Şimdi Ara

Tıp okuyorum ama okumak saçma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tıp okuyan arkadaşlara da acıyorum onca yıl oku kendini geliştir hayvan gibi ders çalış emsaller gezip tozarken sen gözünü kitapdan ayırma onlarca sınav..


    sonra bi sığır gelip seni darp etsin iki kelimeyi bi araya getiremeyen 3 kelimeden fazlasını anlamayan insanlara dert anlatmaya çalış...


    gerçek den çok değerli doktorlarımız var..


    hastane ile çok haşır neşir oldum dedem ve nenem le birlikde...


    o insanlarında duyguları var rahtmetli dedem öldünde doktorun ağladını bilirim..


    adam doktora gidiyor ağrım var neren ağrıyor doktor değilmisin bul diyor...


    gelde bu sığırı dövme şimdi...


    neler gördük neler...


    doktorluk mesleğini yurt dışında yaparsan seviyene seviye atarsın...


    bizim gibi ortadoğu ülkelerinde doktorlar günah keçisi....


    negatif bi insan değilim ama DURUM BU....

  • Herhangi bir mesleği para için seçmek saçma. Para ticarette. Çok para kazanmaksa hedef, kendini ticarette geliştirmek tek çözüm. Ama bunun bir okulu yok. O yüzden ticarette iyi yerlere gelmek sadece kendine kalıyor insanın.

    Bunun çok geç farkına varmış biriyim. Şimdiki tecrübelerime 14 yaşıma geri dönsem liseyi açıköğretimden devam ettirirdim. Kendi kendine öğrenebilen biri olduğum için sadece sınav haftaları ders çalışmam yeterli olurdu. Kalan zamanlarda lise boyunca sayısız girişim yapmak için zamanım olurdu. Kendime uygun bir alan bulur ve şuan ticaret erbabı olmuş olurdum.

    Ticaret yapan farklı sektörlerden insanları görünce kendime çok ama çok yazık ettiğimi düşünüyorum. İki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar öyle paralar kazanıyor ki aklınız durur. Ticaretten kazanılabilecek paralar, herhangi bir meslekte aylık kazanabileceğiniz paraların kat kat üstünde. Burun kıvırdığımız tarım bile 10 dönümden iyi bir planlama ve bakım ile doktor maaşı kadar gelir getirir. Kaldı ki tıp fakültesini kazanan bireyler olarak bu işi o kadar güzel yaparsınız, o kadar planlı yaparsınız ki kurduğunuz iş rutine bindiğinde senede 3-4 ay rahatça çalışarak elde edersiniz bu geliri. Risk alıp çok çalışmak isterseniz bu 10 dönümden size doktor maaşının en az 3-4 katını kazandıracak tarımsal ürünler var.

    Uzun lafın kısası; hangi mesleği seçerseniz seçin, bir yandan da ticarete bulaşın. Sabit maaşla bu ülkede bir halt yapamazsınız.




  • "ailem için okumam para kazanmam gerek ama kendi hayatımdan vazgeçiyorum böyle de"

