Şimdi Ara

Tıpı bırakmak (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
6
Favori
13.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: faruk

Çok para kazanmak için tıp okunmaz. Eğer içinizde hekim olma tutkusu varsa tıp okunur. Yani sadece ve sadece hekim olmak için okunur. Hekimlik mesai saatleri belli olan bir meslek değildir.

Çok para kazanmak için mühendislik de okunmaz. İyi bir mühendislik size sadece iyi bir iş imkanı sunar. Emrinde çalıştığınız kişi sermaye sahibi, tahsili olmayan biri olur. Aldığınız maaş piyasa şartlarında mükemmel bile görünse, emrinde çalıştığınız kişi sizin maaşınızın onlarca katını kazanır.

Çok para kazanmanın tek yolu ticaret yapmaktır. Bunun içinde okumaya falan gerek yoktur. Ticaretden ve ekonomiden anlamak yeterlidir.

Tahsil size olgunluk verir, zenginlik değil.

burasini cok beğendim

• Arkadaş bıraktı mı tıpı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuuryoku -- 20 Ocak 2012; 15:49:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

quote:

Orijinalden alıntı: nokt@

Madem konu para bknz. Bill gates .Devir teknoloji devrı turkıyede bilişim acıgı 2023 e kadar kapanmaz dıe acıklama yapıldı .Muhendıslıktekı parayı kucumsemeyın bugun en zengınler ve teknolojı ınsanları ben duymadımkı dunyaca unlu bı zengın doktor

Dr. Öz

kıdemli yarbaymı o nasıl oluyor ? yöneticimisin yoksa yenimi çıktı bu kıdemli yarbay olayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

quote:

Orijinalden alıntı: nokt@

Madem konu para bknz. Bill gates .Devir teknoloji devrı turkıyede bilişim acıgı 2023 e kadar kapanmaz dıe acıklama yapıldı .Muhendıslıktekı parayı kucumsemeyın bugun en zengınler ve teknolojı ınsanları ben duymadımkı dunyaca unlu bı zengın doktor

Dr. Öz

kıdemli yarbaymı o nasıl oluyor ? yöneticimisin yoksa yenimi çıktı bu kıdemli yarbay olayı?

ya işte forumda çok mesajı olanlara yöneticilerin geçtiği bir torpil heralde...

• aynı durum bende de var.2.sınftayım kafamdaki bu soru yüzünden doğru dürüst ders çalışamıyorum.

ama şu var çocukları sevgisiz büyüyor yazmışsın valla annem babam doktor sevgisiz büyüdüm tripleri yok pek bende

babamların şu ana kadar (!) kazandıkları fena sayılmazdı.ama gelecekte durum hiç parlak görünmüyor.hele ki bizler bu mesleğe adım attığımızda ithal doktorlar vs derken iş gücü hepten ucuzlayacak gibi görünüyor.

serbest piyasa koşullarında eminim bizim "ederimiz" zamanla oluşacaktır diye düşünüyorum ama bu hükümet-bakan durdukça devlet eliyle doktorun kazancı kısılmaya devam edecek.

demem o ki bırakacaksan da para-pul için bırak bari . en azından ben öyleyim ne çalışma şartları ne de doğuda çalışmak vs. ülkenin her yerinde her şartlarda çalışırım.yeter ki hak ettiğimiz elimizden alınmasın, doktorların maaşı herkesin dilinde olmasın...

• ben şuan tıp öğrencisiyimde gerçek anlamda bırakmayı çok düşünüyorum. aslında isteyerek yazmıştım ve kazandığımda mutlu da olmuştum ama artık bana göre olup olmadığından emin olamıyorum. bu sene tekrar ygs ye giricem. okulu bırakıp tekrar hazırlanma gibi bi iznim yok ailemden o yüzden sene içinde yapabildiğim kadar hem ygs yi hem tıp derslerini idare ediyorum şimdilik. sınava az kaldı zaten. aslında soracağım şu ki aklımdaki bölüm boğaziçi mis . tıpı bırakıp mis e gitmek ne kadar mantıklı bi karar olur sizce? cesaret etmeli miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbesLang

Gerçek bir örnek:
    Tıpı kazanmış bir çocuk, 1. yıl hazırlık okudu, 2. yıl 1. sınıfta kaldı ve 3. yıl 1. sınıfı yarıda bırakıp tekrar sınava giriyor. Esas istediği yer olan odtü makineyi kazanıyor. Okulun bitmesine 4 yıl var, keza tıptaki eski sınıf arkadaşlarının da.

