Şimdi Ara

tıp yazmayan türk gençliğinden umutluyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ülkeyi tıpçı ol işin garanti diyenler bu hale getirdi

her koldan mühendislik yazan gençlik yeniden inşa edecek

• tr 2.si olup tıp yazan da var ilk 100den müh yazan da var ilk 5kdan tıp yazan da var 100kdan müh yazan da var 30kdan tıp yazan da var. yani sadece tercih edilme eğilimi azalıyor, tercih eden yine 5kdan da tıp yazıyor. yine kontenjanlar doldu yine tercih eden etti. kimse tıp kontenjanlarını boş bırakmadı bu kadar olaya rağmen.
    kimin neyi tercih ettiğine karışacağımıza zamanında en iyi bölüm sayılan bir bölümün bu hâle gelmesine nelerin sebep olduğuna bakmak, onların düzelmesini sağlamak lazım.
  • Güzel bir geleCENG için CENG 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 2018de bir projem vardı gelin ilk 5kdaki herkes mühendislik yazsın hayalim gerçekleşiyor

önceden ilk 50kda sadece 1500 kişi bilgisayar yazardı

şimdi ilk 50k da 10bin kişi bilgisayar yazıyor 

• Bir tipci olarak bence de yuksek dereceli yani ilk 5k tayfanın temel bilim, muhendislik vs. yazması daha doğru. Ülke adına da daha iyi ama ileride 100k lardan tipa giriş gibi bir şey söz konusu olursa sikinti. 5-50k arasi tip, ilk 5 10k müh diyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • temel bilimler de ileride hak ettiği değeri görür diye umuyorum

• Hocam tıp okuduğunuzda illaki devlet hastanesine gir 8-5 çalış demek değil ki tıpta da akademiden, temel bilimden ilerleyebilirsiniz bilim yapabilirsiniz. Ülke adına yapabileceğiniz şeylerin haddi hesabı yok hayal gücünüz nereye varıyorsa artık. Maalesef tıpçıların çoğu klinik seçiyor (seçilmesi zorunlu bırakılıyor) orası ayrı. Vizyon meselesi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 17 Ağustos 2022; 21:28:9 >
  • andrew__neiman A kullanıcısına yanıt
    Hocam burada akademide ilerleyen, taa amerikadan çok özel eğitim almış hocalarin akademide nelere maruz bırakıldığıyla alakalı yazılar vardi. Yani TR de o dediğiniz iş yaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 17 Ağustos 2022; 21:28:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    güzel bi geleCHENG için ChEng diyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşte dedim ya yukarda türkiyede seçilmesi zorunlu hale geliyor değer görmüyor. Yurtdışında durum çok daha farklı. Mühendis de aynı şekilde her mühendis gidip yeni bir şey mi icat ediyor yok özel sektöre gir çalış. Yani iki yol da güzel kullanmasını bilene.

• Ben bunu matematik hocama dedigimde gulmustu tum sinif aw cok mantikli bir sey di aslında

• tr 2.si olup tıp yazan da var ilk 100den müh yazan da var ilk 5kdan tıp yazan da var 100kdan müh yazan da var 30kdan tıp yazan da var. yani sadece tercih edilme eğilimi azalıyor, tercih eden yine 5kdan da tıp yazıyor. yine kontenjanlar doldu yine tercih eden etti. kimse tıp kontenjanlarını boş bırakmadı bu kadar olaya rağmen.
    kimin neyi tercih ettiğine karışacağımıza zamanında en iyi bölüm sayılan bir bölümün bu hâle gelmesine nelerin sebep olduğuna bakmak, onların düzelmesini sağlamak lazım.

• Hocam nesil gümbür gümbür geliyor umudumuz var eyvallah. Bu dedikleriniz ülkenin en iyi üniversiteleri için mi gecerli? yoksa Tüm üniversiteler için mi diyorsunuz ?

• andrew__neiman A kullanıcısına yanıt

hocam bu detayı hep atlıyorlar. ben araştırmacı olmak için seçtim doktorluğu. her doktor aile hekimi ya da klinik de çalışacak diye bir gerçek yok. ki cerrahinin de başarılı ve yetenekli insanlar tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum

• hocam şimdilik türkiyede bilime önem verilmiyor zaten. iyi bir doktor yurt dışında araştırmacı olarak görev alabilir. illa klinikte çalışmak zorunda değil.

• Öyle hocam maalesef. Tıp çok dala ayrılıyor herkes dahiliye pediatri kardiyoloji yazacak devlet hastanesinde ömür çürütecek diye bir şey yok ki. Insanların biraz ufkunu açması lazım diye düşünüyorum. Kendine yeni bir şey katmak isteyen ülkesinde katkıda bulunmak isteyen insan her zaman bir yolunu bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andrew__neiman -- 17 Ağustos 2022; 21:49:41 >
  • Buraya bi Chengaver simgesi bırakıyorum  

• noobodynow kullanıcısına yanıt

hekim çocukları genelde tıp yazdı bizim üniversiteye giren hocalarımızın çocukları

onlar dereceyle yazmışlardır 

• ülkenin en parlak yılları tipin popüler olduğu yıllardı bu arada

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

2008den sonra baya popülerleşti nedeni de tam gün yasasına geçildi ve hekimlik mesleği garanti meslek oldu ve performans oranından maaşlar ciddi oranda arttı bu yüzden tıp fakültesi puanları acayip derece arttı

----------

2000 senelerinde o kadar yüksek değildi bizim fakülte yine iyiydı ama mesela gazi falan 6-7binle alıyordu ama orada istanbulda falan çalışan hekimler ciddi oranda 30bin dolar falan alıyordu ama aynı durum mühendislik için geçerliydi onlar da ona benzer alıyorlardı ve özelde kadın doğum olmak muhteşem bir şeydi

ama pratisyen olup işsiz olanlar da vardı özellerde iş bulamıyorlardı ve mecburen uzman olmak zorundaydılar

----------

şimdi bu performans yönetmeliği çıktı yine 2008deki gibi olmasa da ciddi oranda iyileştirmeler yapıldı

• idealist tıpçı dostlarıma bi eleştirim yok. 6 sene okur bi de en kolay branşı seçer parasına bakar diye yazdırıyor aileler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.