    Kilit cumle bu

    Bende boyleyim

    Ailen fakirse hayatin bitiyor dostum
  • a




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 3 Temmuz 2021; 17:39:13 >
  • Bazen küçük kardeşlerime rastlıyorum tıp isteyen aşırı hevesliler.gözleri parlıyor resmen bir şey de diyemiyorsun hevesleri baltalanmasın içten içe üzülüyorum keşke böyle olmasaydı :(( ya da bazen büyüklerime rastlıyorum çocukluk hevesi olarak kalmış içlerinde onlara da çok üzülüyorum.annem mesela beyaz önlüğümü yıkarken bile heyecanlanıyor o kadar özene özene üzülüyor falan ama anne hiç bilmiyorsun tıp ne durumda hiç bilmiyorsun..
  • Tıp okumak isteyenlerin bence çok hırslı olması lazım. Okula bir girdim, ortam savaş alanı gibi. Herkes bir yerlere saldırıyor. Bir yandan konferanslar paneller, bir yandan hocaların peşinde koşup soru soran insanlar, bir yandan da gündüz gece kütüphanede yaşayanlar var. Kendimi hangi tarafa atacağımı bilemedim, çok bocaladım. O yüzden kendi halimde lisedeymişim gibi devam ediyorum. Ve insanlar sürekli uğraştığı için bir şeyler başaracak mutlaka, ben onları izlemeye gelmişim gibi hissediyorum ve en kötüsü de psikolojimin böyle böyle bozulup beni daha da geriye çekmesi. Bence sorun okumakta değil insanların robot gibi komutlara göre yaşamaya başlaması. Yapman gereken bir şey mi var veya basarman mi lazım, hemen yapmaya başla. İyi tıp fakultelerinde çoğu insan böyle ve insanın ne okumaya ne yaşamaya hevesi kalmıyor gerçekten bunları gördükçe.
  • Yaş kaç hocam
  • 24 :((
  • Hocam selamlar.Şu an Tıp Fakültesinde 1.sınıfta okuyorum yazma sebebim biyoloji hiç sevmiyorum ezberide öyle ama doktorluk yapmak güzeldir falan diye birazda aile etmeni ve kuzenlerim falanda yazınca benimde yazasım geldi yazdım.Ama ben matematik çok severim ve çok farklı düşünürdüm matematikte arkadaşlarıma göre bir soruyu irdelerdim hep.Bazı şeylerin ispatına kadar inerdim.2 gün boyunca bir matematik sorusunun üstüne ispat için uğraştığımı falan bilirim.Biraz derinine inmeyi severdim yani.O yüzden şu an hep aklımda o matematik var matematik okuyunca mutlu olabilcek miyim onuda bilmiyorum. Nasıl bir hayat olacak önümde şu an ne yapmam lazım birnevi çıkmazdayım.Şu ana kadar 2 komite sınavımız oldu hiç bakmadım bakasım gelmiyor deniyorum çalışamıyorum.Birazda böyle bir sorunum var.Lisede bir problem var mesela hocalar çözememiş onu 3 gün boyunca sabah akşam düşünür çözerdim gerekirse ama 20 tane soru çözmem lazım hiç çözesim gelmezdi.Şu anda çıkmazdayım.Napıcam bilmiyorum.




  • okuma o zaman

  • quote:

    Orijinalden alıntı: misha_

    Tıp okumak başlı başına zor. Ama meslek hayatında da çok daha başka sorunlarla karşılacaksın. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama bazı öğrenciler kliniğe geçtiğinde bölümlerine daha fazla ısınabiliyorlar. Sürekli tıp kitapları arasında boğuşmak zordur eminim.

    Üstelik mühendislik okuyanlar da okurken bin pişman. :) EE okuyan arkadaşımın çektiği çileye birebir şahidim :)

    EE>Tıp

    Hayatınızda öyle şeyler görüyorsunuz ki yani sizden imkansızı istiyorlar

  • 13 yıl önceki halime gittim, deli gibi ÖDTÜ de mühendislik okumak isterken aile zoruyla tıp yazdırmışlardı, yoksa odtü inşaat ilk tercihimde geliyordu, neyse tercihleri dershane hocam sisteme girsin diye giderken yolda son anda dedim madem istediğim olmayacak doguda tıp okuyacağıma batı da diş okurum, velhasıl kelam sevmeden de olsa dönem 3*e kadar okuduk, sonradan klinik stajlar başlayınca işimi cok sevmeye başladım, ama tıp olsun diş olsun devlet hastanelerinde çalışmak eziyet, dişhekimi olup kendi kliniğinde çalışmak en güzeli. Sonuç olarak kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama belki de tıpı da seversin, hayatta basarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 11 Nisan 2021; 22:48:33 >
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt

