Aslında tıp fakültesini isteyerek yazmıştım ama forumda ve sosyal medyada tıp hakkındaki yorumları gördükten sonra iyice soğudum, çoğu doktor tıp okumayın diyor.(Mühendisliğe kaymak üzereyim) Bir de tıp fakültelerinin neredeyse 3-4k gerilemesi beni korkutuyor. Sizce tıp fakülteleri nereye doğru gidiyor yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim |
tıp yazdım ama içimde bir pişmanlık var

-
-
Hocam tıp hiçbir zaman bitmez. İnsanların ne dediğine bakma. Doktorluğu seven bir doktor ile 30 dk konuşsan iyiki tıp yazmışım dersin. Mühendislikte de aynı şey geçerli. Şuan önüne gelen mühendislik yazıyor saçma bir şekilde. Bence ileri zamanda doktorların önemi daha fazla artacaktır. Her zaman belli senelerde böyle yükseliş düşüşler oluyor. Örn inşaat mühendisliği. Çok popüler olan zamanda yazanlar okul bitince patladı. (Not cengdeyim ben)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam insanların ne dediğini boş verin. Turkiyede zaten su an her meslek sıkıntı. Ülke düzlüğe çıkarsa yine en iyi şartlarda olanlar doktorlar olacak bence. Ayrıca yurt dışı imkanı da olan bir bölüm. Yani her türlü avantaj
Hocam o iş size göreyse ve buna inanıp kendinizi adarsanız ne para derdiniz kalır ne güvenlik sıkıntınız kalır. Ne güzel tıpı isteyerek yazmışsınız (ben isteyemedim benlik değilmiş iyi ki farkına vardım.). Ayrıca gerilese ne olacak anlamıyorum. Girdikten sonra sıralama bizi neden bağlasın ki? Tıp fakülteleri hakkında bişey diyemiyorum ama tıpı isterken sokak laflarından dolayı mühendisliğe kaymak sizin için kötü olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
endüstri mühendisliği ile tıp arasındaydım tıp ağır bastı
-
Daha bölüme başlamadınız sanırım? Bu sene mi tercih yaptınız?
Usta şimdi sen öyle bir konu açmışsın ki herkes ne dese yanlış . Bak ben 6. Sınıf tıp öğrencisiyim . İntern olarak şu an egede çalışıyorum . Bir ton nöbetim vs var ve çok mutluyum .
5500 maaş dediler fakat hala 1500 yatıyor . Böyle şeylere dehşet sinir oluyorum . Şimdi yönetmelikte gene bizi etkileyen bir şey çıktı moraller bozuldu mesela . Ama her şey olabiliyor . Ben doktorluğu seviyorum sıkıntım yok . Asistanlardan vs seven de bir çok kişi tanıyorum . Sevmeyen de .
Bu yüzden herkes kendi yolunu çizmeli . Mesela ben direkt insan görmeyim diyorsan yazma tabiki bu fakülteyi . Veya doktor olayım görmeyim diyorsan zaten seçenek bol . Tusta ona göre tercih edersin .
Şu da bir gerçek onu söylemeden etmek istemiyorum . Tıp kesinlikle çok stresli ve ağır bir branş . Buradaki liseli arkadaşlarım bir şeyler atıp tutabilir onları bilemiyorum . Bu ağırlığıyla beraber 6 sene . Mesela arkadaşım odtü makinadan mezun oldu hazırlık vs okumadı tak diye bitirdi . Güzel bir rakama çalışıyor . Ben yüksek lisans mezunu olmama rağmen ondan dehşet farklı bir para ile çalışmaya maalesef başlayamıyorum . + olarak çalışma şartlarım daha kötü . ( mesela nöbet olayları . )
Fakat şu da bir gerçek ki buna senin benden daha az endişelenmen lazım . Şu an zaten sistem rezalet . Fskat birkaç hamle yapılıyor gibi . Senin zamanına düzelme şansı var . Benim asistanlığımda ise bu şans daha az .
Diğer bir bakış açısı da yurt dışı . Ülkede mühendisin değeri de yok ki . Sektördeki arkadaşlarım da mutsuz . Okulları dehşet , ortalamaları dehşet . Hepimiz en kötü ilk 3k ya girmiş arkadaş grubuyuz . Onlar da yurt dışı düşünüyor .
Sen de doktor olmayı düşünüyorsan 6 senede at temelini git . Herkese de çok şey yapma . Ama vebalini de almak istemiyorum . Tekrar söyleyeyim . Ağır , stresli , insanlarla çok temas ettiğin bir branş . Zorunlu hizmeti , icapı vs var . Bunları bil ona göre hareket et
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte gerçekler...
Hocam yüksek lisans nasıl yaptınız ben onu çözemedim?
Bu arada 5.5k dediler o kadar niye yatmıyor çok garip ya.
Tıp mezunları yüksek lisans mezunu olmuş oluyorlar .
O niye öyle oldu ben de anlamadım . Bir şeyler yapıldı edildi diyorlar ama asla olmuyor . Sırf bu haberden ötürü ev sahipleri kiraları arttırmaya çalıştı . Ortalıkla yüz göz ettiler bizi sadece .
Netice olarak da 1 haftalık + 1 aylık 2 maaş aldım . İkisi de aylık 1500 olacak şekilde hesaplandı . Bu ay yatacak olandan da herhangi bir umut kesinlikle yok . Sadece çalıştığımızla bekliyoruz .
