Şimdi Ara

Tıpı bırakıp derece için kaynak önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs lys zamanında sınava girmiştim, ygsde ilk 1000 lysde ilk 5000 yapmıştım şimdi tıpı bırakıp bilgisayar için tekrar sınava gireceğim. Dersler için izlenecek ve çözülecek kaynak önerileriniz nelerdir? Kendi zamanıma ve buradan baktığım birkaç başlığa göre şöyle bi liste oluşturdum tamamlamama yardım eder misiniz (soru işareti koyduklarım buradan gördüklerim yani pek bi fikrim yok, koymadıklarım kendim eskiden çözdüklerim)

Türkçe
    -Hız&Renk paragraf, ALES&Çıkmışlar, 345paragraf?

Matematik&Geometri
    -Karekök, 345, Acil?, Orijinal?

Fizik
    -Palme, Nihat Bilgin, 345?, 3D?

Kimya
    -Palme, FDD, Çap, Endemik, Aydın?

Biyoloji
    -Palme, BilgiSarmalı?, Biyotik?

Sosyal
    -???

İzlenecek kaynak olarak Hocalara Geldik izlerdim ama şimdi konu anlatım videoları daha yaygınlaşmış ve gelişmiştir diye düşünüyorum

-Bıyıklı?
    -Kenan Kara?
    -Vip fizik?
    -Entropi fizik?
    -Umut öncül?
    -Kimyabilen?
    -Görkem Şahin?
    -Senin biyolojin?
    -Selin hoca?

Bu kanallar hangi seviyeye göredir nedir ne değildir yardımcı olur musunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.zelganger -- 7 Ekim 2023; 14:25:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam neden bırakıyorsunuz kaçıncı sınıftasınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Myp neden yapmıyorsunuz dereceniz iyi zaten,son lys’ye girdiğinizi düşünürsek şu an intörnsünüz, o zamanki sıralamalar düşük oldupu için Hacettepe Bilgisayara geçiş yapabilirsiniz

• Requiem41 R kullanıcısına yanıt
    Üç senedir ikinci sınıfım, derslerin zorluğu değil evden ayrılma para kazanma sağlık sorunları konularından dolayı daha çok. Olay bunların arasında sonunu çekici görüp de kendimi dersime adayamamış olmam. İçimden gelmedi yani. Bide aile baskısı da var ailem tıp okumayan insan aç kalır kafasındaydı beni çok zorlamışlardı alttan alttan ben farketmedim bile yönlendirildiğimi, klasik memur kafası işte. Hocam şahsen tıpın ve doktorluğun bana göre olmadığını düşünüyorum özet olarak ama ayrıntı istersen kendi fakültemde gördüklerim veya başka fakültelerde arkadaşlarımdan duyduklarımla nedenleri örnekleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.zelganger -- 7 Ekim 2023; 18:18:32 >
  • Dolandirici33 D kullanıcısına yanıt
    Myp ile tıpa geçmiştim zaten o hakkım kalmadı yani, akademik hayatım biraz deneme tahtası oldu ama bana neyin uygun olup olmadığını farkedebildim en azından. İntörn değilim hocam 2. sınıfım diğer cevapta biraz açıkladım. İntörn olsam heralde dişimi sıkayım mezun olayım başka bişey yapayim kafasında olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.zelganger -- 7 Ekim 2023; 18:16:7 >
  • 1.zelganger 1 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam ben de intörnseniz bırakmayın bitirip başka bölüme başlamaya çalışın diyecektim 2. Sınıfta 3 defa kaldıysanız çok isabetli bir tercih bölüm değiştirmek.
    Paragrafta sıfır risk 345 güzel kitap bolca deneme çözmeye çalışın tyt Türkçede faydasını görürsünüz. ALES çıkmışlarını hemen çözmeyin çünkü ales ve tyt Tr dinamikleri farklı sınavlar biraz, ondan dolayı moral bozucu olabilir, Mart,Nisan uygundur Ales için.
    Biyolojide Bes ulti güzel bir kitap tyt/ayt faydalanabilirsiniz sınava çok yakın.
    Tyt matta önce bilgi sarmal ardından orijinal çözebilirsiniz fakat net artışı bol denemeyle olur Tyt matta, geometriyi de önemseyin.
    Sosyale soru çözmekten ziyade diğer branşları tam pekiştirdikten sonra konu çalışabilirsiniz coğrafya ve felsefede, tarih zaten genelde genel kültür+yorum oluyor.
    Kimya ve fizikte ben 345 soru bankalarını çözdüm. Ardından bolca genel fen denemesi çözerek pekiştirdim.
    Ben bu sene girdim ve Tyt’de 2500 civarı bir sıralama yaptım Tyt adına verebileceğim tavsiyeler bunlar, ayt kısmı beni 8000’e attığı için o konuda daha iyi bir arkadaş tavsiye verse daha iyi olur :)

