TIP OKUYANLAR YARDIM

-
-
kanka cidden hiçbir şey bilmiyon mu
-
Hiçbir şey bilmiyorum ve maalesef hiç abartmıyorum. Lisedeki biri bile benden daha çok şey biliyordur çünkü ayt biyolojiyi bile unuttum, bu sene de yeni bir şey ogrenmedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
vay aq ben günde 10 saat çalışıyom hala geçip geçmediğim belli değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu durumda yapılacak en mantıklı şey ege ceng e yatay geçiş
Hocam ben bir itim, tamamen çıkmış çalışmak yettiği için komite sabahı ezberleyip geçtim
zor ve sıkıcı değil mi ag o kadar şey ezberlemek
Çok doğru konuşuyorsun ama ben DOKTOR olmak istiyorum sadece TIP okumak istemiyorum
Bak şimdi ne yapacaksın
Finale kadar düzenli çalışmaya başla
Bakalım anlayabiliyor musun dersleri
Hem bu sayede sevip sevmediğinin farkına varın
Hiç olmadı yazın biraz daha düşünürsün
Yine olmadı yatay geçiş yaparaın
3. Komitede 1 2 hafta kadar çalışmıştım, bazı yerler hakikaten zevkli. Özellikle genetik hastalıklar falan ama diger ders ve konularin %95 kısmı tamamen soyut, sıkıcı ve kafaya oturmayan saf ezberdi . Aslında biyokimyada mantik falan da var biraz ama o mantığı kavramak için de ezber gerekiyor. Öyle olduğu için çıkmış ezberleyip geçtim hep
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tus2028HedefKBB -- 13 Haziran 2023; 21:16:3 >
Final yarın hocam, çıkmış ezberledim 50 alsam yetiyor
eziyet bu bildiğin ag
Bizde de oyle zor
Up üst dönemler yardım
Bu nasıl okul a. Çıkmışı 60 üstü alınmayacak şekilde koymaları lazım.
90%'si hiç bir işe yaramayacak komite derslerine çalişma vakit kaybi, illa bir seyler yapmak istiyorsan robbins patoloji ingilizce oku, guyton fizyoloji belki okuyabilirsin.
-
Sen ne dersin bre gafil
Sağ olun hocam ama temel şeyleri bile öğrenemedim nasıl bir yol izlemeliyim. İleri sınıflarda lazım olmayacak mi
Hocam yuzyuze olunca zaten zor soruyorlardi, online diye pek zorlamak istemediler bence
temel şeylerden kastın nedir birkaç ornek verirsen soyleyeyim
En Beğenilen Yanıtlar

ekleme yapayım, burada vereceğimiz hiçbir tavsiye fakültendeki abi-ablaların vereceği tavsiyeyi geçemez, en iyi çalışma şeklini fakültene göre yapmalısın... bizim ege tıpta ilk 2 sınıfta önce tüm sistemlerin fizyolojisi yani normali anlatılır, 3.sınıfta ise patolojisi yani hastalığı anlatılır.. bizde ilk 2 sınıfı kötü geçirmiş olsan bile 3.sınıfta yine kurtarabilirsin çünkü hocalar patolojiyi anlatırken fizyolojiyi de özetleyerek anlatıyor.. medipol tıpta okuyan arkadaşım var onlarda ise ilk 3 sene tüm sistemleri sırayla her şeyini öğreniyorlar, yani fizyoloji ve patoloji beraber.. bir sistemi kaçırdın mı gitti artık.. hele gastrointestinal sistem giderse dahiliye stajında çok zorlanacaksın demektir.. işte şimdi benim verdiğim tavsiye tamamen geçersiz oldu.. yine aynı şekilde dahiliye stajı en önemli stajdır ama kiminde 4. kiminde 5. sınıfta... aynı tavsiyeyi veremezsin.. dediğim gibi en iyi tavsiyeyi üst sınıflardaki abilerin-ablaların verir.. yaw valla bak çekinme üst sınıftaki amfilere gir abi-abla merhaba biz x dönemiz, boş vaktiniz varsa size birkaç şey sorabilir miyim de sor her şeyi, %99 seve seve yardımcı olurlar.. samimiyim keşke bana sorulsa da yardım etsem diyorum (şu an yaptığım gibi :')) geçen ocakta dahiliye alırken 4.sınıf stajyerler denk geldi gastroda, sözlüler için tüm trick noktaları anlattık.. umarım geçmişlerdir.. |
vay aq ben günde 10 saat çalışıyom hala geçip geçmediğim belli değil
|
hiçbir şey bilmesen bile güzel bir patoloji textbookunu anlayarak okuyup kliniğe atlamadan (yani 4.sınıf başına) temel tıbbı (1-2-3) tekrar edebilirsin, esasen bakman gereken şey fizyoloji+patoloji çünkü bu ikisi, normali ve hastalığını sana gösteriyor, klinikte karşına hastalık geldiğinde mekanizmayı yani (pato)fizyolojiyi bildiğinde hastalığı iyice öğreniyorsun.. galiba tıp 1.sınıfsın, müfredatınızın nasıl bilmiyorum ama ilk 3 sene bomboş olsa bile kurtarırsın, bize pandemi çarptı 4.sınıfımız, tıpın temeli dahiliye stajımız bile eksik oldu ama yine de doktoruz ... AMA bu demek değildir ki vaktini boşa geçir, tıpa çalışma! fakültedeki öğrencilere baktığımda gerçekten annemi-babamı emanet edebileceğim intörnlerin sayısı azdır,bu güvenebileceğim insanlar hocalar ders anlatıldıktan sonra bile o konuyu textbooklarda ayrıca tekrar ettiler.. ama şu da var, tıpı hiç bilmesen bile 2-3 tane mecburi hizmet kitabını öğrenip yine iyi pratisyen doktor olursun.. ama bu gerçek doktorluk olmamış oluyor tabii ki.. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X