Hazırlık okuyacaksan sıfır sıkıntı seneye ek madde 1 ile geçersin istediğin mühendisliğe bu arada karar verirsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
:( umarım her şey yoluna girer, istediğiniz gibi olur hocam.
Hocam 5500 muhabbeti hastanedeki ortamı etkiledi mi
Hemşireler, memurların tavırları vs değişti mi
dis hekimligi mezunlari da yuksek lisans mezunu sayiliyor mu?
Maalesef bir bilgim yok bu konuda .
-
5500 muhabbeti sosyal hayatı inanılmaz etkiledi . Kira artış oranları %25 belirlendi bildiğiniz üzere ve ev sahipleri öğrencilerle bir ton kavgaya tutuştu . Hem %25 ten hem de 5500 den . Hani nereden biliyorsunuz diyebilirsiniz ikisi de olabilir tabi . Fakat bazıları istediği %150 lik artış sonrası ne olacak zaten 5500 alcakmışsınız gibi cevaplar verdi oradan biliyorum .
Hastane içi ortamda çalışanlar anlamında bir tavrın değiştiğini duymadım , görmedim . Keşke bir de alabilsek :(
-
Doktorların çoğu mesleğini sevmeyen memnuniyetsiz insanlar bence bunun sebebi bir dönem fen lisesi kazanan çoğu kişi bilinçsiz şekilde tıpa yönlendirildi aksi hiç düşünülmedi o zamanki kazanç durumu ve prestij tercihleri şekillendirdi
Ben de ceng yazdım şimdi seneye tıpa geçmeyi düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big top -- 3 Eylül 2022; 22:1:44 >
Hocam bildiğim kadarıyla meclis tatilde diye 5500 verilmedi.Karar meclisten sonra verilir herhalde.Nede olsa cumhurbaşkanı kendi ağzıyla söyledi
-
Şu anda herkes biliçsizce cenge gidiyor ben değişen bir şey görmüyorum açıkcası
-
Neden
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam tıp hiçbir zaman bitmez. İnsanların ne dediğine bakma. Doktorluğu seven bir doktor ile 30 dk konuşsan iyiki tıp yazmışım dersin. Mühendislikte de aynı şey geçerli. Şuan önüne gelen mühendislik yazıyor saçma bir şekilde. Bence ileri zamanda doktorların önemi daha fazla artacaktır. Her zaman belli senelerde böyle yükseliş düşüşler oluyor. Örn inşaat mühendisliği. Çok popüler olan zamanda yazanlar okul bitince patladı. (Not cengdeyim ben)
|
Usta şimdi sen öyle bir konu açmışsın ki herkes ne dese yanlış . Bak ben 6. Sınıf tıp öğrencisiyim . İntern olarak şu an egede çalışıyorum . Bir ton nöbetim vs var ve çok mutluyum .
5500 maaş dediler fakat hala 1500 yatıyor . Böyle şeylere dehşet sinir oluyorum . Şimdi yönetmelikte gene bizi etkileyen bir şey çıktı moraller bozuldu mesela . Ama her şey olabiliyor . Ben doktorluğu seviyorum sıkıntım yok . Asistanlardan vs seven de bir çok kişi tanıyorum . Sevmeyen de . Bu yüzden herkes kendi yolunu çizmeli . Mesela ben direkt insan görmeyim diyorsan yazma tabiki bu fakülteyi . Veya doktor olayım görmeyim diyorsan zaten seçenek bol . Tusta ona göre tercih edersin . Şu da bir gerçek onu söylemeden etmek istemiyorum . Tıp kesinlikle çok stresli ve ağır bir branş . Buradaki liseli arkadaşlarım bir şeyler atıp tutabilir onları bilemiyorum . Bu ağırlığıyla beraber 6 sene . Mesela arkadaşım odtü makinadan mezun oldu hazırlık vs okumadı tak diye bitirdi . Güzel bir rakama çalışıyor . Ben yüksek lisans mezunu olmama rağmen ondan dehşet farklı bir para ile çalışmaya maalesef başlayamıyorum . + olarak çalışma şartlarım daha kötü . ( mesela nöbet olayları . ) Fakat şu da bir gerçek ki buna senin benden daha az endişelenmen lazım . Şu an zaten sistem rezalet . Fskat birkaç hamle yapılıyor gibi . Senin zamanına düzelme şansı var . Benim asistanlığımda ise bu şans daha az . Diğer bir bakış açısı da yurt dışı . Ülkede mühendisin değeri de yok ki . Sektördeki arkadaşlarım da mutsuz . Okulları dehşet , ortalamaları dehşet . Hepimiz en kötü ilk 3k ya girmiş arkadaş grubuyuz . Onlar da yurt dışı düşünüyor . Sen de doktor olmayı düşünüyorsan 6 senede at temelini git . Herkese de çok şey yapma . Ama vebalini de almak istemiyorum . Tekrar söyleyeyim . Ağır , stresli , insanlarla çok temas ettiğin bir branş . Zorunlu hizmeti , icapı vs var . Bunları bil ona göre hareket et |
Benzer içerikler
- 60 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- kenko alarm kapatma
- sınav giriş belgesi 2 sayfa çıkıyor sorun olur mu
- grammarly türkçe
- bilgi sarmal ayt matematik deneme cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X