Şimdi Ara

Tıpçıların hayatı yok !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
14
Favori
7.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam tıpçıların sosyal hayatı bana göre 15k kazanan bir adamla kıyaslarsan sıfırın altında diyebilirim nedeni ise acık a ortada 15k alıp laf anlamaz yaslilarla ugras insan pisligiyle ugras nobet tut falan filan aynı sekildd bir 15k alan muhasebeciye bak c.tesi pazarı cook rahat var is hayati guzel gunde onlarca adamla muhannet kuruyorsun bunu cogalt esnaf olarak ekle 15k kazanan esnaf doktordan daha avantajlı parasına göre en sosyal hayatı sıfır olan meslek doktorluktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Paraya göre de değişiyor işte bu durum . Her grup ve meslek kıyaslamasında farklı . Mesela düz aile hekimi olup diyaliz hekimi olanlara haftada 3 gün 5 er saat çalışıp 5k alıyor . Sizin her gördüğünüz doktor acilde nöbet tutmuyor . Uzmanlar haftaiçi normal mesai çalışıp 35-40 koyanı oluyor en kötüsü 15 atıyor cebe . Bazıları da daha zor kazanıyor .

    Yani tıptaki herkes insanlarla uğraşıp didinmiyor . Bölümden bölüme göre değişik ama bunu genele indirgediğimizde maaş/emek oranı en düşük meslektir . Mühendisler de bundan bir adım sonra gelir büyük ihtimalle .

    Kolay para tıp mühendislikle değil esnaflıkla , müteahittlikle , ticaretle , pazarlamayla olur . O sizin dediğiniz işletmeyle falan da değil . Galeri , inşaat sektörü , dersanecilik , özel lisecilik gibi daha ticari işlerdedir . Mühendis , doktorlukta vs kolay para arayan üzülür zaten .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Parası için çekilecek meslek değil zaten mesleklerin kutsalligi onemli bir meslek için yemin edip başlıyorsun ne kada ronurlu ve guzel bir meslek ayni sekilde muhendislik dunyayınin gelismesine olanak saglayan yegane meslek muhendis inovasyon yapmadan gelistirmeden ne tıp ne kamu ne ogretmenlik ne galericilik ilerlerle saygın meslekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Parası için çekilecek hiçbir meslek yok bence ama tıp bunların en kesini gibi geliyor bana da . Gerçekten onurlu bir meslek . Yani insanların kendinde anlayamadığı şeyi belki ölüm korkusuyla sana geliyor . Ama sen bilgini ve yeteneğini kullanarak çeşitli şeyler yapıyorsun ve iyileştiriyorsun . Atıyorum tahlil sonucu değerlendirmek bile farklı bir şey . Duygusu farklı kelimelere dökemiyorum . İnsan sağlığı söz konusu olduğu için bir ayrıcalık söz konusu .

    Mühendisler ülkenin kalkınmasında , öğretmenler belki de en önemli şey olan geleceğimizin emaneti çocuklarımızda etkili . Her mesleğin bir albenisi var . İnsan sağlığını anlamak vücutta olan şeyleri öğrenmek bir hastalığın tedavisini öğrenmek belki de bulmak da apayrı şeyler . Bunlardan alınan zevkler paradan ayrı şeyler . Eşsiz şeyler .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel söylüyorsun fakat senin hissetigin duyguları acaba seninle birlikte mezun olacak 15k adam bunu hissediyor mu?

    Bazilari yuzune dahi bakmadan kontrol etmeden teshis koymadan yolluyor doktor ihmalinden nice hastalar oluyor



    En basiti annemin ayagı kirıldı 3 doktoro gittik cıkik zedelenme ve gecer diye resmen gonderdi bizi annem resmen ayagini basamiyor ama bise yok diyorlar film çektik ona baktiklari halde tip okuyan kuzenlerime gosterdim bise diyemediler ben bu kadar tıp kontenjanına dahi karsıyım ama yapacak bise yok 2milyon genci oyalamak için iyi yontem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Valla içine girince ben de anladım . Ben yalan yok böyle dersle vs çok alakalı bir tip değilim okulumdakilere göre . Ortalamalarım vs iyi ama derslere gitmeyi sevmem fakan kendim çalışırım . Ama tıpta böyle farklı şey lazım . Ders çalışmaktan başka bir şey . Soğukkanlılık , bilgiyi uygulayabilme ve kendine güven . Çoğu doktor adayında şu an bu yok . Maalesef kontenjan çok fazla ve bu sınava ekstra başka şeyler de gelmesi lazım .

    Mesela adamın notları 85 üstü . Pratik sınava giriyoruz . 1dk içinde mikroskopa bakıp verilen şeyi tanıyacak ve okla sorulan şeyi yanıtlayacak . Adam teorik dersleri coşturuyor hepsi ezbere biliniyor . Ama süre açısından vs paniğe girince sınavdan 40-50 alıyor ve büte kalıyor . Bu adamın teorikleri full ama . Tıpta elbette teorik de lazım ama pratiğe de aşırı ihtiyaç var .

    Maketten kan almayı öğreniyoruz . Altı üstü maket . Adam şırınganın paketini açıp kan alamadı . Bu kadarı da pes dedirtiyor doğrusu .