    Doğrudur cidden zor. Allah kolaylık versin

  • Uzman doktor olsan alacağın maaş 2k dolar değil.
    Çözüm yurt dışı. Bu ülke 10sene düzelmez daha.
  • Ben aklımda hiç yokken gelmiştim tıbba ve o kadar umursamazdım ki dersleri falan bu yüzden 3 yılım gittti :( zaman çok değerli lütfen derslerinizi ihmal etmeyin sonra çok pişman oluyor insan :(( öncelikle bunu diyeyim dedim
    Birde ilk başlarda dersler daha bunaltıcı geliyor zamanla alışırsınız buna da.matematik seçmeyi mi düşünüyordunuz o kalmış sanırım kafanızda.benim de aklımdan geçiyordu açıkçası ama ettirmediler :(
    Ya aslında tıp da biraz matematik gibi derinine inilebilexej araştırabilexek bir alan ama tabii herkesin ilgi alanı çok farklı.bölüm değiştirmek de zor.kuru ezber değil tıp zaten lisedeki biyolojiden de çok farklı.tabii bu sizin vereceğiniz bir karar zor bir karar :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmaths

    Hocam selamlar.Şu an Tıp Fakültesinde 1.sınıfta okuyorum yazma sebebim biyoloji hiç sevmiyorum ezberide öyle ama doktorluk yapmak güzeldir falan diye birazda aile etmeni ve kuzenlerim falanda yazınca benimde yazasım geldi yazdım.Ama ben matematik çok severim ve çok farklı düşünürdüm matematikte arkadaşlarıma göre bir soruyu irdelerdim hep.Bazı şeylerin ispatına kadar inerdim.2 gün boyunca bir matematik sorusunun üstüne ispat için uğraştığımı falan bilirim.Biraz derinine inmeyi severdim yani.O yüzden şu an hep aklımda o matematik var matematik okuyunca mutlu olabilcek miyim onuda bilmiyorum. Nasıl bir hayat olacak önümde şu an ne yapmam lazım birnevi çıkmazdayım.Şu ana kadar 2 komite sınavımız oldu hiç bakmadım bakasım gelmiyor deniyorum çalışamıyorum.Birazda böyle bir sorunum var.Lisede bir problem var mesela hocalar çözememiş onu 3 gün boyunca sabah akşam düşünür çözerdim gerekirse ama 20 tane soru çözmem lazım hiç çözesim gelmezdi.Şu anda çıkmazdayım.Napıcam bilmiyorum.

    4 deyim. Tıpı bırak, ileride daha çok pişman olacaksın ama şimdiki kadar kolay bırakamayacaksın. Tıpı bırak ya mühendisliğe geç ya da matematik oku direkt. Öğretmenler pratisyenlerle aynı kazanıyor bu ülkede, tek fark atama durumu.





  • Hocam sen daha 1.sınıfsın her şey ezber sana ondan böyle geliyor falan diyorlar.Durum öyle mi birde tıpı sevip sevmeyeceğimize hangi etmenlere göre karar veririz?
  • Sağolun hocam değerli görüşleriniz için
  • Rica ederim.maaş için yapılacak meslek değil bence de tabii üst seviye doktorlar çok kazanır ama o da zor zaten eskisi gibi az doktor da yok çok fazla doktor var her yerde tıp fakültesi var eski değeri kalmadı maalesef :( ama bitirip yurt dışına gidilirse hem mesleki açıdan hem de hayat şartlaro açısından iyi bir yaşamı olur insanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmaths

    Hocam sen daha 1.sınıfsın her şey ezber sana ondan böyle geliyor falan diyorlar.Durum öyle mi birde tıpı sevip sevmeyeceğimize hangi etmenlere göre karar veririz?

    Alakası bile yok, tıp full ezber olan bir şey, matematiğin vasat hatta kötü olsun ezberin iyiyse fakülte birincisi olursun. Kendimden biliyorum.


    Tıpı sevmenin iki ayrı koşulu var: biyoloji çalışmaktan zevk alıyorsan ve ezber çalışması yapmayı seviyorsan tıp eğitimini de seversin ve kolay geçer. İkinci boyutu ise daha sonrası için: insanlarla uğraşmaktan gocunmaman lazım. Kliniğe geçince halkın her tabakasından insanla konuşacak, anamnez alacak, intern olunca pansumanlarını yapacak damar yollarını vs açacaksın.


    6 yıl bir şekilde geçer falan diye düşünme, daha ileride onlarca komite ve sözlün var. Her birisine girerken sınav haftasında hayata ve kendine küfretme boşuna. Eğer seviyorsan devam et sevmiyorsan direkt bırak gitsin. Tıp overrated bir şey, bir fırsatı kaçırmış olarak düşünme.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.