• Dolandirici33 D kullanıcısına yanıt
    Öneriler için sağolun hocam çok yararlı oldu, konu çalışırken hangi kaynakları kullandınız veya izlediniz acaba? Bide siz de mi okul puanı kurbanısınız yoksa öyleye geçmiş olsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Mat Kanalı (Üni için)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben YouTube kullanmadım bir kaç defa dışında, genelde okulda dinledim halledemediğim yerlerde özel ders aldım fazlaca. Fakat sanırım siz Yt’den çalışacaksınız forumda Yt’den dinleyip çok iyi dereceler yapmış arkadaşlar var, umarım görüp tavsiye verirler :)
    Kitap olarak biyoloji ve kimyada meb kitabını okudum, ÖSYM bu branşlarda meb kitabına çok bağlı oluyor. Fizik ve matematikte konu için herhangi bir kaynak kullanmadım, daha çok ders aldığım hocaların notları.

Hocam benim de akademik hayatım deneme tahtası oldu ve ciddi psikolojik sorunlar çekiyorum bu yüzden.Siz bu aşamayı nasıl yenebildiniz?3 yılınız boşa gitmiş gibi hissetmiyormusunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CH3COOH C kullanıcısına yanıt
    Yendim diyemem hocam ben de, psikoloji üzerine pek iyi bir etkisi yok o bi gerçek ve zaman zaman o şekilde yıllarımı harcamış hissediyorum tabi. Ama o 3 senede farklı sorunlarım da oldu beni okuldan uzaklaştıran ve uzaklaşmasam belki de neyi isteyip istemediğimi farketmeyecektim kendimi zorlayıp son sınıflara gelecektim hatta belki de yıllar sonra farkedecektim o zaman da çok geç olmuş olacaktı veya ben çoktan yontulmuş olacaktım.

Yani o zamanı cidden oturup bomboş duvara bakıp geçirmediysen yaşadıkların üzerine düşünüp kendince ders çıkarıp onlara göre kararlar aldıysan çok da boş geçmemiş oluyor aslında deneyim oluyor. Boşa harcadım diye baksan da haklısın tecrübe oldu diye baksan da haklısın bakış açısı biraz, ama işte boşuna zamanını harcadın, hiçbir şey yapmadın şu ana kadar, şimdiye kadar bunu şunu yapmış olman lazımdı bak herkes yolunu buldu sözleri falan sana mı ait yoksa ailenin çevrenin vs kendi fikirleri sana söylüyolar da sen mi kafanda büyütüyosun iyi ayırt etmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.zelganger -- 9 Ekim 2023; 0:37:5 >

• Youtube kaynak önerileri;
    Matematik : Eyüp B
    Biyoloji : Senin Biyolojin
    Fizik : Özcan Aykın, ESŞ
    Kimya : Benim Hocam Kimya, Kimya Adası
    Türkçe : Önder Hoca, Rüştü Hoca, detaylı istersen Benim Hocam
    Geometri : Kenan Kara

Daha çok örnek veririm fakat bu işler bence biraz da bireysel oluyor. Sonuçta konular aynı bir hocanın anlatımı hoşuna gitmeyebilir çok alternatifi var biraz denemen lazım. Umarım hedeflerinde başarılı olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumumuz benzer. Ben de diş okuyorum fakat biraz yönlendirilerek geldiğimi fark ettim. Hekim olmak bana göre değil. Bu sene okulun yanında yks çalışacağım. Matematik'de orijinal,3d,345,bilgi sarmal iyidir. Fizikte palme daha eski nesildir yanına 345 alınabilir.
    Biyolojide bence piyasadaki çoğu yeni nesil kaynak okeydir.
    Kimyada orbital güzeldi.
    Tyt sosyal ve fen için kaynağa gerek olmayabilir. Ben adam gibi çalışmadan 17/3 17/3 yapmıştım.
    Türkçe de hız ve renk in paragrafına ben de dahil tüm arkadaşlarım sövüyorduk.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Myguvn kullanıcısına yanıt
    Farketmiş olmanıza sevindim hocam, beraber götürmeye çalışmanızın sebebi güzel sıralama gelmezse diye mi? Teşekkürler kaynak önerileri için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.