Şimdi Ara

Tıpı paralı okumak ne kadar mantıklı? [PİLOT OLDUM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
4
Favori
7.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam memur. Yani durumumuz çok iyi değil. İstanbul da ortalama bir tıp fakültesi yıllık 30 bin TL. Hazırlık dahil 7 ile çarparsak 210 bin TL. Hazırlığı saymazsak 190 bin TL civarı yapıyor. Gerçekten bizim için çok çok yüksek bir rakam. Ama çok zorlanarak bu rakamı ödeyebiliriz. Sorum şu.Sizce bunca sıkıntıya, paraya ve aileme çektireceğim eziyete değer mi tıp?

Edit: Kaba bir hesap yaparsa bir aile hakimi 5 bin tl maaş alıyor. 38-42 ayda kendi parasını amorti ediyor, 76-84 ayda kendi parasını yeniden çıkartıyor.

Edit: Ben ailemden zorla bu kadar para harcatacak değilim. Bu şu an sadece bir fikir. Ben paylaşırım ailemle kabul etmezlerse gıkımı çıkarmam zaten. Ben sadece size mantıklı mı değil mi diye sordum. Buradan aileme veya bana bir şey söylemeni gerek yok.

Sadece nesnel olarak bir hesaplama yapmanızı istiyorum.

5 yıl sonra gelen edit: Evet arkadaşlar, hayat gerçekten çok acaip. 2013 yılında liseden mezun olduktan sonra tıp kazanamadım ve mezuna kaldım. Mezuna kaldığım senede eczacılığı kazandım ve bitirdim. Şimdi ise özel bir havayollarının pilot yetiştirme programına kabul edildim ve inşallah 1.5 seneye pilot olarak kokpitteki yerimi alıcam. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 1 Aralık 2019; 18:31:45 >

• Evet arkadaşlar, hayat gerçekten çok acaip. 2014 yılında liseden mezun olduktan sonra tıp kazanamadım ve mezuna kaldım. Mezuna kaldığım senede eczacılığı kazandım ve bitirdim. Şimdi ise özel bir havayollarının pilot yetiştirme programına kabul edildim ve inşallah 1.5 seneye pilot olarak kokpitteki yerimi alıcam. :D

@Ankaratıplı@pyrokinesis @ilk mezun senem @Anliyorumm @alimmm78 @Bağdatlı Ruhi @ginzo9 @IT Engineer @İmam Bayıldı
  • Git 1 sene daha hazirlan bisey kaybetmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevlana üniversitesi var konyada %50 burslusu 10 bin diye duydum cok cok istiyorsan tıpı buraya gidebilirsin bence

• git yurtdışında oku bu paraya türkiyede sürüneceğine
  • 210 milyar verene ben akıllı demem kazanabiliyosan kazan yoksa ne işin var delimisin kardeşim sen babanı boşuna borca sokuyon başka derdiniz yokmu sizin çok istiyosan 2 sene daha hazırlan 210milyara bedel paralı tıp okumak aptallıktır bana göre
  • tekrar hazırlan
  • senin masrafların evin masraflarını kat bide.Bence uzak dur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Babam memur.Yani durumumuz çok iyi değil.İstanbul da ortalama bir tıp fakültesi yıllık 30 bin TL.Hazırlık dahil 7 ile çarparsak 210 bin TL.Gerçekten bizim için çok çok yüksek bir rakam.Ama çok zorlanarak bu rakamı ödeyebiliriz.Sorum şu.Sizce bunca sıkıntıya, paraya ve aileme çektireceğim eziyete değer mi tıp?

Edit:Kaba bir hesap yaparsa bir aile hakimi 5 bin tl maaş alıyor.42 ayda kendi parasını amorti ediyor, 84 ayda kendi parasını yeniden çıkartıyor.

abi senden cok ümitliydik kazanacagına inanıyoruz devlet gelse doğuya gitmezmisin
  • bu durumda mantıklı mı diye sormak mantıklı mıdır onu sormak lazım
  • adam mezun zaten tekrar hazırlan önerisini geçin

tıp için böyle degilsen cok buyuk meblag ama gercekten istiyorsan okunur bence
  • yapma öyle bir hata eline kalacak olan para çok az olacak sanıyosunki kıt kanaat geçinirim ben tıp olsun yeter diyorsunda öyle olmuyor sakın girme öyle bir topa
  • Kendini geç aileni 7 sene sıkıntı içinde yaşatmak hakkın değil.
  • Tıp okuma herkes tıpçı olacak diye bi şey yok

• Ben ailemden zorla bu kadar para harcatacak değilim.Bu şu an sadece bir fikir.Ben paylaşırım ailemle kabul etmezlerse gıkımı çıkarmam zaten.Ben sadece size mantıklı mı değil mi diye sordum.Buradan aileme veya bana bir şey söylemeni gerek yok.

Sadece nesnel olarak bir hesaplama yapmanızı istiyorum.
  • Bence su an bunu tartismak yerine cozecegin 3-5 integral sorusu ile yuzde 50 bursla okuyabilirsin.

• İstediğim gibi bir yorumu sadece bu arkadaşlar yapmış.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 14 Mayıs 2014; 22:38:29 >
  • Hocam şöyle düşün tıp okumak çok zahmetli bir iş bir de paralı tıp senelerin sıkıntıyla geçecek.Ama bir diyetisyenliğe gitsen 7 sene değil 4 sene okuyacaksın.Mezun olunca 2 bin alsan senede 24 minimum cebine girecek.24 ile 3 yıl 72 bin eder.Tıptan mezun olana kadar en az 72 bin cebinde olacak.Pratisyen olsan 4 bin alsan 2 senede kapatırsın bu açığı ama sen kazanırken diyetisyende kazanır sana yaklaşık.En az miktar yazdım diyetisyenlikte.Özet:Diyetisyenlik sadece bir örnek paralı tıp yerine alternatif yerleri düşün diyorum kardeşim.

• helpfull0 H kullanıcısına yanıt
    Dediğin mantıklı ama diyetisyenlikte iş garantisi yok.Yani devlete atanmak için kpss ye girmek gerek, özel de garanti değil.Bu dediğim diğer mesleklerde de geçerli.Ama tıbbı bitirince iş garantin var.Direk devlette işe başlıyorsun ve maaşları da iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 14 Mayıs 2014; 23:09:27 >
  • hocam ygs derecene göre yorum yapıyorum tıpı kazanabilirsin en olmadı diş
  • aileni böyle bir sıkıntıya sokacağına ve 7 yıl boyunca bu yük altında ezileceğine tekrar hazırlan bence

edit: yorumunu sonradan gördüm bence maddi olarak yine de mantıklı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chealin -- 14 Mayıs 2014; 23:12:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.