2000 lira filan gommusuzdur makineye < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıp vs İTÜ Yapay Zeka (2. sayfa)

-
-
neden böyle dediniz hocam biraz açar mısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam inanın bilmiyorum. En son yazı tura atıp seçicem
. Bir insan yapacağı mesleği nasıl seçemez anlamıyorum. Sanırım sınav senesinde sadece bir hedefe takılı kalınmamalı. Ya da tıpa çok sövülmemeli
Dediğiniz gibi tıpa hiç ısınamadıysanız yapılabilir. Yalnız bölüm yeni açıldığı için myp ile bile olsa yatay geçiş yapılmıyor olabilir şu an, onu iyi araştırın. Bu arada odtü endüstri gideyim bilgisayarla çap yapayım veya itü yapay zeka gideyim bilgisayarla çap yapayım lafta söylemesi kolay şeyler. En az 3.9 ortalama yapmanız lazım ki ne itüde ne odtüde bu hiç kolay değil.
Yukarıdaki yorumların çoğu boş, birisi odtu endüstri kolay demiş, birisi itünün öğretim kadrosunu beğenmemiş. Fazla ciddiye almanızı tavsiye etmem bu forumdaki arkadaşları.
Ayrıca itü yapay zekanın ders programına bakarsanız çoğu ders bilgisayar mühendisliği bölümünden alınıyor, ayrıca programda olmayan bir derse akademisyenle konuşup misafir öğrenci olarak katılabilirsiniz. Yani derdiniz öğrenmekse herkes yardımcı oluyor. Son olarak nereye giderseniz gidin çap yaparım zaten diyerek gitmeyin, sadece girdiğiniz bölümü okuyacaksınız gibi düşünün.
Bu arada deu tıp hem ortam olarak hem de eğitim olarak çok güzel bir fakülte, eğer biraz bile olsa tıp okuyabilirim diyorsanız bence orada devam edin. Türkiye'de doktorluk kadar prestijli bir meslek yok, ha her geçen gün değeri düşüyor ama yine de çok iyi paralar kazanabilecek ve saygı duyulacak bir pozisyonda olacaksınız. Tercih sizin tabii ki, iyi düşünün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
birbirinden çok uzak iki alan arası vs atmak çok saçma değil mi birinde insanlarla uğraşıyosun direkt diğerinde makinelerle ayrıca yeni açılmış bu bölüm bence (altını çiziyorum bence) gereksiz yapay zeka dediğin şey makine öğrenmesidir yani veridir bunuda endüstri, bilgisayar , istatistik gibi alanlarda okuyan insanlar yapabiliyor zaten bu bölümün açılma sebebi bence popülarite bunun sonu mekatroniktir
-
Patlamaz hatta daha da ilerler bence
Vs benim adıma dostum yoksa haklısın ikisi tamamen ayrı şeyler. Mekatronik olayı gibi olması beni de korkutuyor fakat sonuçta bundan belki de 20 yıl önce ceng için de aynı şey söyleniyordu belkide. ceng isteyenlere de elektronik oku deniyordu.
-
Hocam yorum için sağolun. Aslında doktorluk ile ilgili bir sıkıntım yok. Tıp eğitimi benlik değil diye düşünüyorum. Yazılıma ilgisi olan biri olarak matematik fizik seviyorum ben. Ezber değil de işlem yapmayı şu an bunları da tıpta bir şekilde (en azından kendimi tatmin edecek) yapabilir miyim düşünüyorum. Bir de bugün bir arkadaşım bir şeye ilgi duymakla mesleğini yapmak farklı bir şey dedi mantıklı da geldi. İki güne istanbula gidip itüyü gezicem, konuşcam bakalım.
-
İtü ehb yaz ai yönel bence. İtünün en donanımlı köklü ve sağlam bölümü ehb. Ya da kontrol otomasyon yazıp da yönelebilirsin. Kontrol daha mantıklı olabilir eğer kesin kararın ai'den yürümekse. Eğer bütün ömrünü hayat kurtarmaya adayacak kadar istekli değilsen yani GERÇEKTEN doktor olmak istemiyorsan tıp kesinlikle yazılmaz. Yurtdışı yapma ihtimalin düşük, aşırı uzun ve zor bir süreç, maaşlar düşük, çalışma koşulları kötü vsvs. 3. Sınıftayım ve 1. Sınıfta aldığım fizik ve kimya dışındaki hiçbir bölüm dersime yurtiçi doktoralı biri girmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 28 Temmuz 2021; 10:23:15 >
su forumdakileri dusuk zekalıları dinlemeyin yapay zeka bolumu gayet onu acık ve bilgisayarın da guncele en uygun alt koludur. bilgisayar muhendisliginde goreceginiz cogu seyi de bu bolumde goruyorsunuz zaten digerleri de secmeli olarak veriliyor sadece birkac matematik dersi eksik onlar da cozulecektir. bu forumdaki cogu tip daha bolumu bilmeden curriculumuna bakmadan konusuyor
ayrıca bu versusta tıbbı secen net vizyonsuzdur, memur zihniyetlidir
-
İtü- Yapay Zeka ve Galatasaray- Bilgisayara geçiş için başvuru yaptım. Umarım hayırlısı olur.
