Şu an hacettepe bilgisayar 2.sınıfım ortalamam falan iyi mutluyum en önemlisi okuduğum okuldan yani derslerden zevk alıyorum Tıpa devam etseydim bildiğin çöp doktor olurdum ondan eminim Tabi bunlar benim için geçerli herkesin yetenekleri ilgi alanları farklı o nedenle herkesi ayrı değerlendirmek lazım Bu arada dokuz eylül tıp bıraktığım fakülte ve tıp fakültesindeyken de şu an çalıştığım kadar çalışıyordum yani çalışmama rağmen yapamadım Yani bence herkes ilgi alanlarını iyi tartmalı üniversite yazarken |
TIPI GERÇEKTEN İSTEMEYEN ARKADAŞLAR CİDDEN YAZMAYIN (4. sayfa)
-
-
Şu aptal tartışma yeniden açılmış. Birisi tıp hakkında konu açar, mühendislik okuyan veya okumak isteyen saldırır. Birisi mühendislik adına konu açar altına “mühendisler işsiz kalacak yeağ” tayfası saldırır ama ilginçtir ki bu tür konuların altında bilimsel gelişmelerden bahsedilmez bahsedilen tek şey PARAdır.
Kendini geliştiren, çok çalışan kişi parayı kazanır. Hangi meslek olursa olsun. Ha bazı mesleklerde fark yaratmak zordur ama kişi bu mesleği severek yapıyor ve amaçları doğrultusunda ilerliyor ise o zorluğa katlanır ve fark atar.
“Tıpta para var yeağ bu yüzden tıp seçmeliyim.” diyen adam vizyonsuzdur. Ha tabii ki tercih edebilir ve okuyabilir. Eğer gerekli şartları sağlıyor ise bu onun hakkıdır ancak bu kişiler genelde öğrenim süresi boyunca yatar mezun olduğunda da sıradan bir pratisyen olur. Bu tipler acilde pratisyenlik yaparken arkadaşına “ulan şu ilacı mı yazsam yoksa bunu mu “ diye sorar.(bizzat şahit olundu.)
Lafı fazla uzatmadan burda mühendisler işsiz tayfaya birkaç kelam etmek istiyorum ve kendi yakınımdan örnek vermek istiyorum.
Dayım 35 yaşında ÖSYS’e girdi ve 200000 küsür yaptı (kırık obp dahil). Yaşadığımız küçük şehirdeki üniversitede makine mühendisliğine girdi. Ama mezun olduktan sonra oturmadı kendini sürekli geliştirdi. Yüksek lisansta ün yüksek lisansa koştu ve bu sene tam 6 sene sonra belediyenin mühendislik kadrosuna girmeyi başardı. Evet zorlandı ,risk aldı aldı ama başardı.
@Ankaratıplı şahsım olarak tıp okumak istiyorum. Tıp hakkımda açtığın konuları seviyorum gayet bilgilendirici oluyorlar. Yalnız çok gereksiz ilgi çekmeye çalışıyorsun. Mühendislik konularının altında özellikle maaş gibi şeyler üzerine bir şeyler yazıyorsun ve tartışmaları alevlendiriyorsun. Kusura bakma
-
ya sen kendin demiyor muydun pratisyen açığı 3 4 yıla kapanıyor diye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 31 Ocak 2021; 22:14:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
silip silip değiştiriyon sürekli mesajları
ayrıca pratisyen yazıyor mesajımda. işsiz kalırlar dememiştim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 31 Ocak 2021; 22:39:16 >
Adam açık ve net demiş ki parası için yazmayın sonuna kadar da haklı konuyu başka yerlere çekmişsiniz
20 yıllık doktor ve 15 yıllık cerrah olarak şu an yaşadığımız en büyük sıkıntı tazminatlar. Siz doktorsunuz para kazanıyorsunuz , zaten sigortanız da var diyerek dayıyor hakimler uçuk rakamları. Öyle rakamlarki ne sigorta karşılıyor ne ömrünüz boyunca yaptığınız o ameliyatlarla kazandıklarınız. Çekip silahı adamı öldürene böyle tazminat vermezler ama bize acımadan verirler. Hani zaten yaptığımız işin karşılığını kazanamıyoruz bari sevabına yapalım bile diyemiyorsun. Hal böyle olunca cerrah kadroları boş kalıyor, yeni cerrah gelmiyor, iş yükü ve nöbet sayımız artıyor. Genel olarak cerrahlar da defansif takılıyor, özellikle riskli ameliyatlardan uzak durmaya çalışıyor. Cerrah olmayı düşünenler bir daha düşünsün derim ben. Şu an üniversite sınavına girdiğim güne dönsem asla tıp yazmazdım. Üstelik doktor olmayı da cerrah olmayı da severek isteyerek, ikisinde de %1'lik dilimden girmiş olmama rağmen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de zamanında tıp istedim. Devlet katsayı engeli getirdi ve gitmemi engelledi. Şimdi 8500 maaş allıyorum. Haftada 2-3 gün onda 3-5 saat çalışıyorum. Çok rahatım. Her şey etiket değil bu hayatta -
Yurtdışındaki paraları kazansa doktorlar o cezaları da öderler rahatlıkla. Maaşa gelince döner, nöbet maaş toplam 2bin dolar etmezken kalkıp gelişmiş ülkedeki tazminatların istenmesi garip zaten. Üstelik de yargılamaların ne kadar adil olduğu tartışmalıyken. Sağlık konusunda ihtisas mahkemesi yok zaten
doktorluk kutsal meslek bence. en itibarlı meslek gözümde. bilemiyorum. keşke kafa olsaydı da tıp kazanacak kadar, doktor olabilseydim..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X