Şimdi Ara

tipo s hararet sorunu öksürüyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar.bu problemim beni yedi bitirdi ocağımı söndürdü.
    96 model tipo s im var.araç 2006 yılının ocak ayında 70 km hızla giderken pat diye devir saati sıfırlandı birden.yani stop etmedi bi süre öle devam etti sonra stop etti.
    neyse ne yaptık ettik aracı çalıştıramadık yani marş basıyodu ama motor ateşlenmiyodu.uzatmıyayım aracı götürdüm bi ustaya servis değil.olay zaten marmariste oluyo servis 100km uzakta.bayaa bi uğraştık elektrik devrelerine dinamoya volan sensörüne herşeye baktık tık yok.sonra aracım bi beyni var ateşlemeyle iligili bu beyni eşdeğer bi modelle değiştirip taktık ve araç çalıştı.yani sorun beyindenmiş.

yaklaşık bu olaydan 1 ay sonra yani yeni beyin taktıktan sonra.araç hararet yükseldimi yani dur-kalklar fazlalaşıp düşük viteste seyrettiğim zaman(2. viteste özellikle)
    araç öksürmeye başlıyo.ve bu olay araç iice hararet yükseldikten sonra aracı stop ettiriyo.sonra yine çalışyo ama gaz yemiyo araç.bayaa terletiyo yani beni.ne zaman ki araba dinlenip yol açıldığı zaman tarfikte vites yükseltmeye başlıyorum o zaman araç gidiyo.ama dediğğim gibi düşük viteste araba gitmiyo boğuluyo öksürüyo ve sonra stop.

bi ustaya götürdüm bu beyni amperini falan değiştirdi bu beynin bi ara düzelir gibi oldu ama şimdilerde yine aynı şeyi yapıyo.bu sıkıntıma bi türlü çare olamadık.aracın elektrik devreleri falan hep yeni değiştirttim.ama olmuyo bi türlü yardımlarınızı bekliyorum

• arkadaşım aracın tipo s karbüratörlü, enjeksiyonlu olsa anlattığın sıkıntı potansörmetreden diyeceğim ancak sıkıntın karbüratördendir yinede yanıltmak istemem seni, forumda ustalar çok ama neden bu konu ile ilğilenmediler anlamadım,umarım en kısa zamanda düzelir sorunun
  • Bana kalırsa sorun ateşleme kaynaklı ya avans ayarı ile alakalı bir durum var yada karbürasyon ile alakalı bir sorun yani zengin fakir karışımı ile alakalı bir durum söz konusu.Birde arabada lpg sistemi var ise buda sıkıntı yaratır lpg montajı sırasında eksilen su yerine tamamlanırken sistemin havası iyice alınmadı ise aşırı hararet yapabilir.Kolay gelsin.

MSN: turbo-360@hotmail.com
  • Kontrol ettrimen gereken yerleri örn. hararet müşürü,termostat ve radyatörü kontrol ettirdinmi bunlar geç açıyorsa aynı olaya sebebiyet verebilir.+ olarak lpg ne zaman takıldı? yeni takıldıktan sonra oldu ise mixer çapı küçük geliyor olabilir.
    ama pek sık yapmadı .ne zamanki beyin değişti bayaa arttı bu olay.bide daha eskiden de ben marmaristeyken araç çok sıcakta durduk yere stop ediyodu.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.