Hayırlı olsun hocam, gittiğiniz yerde mutlu olursunuz umarım. Olur da itü olursa bir çay ısmarlarız yeni arımıza :D
Bu arada myp ile yatay geçişte itu ai kaç kontenjan açmış, bir bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helbram -- 18 Ağustos 2021; 14:8:41 >
Yorumunuz için sağolun hocam. Şöyle benim bildiğim YÖK yönetmeliğinde genel kontenjanın %30 u kadar olmak zorunda diye biliyorum. Geçen sene 40+1 kişi aldığı için 12 diye biliyorum hocam.
Merhaba. Ben de dokuz eylul tıp d3 ogrencisiyim. Dönem 1 kurul 3 e calisirken tıptan o kadar nefret ettim ki ben de sizinle ayni düşüncelere sahip oldum, yatay gecis verip kurtulmak istedim. Ancak sonradan tıpa bir şekilde alışıyorsunuz, hatta çok seviyorsunuz. En azından bende öyle oldu. Lise hayatim boyunca muhendislik istemiş birisi olarak şu an iyi ki tıp diyorum.
Ki sizin durum cok daha farkli, kampuse gitmediniz, onluk giymediniz, sadece bilgisayardan anatomi biyokimya dinlediniz. Ezber gelmesi cok normal. Belki seneye cok farkli dusuneceksiniz?
Gerçekten cok zor bir karar, umarim sizin icin en iyisi olur. Isterseniz ozelden de tanisip konusalim belki okulla alakali sorularınız vardir kafanıza takilan
Tıpı bırakmayın , anne babam doktor ve dediler ki yapay zekaya hakim olmayan doktorun geleceği olmayacak
Siz tıpa devam edip , kendinizi yapay zeka ile entegre edin
hocam her gün şu kargaşayı yaşıyorum beynimde :D umarım geçtiğiniz yerde mutlu olursunuz. Bir yandan usmle ye hazırlanmak için kaynaklar arıyorum bir yandan böyle konular görünce kontrol otomasyon veya ytü bilgisayara yatay geçiş yapmak istiyorum. bakalım bu sene okul açık olursa konuları deneyimleyeceğiz seneye geçsem de çok geç olmaz diye düşünüyorum başarılar size.
-
Forumda piyasayı bilmeyen kişilere aldanmayın. Yapay zekâ ile ilgili birçok iş var. LinkedIn'e girin Data Scientist, Data Engineer, Machine Learning Engineer, Computer Vision Engineer rollerini aratın bunlar yapay zekâ ile ilgili rollerdir bunların ilan sayısı, diğer yazılım ile ilgili alanlara göre daha azdır ama birçok çalışma alanı vardır banka, e ticaret, consulting, Telekomunikasyon, sigorta gibi verilerin işlenmesini içeren tüm sektörlerde ge görüntü işleme, tespit gibi birçok alanda yeri vardır. Çoğunlukla endüstri mühendisliği, istatistik, matematik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği mezunları bu alanlarda çalışır.
Ben üniversitede 2 yılımı yapay zekaya verdim eğer yazılımcı kadar yazılım ile uğraşmayayım, matematik, istatistik bilgimi kullanayım diyorsan yapay zeka sana göre olabilir ama bir bilgisayar mühendisi olarak backend alanını yapay zekâya göre daha zevkli bulduğum için her ne kadar bitirme projemi ve çoğu çalışmamı yapay zeka üzerine yapmış olsam da kariyerimi backend üzerinde devam ettirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 19 Ağustos 2021; 2:17:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam tıp okurken yapay zeka alanında ilerlemek özellikle bir üniversitede okumadan imkansız diye düşünüyorum. Tabiki bir şeyleri başarabilirim ama bir üniversite mezunu kadar olacağını düşünmüyorum.
-
Hocam tek değilmişim onu fark ettim. Okulda da geçmek isteyenler varmış zaten. Yani inanın üniversite kazandım ama 1 yıldan beri kararsızım, mutlu değilim. İki tarafın da eksisi artısı var. Türkiye faktörü de etkili. Nasıl geçen sene içime sinmeyerek tıp yazdıysam bu sene de içime sinmeyerek geçiyorum. Umarım hayırlısı budur yoruldum çünkü
-
Gsu cs hayatinin hatası olur az kontejan sebebiyle inanilmaz overrated bir bolum bence. Mezun kalitesi olarak 15k lik okullarin gerisinde Fransızca inanilmaz gereksiz 0 şaka marmara ve gtü pc net onunde ytu de oyle. Hacettepeyi konuşmuyorum rakip değiller. Bence itu ai ve gsu cs yerine hacettepe cs cok iyi bir tercih olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X