İyi bir mühendis olursan, çoğu hekimden daha fazla kazanırken, kendine ayırabileceğin daha çok zamanın olur.

Zaten birkaç yıla hekim fazlalığı olacak memlekette. Emeğin karşılığı şimdiden ucuzlatılıyor: sadece kendi muayenehanesinde çalışmak isteyene binbir zorluk çıkartılırken; özel hastane zincirleri gittikçe daha ucuza hekim çalıştırıp karlarını daha da artırıyor, para babaları daha çok kazanıyor. Nitelikli eleman yetiştirmek yerine altyapı olmadan direkt sayıyı artırmanın mantığı budur.

Neyse gidip aklında olan birkaç bölümdeki asistanlarla konuş, daha önünde vakit var. Hangi yolda daha mutlu olacaksan onu seç.

"Nitelikli eleman yetiştirmek yerine altyapı olmadan direkt sayıyı artırmanın mantığı budur. " Bu cümle değişmezse bu ülke gelişmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar konu bana ait, şifresini hatırlayamadığım bir üyeliğim ae9.

Son durum: Tıpı bıraktım, mühendislik okuyorum.

Tıp hakkında da mühendislik hakkında da soruları olanlar PM atabilir. undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chucky Pancamo -- 5 Nisan 2014; 19:06:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbesLang

Gerçek bir örnek:
    Tıpı kazanmış bir çocuk, 1. yıl hazırlık okudu, 2. yıl 1. sınıfta kaldı ve 3. yıl 1. sınıfı yarıda bırakıp tekrar sınava giriyor. Esas istediği yer olan odtü makineyi kazanıyor. Okulun bitmesine 4 yıl var, keza tıptaki eski sınıf arkadaşlarının da.

İyi bir mühendis olursan, çoğu hekimden daha fazla kazanırken, kendine ayırabileceğin daha çok zamanın olur.

Zaten birkaç yıla hekim fazlalığı olacak memlekette. Emeğin karşılığı şimdiden ucuzlatılıyor: sadece kendi muayenehanesinde çalışmak isteyene binbir zorluk çıkartılırken; özel hastane zincirleri gittikçe daha ucuza hekim çalıştırıp karlarını daha da artırıyor, para babaları daha çok kazanıyor. Nitelikli eleman yetiştirmek yerine altyapı olmadan direkt sayıyı artırmanın mantığı budur.

Neyse gidip aklında olan birkaç bölümdeki asistanlarla konuş, daha önünde vakit var. Hangi yolda daha mutlu olacaksan onu seç.

Lutfen yanlis bilgi vermeyelim. Onumuzdeki 20-30 yil turkiye'de hekim fazlaliligi olmasina imkan yok. Bunun 2 nedeni var.

Birincisi tabipler odasi tip kontenjanlarinin asiri artmasina izin vermiyor. Muhendislikte oldugu gibi onune gelen tip acamiyor.

İkincisi turkiye'de doktor ihtiyaci gercekten cok fazla. Ali babacan'i izlemistim televizyonda, "su an tip kontenjanlarini 2 katina cikartsak yine de gelecek yillar icin doktor ihtiyacini karsilayamiyoruz" demisti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Lentisel kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza bakarak bu sektörden olmadığınızı farzediyorum.

Hayat televizyonun bize "gösterdiklerinden" ibaret değildir. Yıllardır "ismen" açılan tıp fakültelerinin haddi hesabı var mı! Ayrıca kaç 2 katı...

http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=100002
  • Hocam ne yaptınız son durum nedir?
  • Sonuç: arkadas seneye mezun insallah ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ben bile bunları başarabilmişken
    sen çok daha ötesini yapabilirsin
    hele ki mühendisliği isteyen biriysen.
    git itünün yüzde 100 ing bölümüne

sonra kas.

ama derece yaparsan koç a falan git. amerika şansını zorla. tıpta kazanacağının çok üstünde para kazanabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_122310503/mpage_3//tm.htm#122371194
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

dostum ben bile bunları başarabilmişken
    sen çok daha ötesini yapabilirsin
    hele ki mühendisliği isteyen biriysen.
    git itünün yüzde 100 ing bölümüne

sonra kas.

ama derece yaparsan koç a falan git. amerika şansını zorla. tıpta kazanacağının çok üstünde para kazanabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_122310503/mpage_3//tm.htm#122371194

Hocam konunun tarihini görmemişsiniz sanırım.

• aynen ona dikkat edemedim. konu sahibi güncel bir konuda bu konuyu paylaşınca yorum yaptım.neyse siteden tamamen çıkıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.