    Keşke insanlar sadece para pul kaygısıyla yazmasa . Gerçekten zaman ilerledikçe böyle oluyor ve bu sadece tıp için bmyle değil . Mühendislik , öğretmenlik , hemşirelik , tamircilik . Türkiyenin her alanından bir sürü insan mutsuz , mesleğini sevmiyor . Hatta her mesleğin kendi içinde çalışanlarından %50 den fazlası işini sevmeyerek yapıyor . Bu kadar da eminim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Okuduğum en iyi konulardan biri. Teşekkürler
  • ben elendim beyler
  • hocam ben de ege tıp düşünüyorum ancak ege'de okuyan birkaç arkadaşım çok zor falan diyor ancak bu insanlar sizin de bahsettiğiniz kişiler gibi biraz çalışma bağımlısı kişiler yine de benim biraz gözüm korkuyor, sizce zorluk açısından nasıl bir fakülte ?
  • hocam iyi günler ben bu sene tercih yapıcam ve sıralamam 17k doğudaki tıpların tutabileceğini düşünüyorum; YTÜ ve Hacettepede bilgisayar mühendisliğide tutabilir durumda, bu üniversite ve bölümlerden mezun olup yutdışına açılabilme konusunda kararsızım. sizce bir tıp fakültesinde ortalama üstü bir öğrencinin yurtdışına açılabilmesi ne kadar zordur? çevrenizde yutdışında doktorluk düşünen kimseler varmı, varsa ne durumdalar ?
  • şu forumdaki en güzel yazı bu herhalde
  • muglatıp M kullanıcısına yanıt
    Muğla tıpın neresinde hayat var. Dağın başına kurmuşlar üniversiteyi. Çevresinde bi şey yok. Eğitimi de köklü değil. Ee denize kıyısı var diye mi yazdın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FullSpeedAhead kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumlarından ötürü teşekkür ederim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fisherandsons F kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuya sana özelden veya buradan yazı yazacağım . Yeni yazmayı düşünen herkes ege zor kalır mıyım diye soruyor . Aşırı dellendiğim bazı aptalların söylediği bu söze gıcık oluyorum iyice açıklarım .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kocamanman K kullanıcısına yanıt
    Dostum sana da akşam ayrıntılı bir yazı yazacağım ksuura bakmayın lütfen meşgulüm bugün yola falan çıkıcam . Ceapsız bırakmam ama .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam aile hemimliği için tus gerekmiyor mu öyle yazmışsın da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    Aslında gerekiyor . Gerekme şeyi yeni geldi . Puanları gerçi çok yüksek değil ama ben farklı şeyi kastetmiştim . Aile hekimliği için tus lazım . Doğru söylüyorsun .

    Tus olmadan pratisyen olarak halk sağlığı merkezlerinde , çeşitli böyle merkezlerde , acillerde çalışılabiliyor . Aile hekimliğinin de pratisyenliği var mı bilemiyorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birileri gene tıp kazanmış (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kocamanman K kullanıcısına yanıt
    Ben de tıp fakültesinde okuyup az da olsa yurt dışına gitmeyi düşünüyorum şu anlık . Şimdi bu boun ve odtüde övülen yurt dışı denkliği var denilen dalga tıp fakültelerinde de var . Buna akreditasyon deniyor .

    Fakat tıp fakültesi insanla alakalı daha kişisel bir alan olduğundan özel bir kurumla anlaşma sağlayıp direkt projelere başlaamıyorsun . Karşında hasta olucak . Farklı dilden ve farklı bir milletten ve onu anlayacaksın . Bu yüzden de ekstra bir takım gereksinimler bekliyorlar . Bu da dil . Mesela ingiltere ve kanada ielts sınavı bekliyor . Almanya almanca bir sınavdan belli bir ortalama bekliyor . Eğer buralarda uzmanlık yapmak istersen de bu dil sınavlarına ek olarak tus benzeri bir sınava giriyorsun . İngilterede PLAB bu sınavın adı .

    Yurt dışına çıkmak kolay mı ? Bence değil . Olmamasının sebebi doktorların önünü tıkaması değil . Pek de gerek olmaması . Zaten yaşam standardın burda da yüksek olunca aileni , sevdiğini bırakıp gitmek zor geliyor . Üniversitede 6 yıl okuyacaksın . Sevdiğin biri illaki olur , ailen eşin dostun olur bırakmak zor . Maddi olarak da iyiysen gitmezsin . Ama dil olarak kendini geliştirirsen gayet rahat gidilir .

    İnsanlar tıpçıların hepsi amele gibi nöbet tutuyor mühendisler de evden 10k dolar kazanıyor zannediyor . Haftada 1 ameliyatla 50k dolar alan yurt dışlarından teklif alan kaç doktor var hiçbiri bilmiyor tabii :D . Yani dediğim şey istekle alakalı . Yurt dışına çıkmak istiyorsan her meslekten çıkarsın . Amacın neyse o doğrultuda gidersin . Ama bir şeyleri bırakmak kolay değil . Ayrı ilde sevgilim var ve ailemden ablamdan apayrıyım . Bu yüzden artık çıkmayı düşünmüyorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    hocam yine 55 puan gerekiyor aile hekimliği için de. kaç kişi alıyor ki o kadar puanı 4 de 1 orandı sanırım. gerçekten zor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.