oval) . Bu şekilde yanlardaki etler rahatladı ve kan ve iltihap durdu. Sonra da tekrar uzattım (tabi ki kontrollü bir şekilde, hergün kontrol ettim tırnağın köşesi tekrar içeri mi gidiyor diye) . Yine de pamuk koyayım da sorun olmasın dedim. Şu anda tırnağın köşesi dışarda. Oraları fazla kesmiyorum. Bir daha da converse giymeye tövbe ettim. Ayakkabı alırken normalden birkaç numara büyük alıyorum. Allah'a şükür geçti. Bu sayfayı görünce o günlerde neler çektiğimi hatırlıyorum. Futbol oynayamamak, birilerinin senin ayağına basacağı korkusu beni mahvetmişti. Neyse bu tür işler biraz da dua ya bakar yani, O tırnağı yaratan ve uzatan Allah'tır. Onu tekrar düzeltecek olan da O'dur. Dua edin. Dar ayakkabı giymeyin. Hatta ayakkabı giymeyin. Mecbur kalmadıkça terlik giyin. Ayağınız ıslak iken çorabınızı giymeyin. bu mantara yol açar. Eğer hem tırnak batması hem de mantar olursa çok kötü olur. Mesela evdeyken çorap giymeyin. Ayağınız biraz nefes alsın. Sabahtan akşama kadar çorap içinde olan, sürekli terleyen bir ayakta böyle problemler oluşması çok doğal. Neyse ellerim yoruldu. Benim tırnağım bu şekilde geçti. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.