Şimdi Ara

Tıp okuyacağım hangi MBP bana uygun olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene tıp okuyacağım Allah'ın izniyle.
    Elimde Casper marka 2009 çıkışlı bir laptop var. 7-8 yıldır kullanıyorum, yeni tamirden çıktı ve oyun oynamamam, dizi izlememem önerildi.
    Bense gerçekten Photoshop, Premiere Pro gibi programları 5-6 sene kaldırabilecek bir bilgisayar istiyorum, açıkçası artık Windows kullanmak da istemiyorum
    iPad, iPod ve iPhone kullanıcısıyım ve Mac almak hep hayalimdi.
    Babam 2-3 yıl önce de tıp kazanırsam Apple bilgisayar alma sözü vermişti:D Demem o ki 10-11 bini gözden çıkarmış durumda.
    Fakat uzun ömürlü olması kaydıyla...

Sizce
    Touch Bar ve Touch ID
    2.8 GHz İşlemci
    256 GB Depolama Kapasitesi

Bu modeli almalı mıyım? Bana ne gibi artıları olur?

• Öncelikle bölümünüz hayırlı olsun şimdiden başarılarınızın devamını dilerim

Konuya gelecek olursak; MAC bilgisayarınıza kaçak, korsan yazılım yükleyemeyeceksiniz öncelikle bunu söylemeliyim. Adobe'nin yeni Creative cloud olayı ile Sadece Photoshop yıllık kullanımı 351 lira öğrenciler için. Eğer satın almak isterseniz 324 lira. Yine Premiere Pro da o fiyatlarda öyle diyim. Madem fotoğraf, video düzenlemeyi seviyorsunuz; ekranı ne kadar büyük tutarsanız göz sağlığınız için o kadar faydalı olacaktır. Bu yüzden 15" Macbook Pro'lara bakalım.

Tıp okuyacağım hangi MBP bana uygun olur

Şu fotoğrafını attığım Macbook işinizi rahatlıkla görecektir. Bir üst cihazı tavsiye etmem çünkü tüm özellikleri neredeyse (depolama harici) aynı. Macbookların eksilerine bakarsak; oyun zevkinizden %85 oranında mahrum kalacaksınız, her program için fahiş fiyatlar ödemek durumunda kalacaksınız, servis için bir süre randevu bekleyeceksiniz. Ama artıları da muadili Windows cihazlar kadar ağır değil, çok inanmasam da virüs kaynaklı sorunlar yaşamamak.

Eğer isterseniz bir yoğun performanslı bilgisayarı evde yoğun kullanmak için alıp bir tane de hafif taşınabilir alırım derseniz o da mümkün. Bu sefer de MSI GT72VR ve Asus'un 2.000-3.000 bandında ki cihazlarını önerebilirim. Tabi biraz saçma olabilir bu durum.

Bana kalırsa sizin durumunda olsam, 10.000-11.000 Liraları gözden çıkarsam. MSI GT73VR alırdım. Cihaz sizi çok çok uzun süre götürür fakat ağırlığı sebebiyle bir zaman illallah edersiniz. Eğer fazla taşımam ama sonuna kadar performans isterim derseniz biçilmiş kaftan bir cihaz. Şu an kullandığınız büyük ihtimalle Windows 7dir. Windows 10'a geçince tüm bakışınızın değişeceğini düşünüyorum.

Şahsi olarak 6 yıldır 3 farklı MSI ve 1 yıldır Macbook 12" kullanan biriyim. İstediğiniz bir sorunuz olursa herzaman sorabilirsiniz.

• Sağolun hocam zaten eğitim indirimden de yararlanmayı düşünüyorum
    Tasarım olarak da işletim sistemi olarak da Apple tercih etmek istiyorum

Korsan kullanmanın ne gibi zararları olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainicorn -- 16 Temmuz 2017; 14:1:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainicorn

Sağolun hocam zaten eğitim indirimden de yararlanmayı düşünüyorum
    Tasarım olarak da işletim sistemi olarak da Apple tercih etmek istiyorum

Korsan kullanmanın ne gibi zararları olur?

Korsan kullanmanın bir zararı olmayabilir de olabilir de. Ayrıca programları bulmanız zor olabilir. Bulduğunuzda işletim sisteminizde çalışması sorun yaratabilir. Macbook aldığınızda paralel işletim sistemi kurarsınız, böylece Windows üzerinden işlerinizi halledip Mac'e dönebilirsiniz. Tabi bu durumda 4 GB belleğe sahip Radeon Pro 560 ile önerdiğim MacPro'nun kartını değiştirirseniz daha uzun süreli kullanım elde edebilirsiniz.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Hocam o değişim işlemi nasıl oluyor peki?
  • quote:

Hocam o değişim işlemi nasıl oluyor peki?

Alırken internet üzerinden alırsanız, donanımıyla istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Bayiden alırken değiştirme ve ya sonradan değiştirme şansınız yok. Canlı desteğe bağlanarak öğrenci belgenizi faxlamanız isteniyor sadece o kadar indirim için.
    Hocam şimdi edudan mı yapıyoruz tüm işlemleri?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam şimdi edudan mı yapıyoruz tüm işlemleri?

Evet eğitim sayfasından.
    Hocam sizce 10 sene idare eder mi beni
  • quote:

Hocam sizce 10 sene idare eder mi beni

10 sene çok uzun bir müddet. Birşey söylemek çok zor. Kullanan yok mudur vardır. Ama 6-7 sene sonra ki teknoloji, çıkan uygulamalar ve programlar hangi donanımları isteyecek kestirmek imkansız.
  • 10 sene artik hayal suan teknoloji ve pazarlama eskiye oranla biraz degisik sekilde isllemekte eskiden pcyi

Telefonu herkes alamazdi pahaliydi kimsede para yoktu 6600 kral telefondu telefon sahibinin havasi sekli olurdu. Suan boyle bi durum soz konusu bile degil cunku herkeste para var o yuzden teknoloji bize farkli seyler sunuyo. Eskiden pc alinirdi 5 sene 10 sene seni gotururdu sorun yasamazdin ama suan devir kullan degistir devri. 8 yildir sorunsuz kullandigim netbookum chrome guncellemeleriyle artik ana sayfa acamaz hale geldi. Verilen mesaj basit at artik su netbooku. Suan gelisim ivmesi oldukca yuksek oldugu icin aldiginiz mac 4sene sonra size eziyet ettirebilir o yuzden kendinize 10 yil gibi amortisman koymayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sağ olun hocam, sorum olursa sizle iletişime geçeceğim
  • quote:

Sağ olun hocam, sorum olursa sizle iletişime geçeceğim

Rica ederim. Her zaman bekleriz efenim
  • Şu özelliklere o parayı vericeksin.Uzun süreli kullanımdan bahsediyorsan 2.000 verdiğin cihaz seni 2 yıl götürse bu cihazın 10 yıl götürmesi gerektiğinin farkındasındır heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.