Şimdi Ara

Tıraş makinesi şarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 senelik philips şarjlı saç sakal kesme makinesi var. Uzun zamandır pilinin çok kısa gitmesinden şikayetçiydim.
    Geçen gün şarj aletini kaybedince kullanamadım. Makineyi söktüm içinden NiMh Şarjlı kalem pil çıktı.
    Bunu çıkartıp bimden aldığım kalem pili taktım. Ve güzel çalışıyor ama pil bitine kadar bir çözüm bulup şarj aleti bulmam gerekiyor.
    Makinede 1.5V 2W yazıyor. İnce uçlu nokia şarj aleti gibi girişi vardı. Evdeki 5v şarj aletine 220 ohmluk direnç bağlayıp denedim ama şarj etmedi. Ne yapabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Tıraş makinenizin şarj olmaması durumunda, bunun birkaç olası nedeni olabilir. Bu sorunla karşılaştıysanız, aşağıdaki adımları izleyerek nedenini belirleyebilir ve sorunu çözebilirsiniz:

• Güç Kablosunu Kontrol Edin: Tıraş makinenizin güç kablosunun hasar görmediğinden veya gevşek olmadığından emin olun. Farklı bir güç kablosu kullanmayı deneyebilirsiniz.

• Şarj Cihazını Kontrol Edin: Şarj cihazının doğru çalıştığından emin olun. Farklı bir şarj cihazıyla deneme yapabilirsiniz.

• Temizlik Yapın: Tıraş makinesinin şarj yuvasını ve şarj cihazının temas noktalarını temizleyin. Kir veya kalıntıların birikmesi şarjı engelleyebilir.

• Pili Kontrol Edin: Tıraş makinenizin pili ömrünün sonuna gelmiş olabilir. Yeni bir pil takmayı deneyebilirsiniz.

• Anakartı Kontrol Edin: Nadir durumlarda, tıraş makinesinin anakartı hasar görebilir ve şarj olmasına engel olabilir. Bu durumda, tıraş makinesini tamir ettirmeniz gerekebilir.

Markaya Özel Sorunlar:

Farklı tıraş makinesi markaları farklı sorunlara sahip olabilir:

• Braun Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor: Braun tıraş makineleri, güç kablosundaki gevşek bağlantılara karşı hassastır.
    • Philips Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor: Philips tıraş makinelerinde, şarj bağlantı noktası bazen kirlenebilir.
    • Goldmaster Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor: Goldmaster tıraş makineleri, aşırı ısınma nedeniyle şarj etmeyi durdurabilir.
    • Fakir Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor: Fakir tıraş makinelerinde, pil ömrü genellikle daha kısadır.
    • Powertec Tıraş Makinesi Şarj Olmuyor: Powertec tıraş makineleri, düşük voltaj nedeniyle şarj olmayabilir.

Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yerine tak pili şarj eder orada yada direnç sonrası seri diyot at
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şarjlı pil sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.