Şimdi Ara

Tıp Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar popüler konularda çok fazla tıpla ilgili konu ve çok yanlış bilgiler görüyorum. Üzerime vazife değil ama zamanında ben de sizin yollarınızdan geçmiş kiminizin abisi kiminizin kardeşi olarak hep kendimi sürekli ders çalışan bir öğrenci olarak hatırlıyorum. Liseye geçişte 3k sıralama, üniversiteye geçişte de 2k sıralama ile ailemin bulunduğu şehirdeki okulları yazmış biriyim. Tus sınavında ise ortalama bir puanla bu sefer kız arkadaşımın yanından ayrılmak istemeidiğim için bulunduğu ildeki dahiliye asistanlığını yazmış nasip olursa 3 yıl sonra uzman olacak bir kardeşinizim. Tıp fakültesi yazan kardeşlerim için en büyük tavsiyem özel tıp harici devlet fakültelerinde en önemli şey size tus çalışma imkanı verip vermemesi, şuan sizin için çok uzak biliyorum ama gün geliyor tus çalışma zamanı geliyor inanın ne fakültenin ismi kalıyor ne okuduğunuz şehrin büyüklüğü… Türkiyenin derece tıp fakültelerinden mezun olup pratisyen olan bir çok arkadaşım var, acile gelen kimse size aaa bu doktor falan fakültedenmiş demiyor. Ve aşağı yukarı pratik eğitim her fakültede aynı ve yetersiz seviyede. O YÜZDEN TEKRAR SÖYLÜYORUM TIP FAKÜLTESİNİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İNTÖRN DOKTOR OLDUĞUNUZDA YANİ SON SENENİZDE SİZE TUS ÇALIŞMAYA İMKAN VEREN BİR ÜNİVERSİTEYE GİTMENİZ. Hepinize başarı, daha önemlisi de mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

&amp;amp;amp;#8221;Fotoğraf gerçektir, sinema ise saniyede yirmi dört kere gerçektir.&amp;amp;amp;#8221; Jean-luc Godard

• Geçmişe dönseniz tıp yazar mısınız? Doktor olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Tıp fakültelerinde yeterli pratik eğitim veriliyor mu?

Maaşlar içinde birkaç laf eder misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Maaşlar çok değişkendir, her pratisyen aynı maaşı almaz- her uzmanda aynı maaşı almaz- branşlar zaten kendi içinde çok değişkendir. Kısaca şöyle söyliyim. Bir pratisyen doktorun en az maaşı güncel itibariyle 7400 dür. Bunun üstü kişinin bulunduğu hastanedeki dönere göre değişir. Hiç olmayalabilir, çok fazla da olabilir.

Tıp tercihimden pişman değilim ama inanın öyle günler oluyor ki öyle nöbetler tutuyoruz ki aldığınız parayla karşılanması imkanı olmayan hem maddi hem manevi zorluklar yaşıyoruz. İşin sonunda insan hayatı var, çok yorgun olabilirsin, moralin bozuk olabilir ama hiçbir şekilde ihmal veya hata yapma lüksün yok günlük hayatında ne yaşarsan yaşa, çünkü insan hayatı var işin sonunda. O yüzden gerçekten tıp yazdığımı sorguladığım çok nöbetim oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    &amp;amp;amp;#8221;Fotoğraf gerçektir, sinema ise saniyede yirmi dört kere gerçektir.&amp;amp;amp;#8221; Jean-luc Godard
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

Maaşlar çok değişkendir, her pratisyen aynı maaşı almaz- her uzmanda aynı maaşı almaz- branşlar zaten kendi içinde çok değişkendir. Kısaca şöyle söyliyim. Bir pratisyen doktorun en az maaşı güncel itibariyle 7400 dür. Bunun üstü kişinin bulunduğu hastanedeki dönere göre değişir. Hiç olmayalabilir, çok fazla da olabilir.

Tıp tercihimden pişman değilim ama inanın öyle günler oluyor ki öyle nöbetler tutuyoruz ki aldığınız parayla karşılanması imkanı olmayan hem maddi hem manevi zorluklar yaşıyoruz. İşin sonunda insan hayatı var, çok yorgun olabilirsin, moralin bozuk olabilir ama hiçbir şekilde ihmal veya hata yapma lüksün yok günlük hayatında ne yaşarsan yaşa, çünkü insan hayatı var işin sonunda. O yüzden gerçekten tıp yazdığımı sorguladığım çok nöbetim oldu.

doğru yorum  çok nadir bu durumlar forumda

bu zamanda geleneksel tıpla uğraşmak çok önemli adam genelde insanlar ilaçsız ve bitkisel tedavilerle uğraşarak maddi anlamda iyi ücretler kazanabilir özellikle getat uygulamaları, yüksek lisansı fitoterapi üzerine yapılırsa çok iyi ücretler kazanılabilir gerçekten değerlendirmek de gerek

eğer iyi paralar kazanmak için

baya iyi iş görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 1 Ağustos 2021; 23:53:26 >

• hocam dokuz eylül tıp ile akdeniz tıp için söyleyebileceğiniz bir şeyler var mı?

Tıp tercihi yardım
    6 ay önce açıldı
    Hacettepe tıp hocasından yorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.