|
Evet arkadaşlar tıptan geçiş konularından biri daha. Kafamdaki her şeyi döktüğüm bir yazı olacak. Bu ne lan diyebilirsiniz, kusura bakmayın. 2019'da 15k yaparak Hacettepe EE kazandım. Asıl tercihim bilgisayar mühendisliğiydi, ama o yıl ceng puanlarının yükselmeye başladığı yıl olduğu için ve 18 yaşındaki kafa yapımla Hacettepe'den aşağısı okunmaz diye kendimi şartladığım için gelmedi. İlk dönem hem okuldaki eğitimi beğenmediğim (ekşide yazılanlara bakabilirsiniz) hem de kendimi ait hissetmediğim için myp ile yatay geçiş yapmak istedim. Babam emekli bir işçi annem de ev hanımı. Takıntılı bir yapım var, o dönem işsizlik konularından gerçekten etkileniyordum (hacettepe eeyi bitiren birinin malum bir youtube videosu var). Ailemin de baskılarıyla ve konu olarak seveceğimi de düşündüğüm için küçük bir şehirde tıpa geçtim. Dersleri halledebiliyorum fakat zamanla doktorluk yapmaya uygun bir yapım olmadığını düşünmeye başladım. Hastalarla uğraşmak, uzun nöbetler vs. Liseden en iyi iki arkadaşımdan biri boğaziçi fizikte dönem birincisi, diğeri itüde ceng ve endüstri çap yapıyor. Onlar kendilerini böyle geliştirmişken kendimi çok geri kalmış hissediyorum. Tıp eğitimi yüzünden sahip olduğum matematik ve fizik bilgisini de kaybettim gibi. 22 yaşına geldim. Geçiş yaparsam 4-5 sene desek 26-27'de mezun olacağım. EE'ye aşırı bir ilgim yok, geçiş amacım daha çok yazılıma kaymak ve Ankara'da bulunabilmek için. Sağlam bir plan olduğunu düşünsem yaşa çok takmayacağım ama pek değil(EE eğitimi de zor). Trollemeden düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt